Vicenza-Juve Next Gen 3-2: Rött och vitt vinner den italienska Lega Pro Cup

Rosariofödde anfallaren Franco Ferrari bestämmer sig för att göra comeback. Första succén bland proffsen för dansken Thomassen, som tog över i mars. Cikulov och Polly räcker inte

Vicenza vann Lega Pro Italian Cup. Efter 2-1 i den första matchen på Juventus Stadium, besegrade de rödvita Juventus Next Gen igen med 3-2 på Menti Stadium inför mer än 10 000 fans, i slutet av en livlig match. Och Vicenza, som redan vunnit den italienska ligacupen 1982 (seg mot Campobasso i finalen), tar över efter Padua. Utöver cupen återvände även det rödvita laget hem med direktkval till Serie A-kvalet och en kväll av firande och lugn med fansen, efter spända veckor.

första halvan

Före matchen hyllade den rödvita klubben världsfotbollslegenden Paolo Rossi, som skrev de två klubbarnas historia: en representation av en Panini-affisch från Calciatori 1977-1978-gruppen delades ut till alla, säsongen i som Pablito uppnådde bäste målskytt i Serie A med 24 mål. De hetaste Vicenza-fansen kommer in 10 minuter senare, när laguppställningarna tillkännages, åtföljs namnen på de röda och vita av namnet ”ole” för barnen. I mitten står en ”Jersey Only”-skylt. ”det är vad du förtjänar”-svängen. På planen, redan från första minuten, visade Juventus direkt att de har en högre specifik vikt. Tack så klart till Soulé – väldigt inspirerande – och till de andra spelarna vi redan har sett i a-laget med Allegri, som Barrenechea, Iling och Barbieri. Men jag förtjänar också perfekt organiserade, fysiskt skrämmande värdar. Iling löper särskilt över hela vänsterkanten, medan Soulé skapar fotbollen med början till höger. Först från honom, i den 19:e minuten, kommer hjälp av Sekolov, som skär genom försvaret och anar Iacobuchi. Vicenza verkar bedövad, både tekniskt och fysiskt, oförmögen att utföra något arbete. I attacken tar Ferrari inte emot bollar, bakom Stoppa, Begic och Delmonte gör eller hjälper inte till att täcka, eftersom de skulle behövas istället. Matchen var svår, då Mirco Conte, Brambillas ställföreträdare på bänken, i den 34:e minuten skickades av bänken för att ha protesterat efter en hård foul på Riccio. Vicenza försöker så småningom höja tyngdpunkten, trycka ner lite; Grecos höga skott anländer, medan Ferrari får en varning inom några minuter och riskerar sedan rött ljus för ytterligare ett grovt regelbrott. När Juventus-kaptenen Poli gav Vicenza ett inkast för att misstaga tränaren Brambilla för sin lagkamrat, var intrycket att detta var det första misstaget i Bianconeri-matchen.

Se även  För klubben är inte orolig

skytte

Precis som i första halvlek satte de inledande minuterna tonen för andra halvlek. Vicenza förändrade situationen, intåget av Della Morte och Caffione väckte aggression och redan på 3 ’ kom kvitteringen från Franco Ferrari: skytten i grupp A i Serie C volleyade ett Valietti-inlägg från höger in i mål, efter en komplett – verkade befrias av en suverän bakklack från Before Della Morte själv. Nästa Juventus-lag är fortfarande farligt, i den sjunde minuten stängde inte Sekolov nätstödet med en farlig passning från höger och i den tionde minuten nådde den nya svartvita ledningen, då kapten Polly gjorde mål med en nick från Ealings hörna. Juventus ger dock idén om att få något extra, men Vicenzas attityd har förändrats, och laget har samlat mod till sig. I den 15:e minuten, i andra hörnet i rad från höger, nickade Cappelletti in från straffpunkten och slog Davara med 2-2. Spelet är öppet och levande, Juventus är farliga men Ferrari vet hur man skapar risker i sina inkastchanser. I den 39:e minuten placeras apoteosen, med anfallaren som stänger trianguleringen, i området och gör 3-2. Slutet är hett, i den 44:e minuten leder en kontakt mellan Zonta och Ealing, initialt oupptäckt av domaren Bonasena, till en kontroll av Var: Det är en straff, men Ealing skickar bollen högt vilket kunde ha öppnat matcherna igen. Innan slutsignalen blev det dock tid för ett jobb från Compagnon och 4-2 slösades bort av Ferrari. Sedan är det bara Lanerosies fest.