Sevilla – Juventus 2-1, mål för Vlahovic, Suso och Lamela

Och serbien gav Bianconeri ledningen i den andra delen av Europa League-semifinalen, sedan kvitterade Sevilla och hittade målet i förlängningen som gav Mourinho utmaningen.

I den andra delen av Europa League-semifinalen ger Vlahovic Juventus ledningen. Men detta räcker inte: Sevilla kullkastar matchresultatet med ”italienarna” Suso och Lamela, som tog ansvaret under matchen, slog Juventus 2 -1 och flyger till finalen, där de ska mötas med Roma-laget med målet att nå den sjunde cupsegern. För spanjorerna är detta den andra framgången mot Juventus-laget på sex möten (1-1 i första omgången), för Allegri-laget är detta ett mycket tungt nederlag, eftersom det betyder farväl till den enda cupen under säsongen i som de blev kvar. i strid. Därför har ingen europeisk final hänt efter sex år, och framför allt finns det ingen chans att få direkt tillgång till Champions League, förutom eventuella andra beslut utanför planen. Juve Fagioli, som troligen avslutade sin säsong ikväll med ett brutet nyckelben, förlorade också.

Dubbelsidig första halvlek

Al Ramon Sanchez Pizjuan dubblar ”Cheers” från Juventus-tränaren: Om Kanes anfallsslut mot Di Maria låg i luften så var valet av Ealing Jr på vänsterkanten istället för Chiesa eller Kostic ett helt överraskande drag på den svarta och vitt schackbräde. Oväntat men obetydligt för detta: Allegri kan ha trott att friskheten hos unga spelare kunde trötta motståndet, och sedan få mer erfarna avbytare att leverera knockoutslaget i andra halvlek eller mer, om nödvändigt, med målet att göra fem byten och en lopp av oförutsägbar varaktighet. I den röda strömmen på stadion – publiken på läktaren var härlig – gick Sevilla i full fart, omringade Juventus, och tvingade sig in i sitt område i en kvart utan att kunna hålla huvudet utanför. Det pressande andalusiska trycket hittar dock ingen utväg: inga skott, inga konkreta faror för Juventus, vilket bygger täthet i området och lämnar ingen lucka exponerad.

Se även  Euroleague, Olimpia faller igen i Milano: ASVEL vann med 73-79

Evenemangsfestival

Och så blev Juventus farliga, först med ett skott från kanten av Fagioli som avleds över ribban av Paddy, och sedan framför allt med en nick från Gatti på nära håll, våldsamt men inte för vinklat, vilket Bono gjorde. oacceptabel. Det är den 15:e minuten, matchen blir varm och äntligen ökar chanserna för pingis. Faktum är att Sevilla svarade med en nick från Ocampos som Chesney mirakulöst motstod, och sedan var det Gati som kirurgiskt ryckte en boll från En-Nesyris fötter, redo att skjuta till gränsen. I den 27:e minuten hittade Rabiot på en fin genomgång för Di Maria, som missade två gånger: touchen, med en spark som missade målet, och uttagningen, med tanke på att Kane var fri i mitten av området. Sedan var Szczesny igen på sköldarna, i den 30:e minuten, när han volleyade ett vänsterfotat skott från långt håll av Acuna i en hörna. Kane slår tillbaka, går förbi och träffar målvaktens stolpe i den 33:e minuten.Rotationen fortsätter, med Rakitic som skickar högt från ett bra läge och Szczesny säger återigen nej till ett högerfotslopp från Ocampos. Fagioli, överväldigad av Gudelj, föll och lämnade planen på bår, förmodligen med brutet nyckelben. Paredes tog plats i den 41:a minuten.Rabiot hittar målet, men Locatelli är offside och allt behöver en repris. Och återigen, VAR stödjer beslutet om den sista åtgärden i första halvlek: det mycket avgörande ingripandet av Cuadrado på Torres är inte i området, och lagen möts i andra halvlek.

Suso och Lamela slår på Vlahović

Den andra halvleken ser mindre intensitet på planen men samma vilja att bita, med båda konkurrenterna nära att göra mål. Det krävs dubbelsmak för att ändra på trögheten i matchen: i den 63:e minuten vilar Vlahovic och Keiza Kane och Di Maria, och två minuter senare hittar serben målet med en touch down med vänsterfoten efter en nick från Rabiot. Det är 1-0 till Juventus, som faller sönder över hela Vlahović inklusive bänken. Samtidigt träffas två andra tidigare ”italienare” Soso och Lamela igen i Sevilla. Den svartvita glädjen varade inte länge: det var spanjoren som gjorde målet 1-1, i den 71:a minuten, med ett vänsterfotat skott från distans, som Chesney nådde på flykten men inte nådde. Ännu en sensation från Suso från en frispark, då Szczesny avvisade till en hörna och det var Meritis tur och Kostic på planen från den 86:e minuten i stället för Locatelli och Ealing. Normala tider slutar med ett stort avhopp från Szczesny med en nick från Naciri (efter assist från Suso), och matchen går till förlängning. Och här är matchens huvudscen: efter 5′ passerar Gil Cuadrado med ett inlägg, och Lamela, som ersatte Ocampos i den 70:e minuten, slår Chesney i finalen med 2-1. Acuna tappar tid efter 115 minuter och får ett andra gult kort. Men för Juventus slutar den europeiska drömmen här.

Se även  Juventus, det är en svag dag: bra besök, folksamlingar i en rasande video | första sidan