UEFA Europa League: Lazio – Feyenoord 4-2 – Fotboll

Lazio slog Feyenoord med 4-2 (3-0) i en match i den första omgången av grupp F i European League. Spelade på Olympiastadion i Rom.

spela in

Lazio debuterade efter bästa förmåga i European League, då Feyernoord, en av finalisterna i den senaste konferensen, försvarade och tog sig till planen på Olympique med målet att öppna turneringen på bästa möjliga sätt. Istället översvämmade holländarna Lazio som på en (första) gång stängde konton med motståndare. 4-2-finalen är en vältalig spegel av en nästan enkelriktad match, där den absoluta mästaren Maurizio Sarri bildade alla områden på planen i minst 60 minuter. Först i den andra halvleken vaknade holländarna från sin inledande vinterdvala, kom nära värdarna och tangerade 4-3 – vilket skulle ha öppnat matchen igen – vid flera tillfällen. På dagen för hans död hedrar Olympique drottning Elizabeth II med 1 minuts tystnad. Bara 4 minuter går och Lazio tar ledningen med Luis Alberto, som samlar in en stor nick från uruguayanska Vecino, och sedan för målvakten Justin Bigelow före. Att granska holländarnas defensiva beteende. Feyenoord känner av slaget och går framåt, men utan att skapa problem för Lazio. Som faktiskt om en kvart börjar igen i hög fart: Immobile slutar för Felipe Anderson som går förbi motståndaren och sätter målvakten, vilket får honom att passa bollen under kroppen. Biancocelesti-fans njuter av den taktila, grundläggande och ibland fantastiska Lazio-vibben i utrymmena. Reaktionen från Rotterdam-teamet väntas, som å andra sidan inte verkar ha några idéer. Det tredje målet ser ut att materialiseras i den 24:e minuten igen med Felipe Anderson, men den här gången ytterns skott på målvakten. Lazio spelar smidigt och Feyenoord har uppenbara svårigheter. biancocelesti träffar målet när de vill, och på 28 minuter, med Vecino, tappar de trion i höjd med handlingen som utvecklas på vänster axel. Andra halvlek börjar med Feyenoord-anfallaren: Arne Slots lag räknar med nykomlingen Jahanbakhsh och ser mer övertygade ut. Lazio låter sina motståndare ventilera och, efter att ha rört pokern med Immobile, tappar han den med Vecino, som skjuter den holländska målvakten. Finalen kretsar kring holländarna, som gjorde mål från en straffspark i den 24:e minuten med Jimenez, sedan gjorde mexikanen själv en dubbel. Domaren de Burgos, på tröskeln till återhämtning, avfärdar Vars möjliga 3-4-straff, vilket förmodligen skulle ha belönat Rotterdams ”tulpaner” på ett stort sätt. (Som handlar om).

Se även  King's Cup - Barcelona - Real Madrid 0-4: Vinicius och Benzema hattrick. Blaugrana välte och final med Osasuna

Lazio – Feyenoord 4-2 (3-0)

Lazio (4-3-3): Providel; Hisage, Gela, Romagnoli (28′ Patrick Street), Marosic (31′ Radu Street); Ficino (24′ Milinkovic), Cataldi, Luis Alberto (24′ Street Basic); Felipe Anderson, orörlig (25′ Saint Cancellieri), Zakani. (1 Maximiano, 61 Magro, 15 Casale, 29 Lazzari, 6 Marcos Antonio, 50 Bertini, 18 Romero) Alla: Sarri.

Feyenoord (4-3-3): Bigelow; Pedersen, Trauner; Hankow, Hartmann; Timber (41′ st Paixao), Kökçü, Szymanski (1′ st Jahanbakhsh); Walemark (25′ st Idrissi), Danilo (19′ st Gimenez), Dilrosun (19′ st Wieffer). (21 Marciano, 22 Willenrother, 5 Bjorkan, 6 Rasmussen, 24 Pennetta, 15 Lopez, 25 Taboni). Alla: Slotsdomare: De Burgos (SPA) Mål: På punkt vid 4′ Luis Alberto, på 15′ Felipe Anderson, på 28′ Vecino; Nedför gatan vid 18′ Vecino, vid 24′ rigg. Och i 43 Jimenez hörnsparkar: 7-2 för att återställa Lazio: 2 och 3 ”Anmärkningar: Felipe Anderson och Idrissi varnade för dåligt spel åskådare: cirka 21 tusen.