Otroligt i Qatar: över en timmes återhämtning på 4 spel! Men vad har förändrats?

I april förklarade FIFA:s president Infantino: ”I varje match finns det mycket bortkastad tid, något måste ses över eftersom åskådarna betalar för att se 90 minuter fotboll, medan matcherna varar i 50”.

61 minuters förlängning indikerade av den fjärde domarens resultattavlor (de som spelades var fler tack vare förlängning) i de fyra första matcherna i VM. I detalj: 5 plus 5 i öppningsmatchen, Qatar – Ecuador; 14 plus 13 (ja, du läste rätt) i England och Iran; 2 + 9 (ja, du läste det igen) i Senegal-Nederländerna; 4 plus 9 i USA och Wales. Det verkar … en annan sport jämfört med vad vi är vana vid i första divisionen (på våra arenor när den fjärde domarens resultattavla indikerar en återhämtning i mer än 5-6 minuter finns det protester eller misstro) och i allmänhet i Europa. Istället var det fotboll vid Qatar 2022-upplagan, fotbolls-VM som, enligt president Infantinos vilja, hade en del egenheter som nej till ”OneLove”, som vissa landslag ville bära till stöd för HBT-rättigheter. , och specifikt … Maxi Recoveries.

våren bakgrund

Sanningen att säga, förra april förutspådde Infantino vad som skulle hända i det första världsmästerskapet på historiens höst. Detta hände under en intervju med beIN Sports där han förklarade: ”Vi måste tänka på den faktiska speltiden. I varje match finns det mycket slöseri med tid. Det är något som måste ses över eftersom åskådarna betalar för att se 90 minuter. fotboll, medan matcher varar i 50 minuter.” Jag säger inte att jag kommer att nå 100 minuter, men utan tvekan måste återhämtningstiden som domaren ger måste vara nära relaterad till de minuter som förlorats under matchen. Ett sätt att säga nej till den faktiska tiden som redan har spelat in i andra sporter (basket, rugby och amerikansk fotboll, bara för att ge tre exempel), men också för att ge en första glimt av vad som skulle hända i Qatar. Det är ingen slump att Pierluigi Collina, ordförande för FIFA:s domarkommitté, förklarade: ”Vi vill undvika matcher med 42 minuters realtid.”

Se även  Fiorentina - Roma, Spinazzola på planen 311 dagar efter skada

analyser

Objektivt sett väckte dagens 27 minuters förlängning mellan England och Iran en sensation: om 14 minuter av första halvlek motiverades av en allvarlig huvudskada på den iranske målvakten Beiranvand, med en total paus på 12 minuter mellan behandlingar och återupptagande av matchen. . Och det nya stoppet, 13 minuter återhämtade sig i andra halvlek har en viss förklaring. Maguire fick ett slag i huvudet i matchens första del, men resultatet ignorerades till stor del. Och siffran 10 ”avstod, vilket blev 13” på grund av straffsparken som tilldelades Iran, verkade som en överdrift. Oro också för de totalt 13 minuterna för USA-Wales-laget: byten och tidsförlusten innan Bales straff var bra, men bara 9 minuter (som senare blev 11) i andra halvlek …