VM: Spanien drunknade i en straffläggning och Marocko i Qatars historia 2022

Marocko skrev historia och tog sig för första gången till kvartsfinal i VM genom att besegra Spanien med 3-0 på straffar. Målvakten Yassine Bounou är huvudpersonen och mästaren i kvalet som gläder inte bara ett land utan hela den afrikanska kontinenten.. Han spelar i Spanien, i Sevilla, och studerade straffspark i La Roja. Faktum är att han räddade skott från Soler och Busquets, medan Sarabia slog stolpen på den första straffsparken.. Istället var det förre Inter-spelaren Hakimi som gjorde det avgörande målet, ett mål som drev in hans 35 000 fans på läktaren på Dohas Education Stadium och skulle hålla Marocko vaken för en natt med fest och dans. Och Spanien gick ut från straffpunkten igen, som det hände redan 1986 med Belgien, 2002 med Korea och 2018 med Ryssland. Den här gången blev strypgreppet tiki-taka skapad av Luis Enrique inte skjuten eftersom hans 975 passningar (mot bara 235 för Marocko) mestadels skedde utanför motståndarmålet. Som om hon var hypnotiserad av sitt eget spel, speciellt i regel 90′ kämpade hon mycket för att komma nära Bounou. Då saknade jag precision: 14 skott på mål och bara två i spegeln.

Det räcker inte att avveckla ett ödmjukt, vaksamt, starkt och organiserat Marockos försvar. Vi måste tillägga att han aldrig ger upp så mycket att han bygger sina egna möjligheter utan att lämna sig själv öppen för skrämsel. Man kan se att tränaren Regraguis lag till stor del består av personer som spelar i de europeiska toppligorna. Mellan finalen och den extra timmen finns det även plats för Walid Chedira, Ligue 2:s skyttekung i Barry-tröja, som plockar fram några dollar till löparen och minst lika många missade chanser.. I början är det nya i Spanien Llorente som högerkant i försvaret. Inte ett lyckligt val eftersom Boufal ofta sätter honom i trubbel tills han tvingas ut med skada. Spegelformationer, utspridda med 4-3-3 och koncentrerade till några tiotals meter. Marocko ger direkt ett tecken på att inte vilja medge något till dribblingarnas mästare och det första utfallet på benen är mycket avgörande. Den argentinske domaren Rapallini måste blåsa i visselpipan oftare. Det spelas främst på mittfältarnas bekostnad. Gavi, Busquest och Pedri berör aggressiviteten hos Ounhai, Amrabat och Amallah.

Se även  Batocletti, det nya italienska rekordet på 10 km

Den första faran kom från Marocko i den 26:e minuten, efter ett misstag av Bono tillät Spanien att återta bollen. Då kompenserade målvakten för att mirakulöst avvärja Jaffes skott mot ribban. Några minuter och Marocko, på rygg från Spanien, stötte ihop med Unai Simon med ett lågt skott av Mazraoui. I slutet av halvleken får Roja lida: i den 42:a minuten lyfter Agord, med en nick, Boufals inlägg från ett utmärkt läge. Spanien hade gott om bollinnehav i den första halvleken, men Marocko var redo att börja om genom att utnyttja en viss förutsägbarhet hos sina motståndare. Ingen förändring vid retur. Frisparken begicks av Dani Olmo Bono, men skotten förblev sällsynta. Vid 18′ tog Enrique bort Javi och Asensio för Soler och Morata. När minuterna går blir Marocko försiktigare. I den 35:e minuten gick ett lågt inlägg från Morata helt över målet, men ingen var redo att avvisa. Det är Spaniens sista chans att undvika förlängning och straffar som skulle vara ödesdigert.