Serie A: Inter 1-0 Napoli, Udinese 1-1 Empoli – Calcio

För den sextonde dagen i First Division Football League, Inter Napoli 1-0 e Udinese – Empoli 1-1

Ding för att öppna scudetton igen. Edin Dzekos nick med en träff ger Inter tre poäng, knäpper Napolis obesegrade löpning och återupptar kampen om titeln, med alla motståndare som tjänar poäng över Napoli fortfarande i toppen. Men den första stora matchen 2023 sänder ett tydligt budskap: ve Inter (som är tillbaka på -8 från toppen) och ve att se allt lätt för Napoli, även om de behåller sin fempoängsledning över Milan. På San Siro fylld med mer än 75 000 åskådare spelade Nerazzurri som kapten av Simone Inzaghi sin bästa livematch för säsongen, skapade (och slösade) så mycket och led så lite att den enda chansen för Spallettis män kom med rätta i finalen. . Raspadori introducerade. Problemet för Dzeko och hans kamrater förblir alltid sanningen, för det avgörande målet för den bosniske anfallaren kommer efter inte mindre än tre spännande missade chanser av Dimarco, Darmian och Lukaku som fortfarande är långt ifrån sina bästa. Således skadar återupptagandet av mästerskapet efter VM omedelbart Napoli, som ser sin obesegrade svit i det: i själva verket har förlusten i mästerskapet ännu inte kommit denna säsong, och den sista knockouten har kommit den 24 april 2022. Och vad kan hända. Det var en annan kväll än den hade varit under de föregående månaderna för napolitanerna, och detta förstods direkt, eftersom Inter satte Napoli-försvaret under press från de första minuterna. En raketstart för Nerazzurri, som omedelbart var nära att ta ledningen med Dimarco som sprängde in en avslutning på nära håll från Lukakus passning. Napoli försöker ta matchen och stänger Inter för att dra nytta av belgarens snabbhet i andra halvlek. Ett lyckat drag, eftersom Spallettis lag inte kan hitta en lucka medan värdarna fortfarande är nära att göra mål med Darmian, vars högra fot inifrån området slår över ribban. Neapolitanernas blyga reaktion är helt på Zelenskiys slarviga högerfot från kanten, och Inter-försvaret är inte oroliga. I attacken handlar det dock alltid om Lukaku, men belgaren är inte så in i kvällen att han slösar bort en fantastisk back-heel-assist från Barella genom att sparka den högt. Scenariot förändrades inte under andra halvlek, eftersom Napoli inte oroade sig över Onanas mål. Det som förändras är att, vid otaliga tillfällen, Inter passning: Mkhitaryan släpper Dimarco, kryss för Dzeko som utnyttjar Rrhamanis sömn för att öppna poängen med en nick från nära håll. Napoli försöker reagera och höja tyngdpunkten, med den första (och enda) blixten från Kvaratskhelia vars vänstra fot från insidan av området inte hittar något annat än utsidan av nätet. Spalletti spelar ut korten av Raspadori och Simeone som försöker ge mer kraft till attacken, å andra sidan väljer Inzaghi nya världsmästaren Lautaro Martinez som ersättare för Lukaku som är långt ifrån den bästa konditionen. Således försökte Inter i finalen stå emot med näbbar och klor, medan Napoli höjde trycket, och Nerazzurri behövde den extraordinära Onana, som räddade hans högra fot från Raspadori med en fantastisk reaktion. Men det är den enda faran som Inters försvar hanterar: San Siro firar vid slutsignalen, mästerskapet har nu öppnat igen.

Se även  Romernas folk är inte för det: revolten har börjat på sociala medier mot Bonuccis ankomst

Udinese bromsar igen. Efter starten av loppet, som förde dem till den ledande gruppen och fick fansen att drömma, snubblade Friuli-laget och har nu inte vunnit på åtta dagar, under vilka det samlades in 2 förluster och 6 oavgjorda idag (1-1) med viljestarka Empoli. Toscanerna gjorde motstånd tills 20 minuter från slutet, när Pereira fångade dem igen, reste sedan ett bålverk för att försvara punkten där alla tio stod kvar. På sin 49-årsdag fick Sottil skiljas från de hittills okompenserade Bijol och Deulofeu, som inte satt på bänken. I deras ställe finns Ebosse och Success. Zanetti svarar genom att omedelbart sparka Caputo, som anländer först den 1 januari, för att ansluta sig till den begåvade och pigga Satriano. Det är just anfallaren som just återvänt till Toscana som servar Baldanzi med hjälp av ledningen, efter bara 150 sekunder. Efter att ha sprungit till kanten av offside, tog han tag i den anfallande mittfältaren, lämnad ensam med en känsla av skuld på kanten av det lilla området: hans skott träffade Silvestri och tystade Dacia Arena. Ännu värre, 2023 kan inte ens komma igång för fastighetsmäklare som känner sig tröga. Vi fick vänta till den 23:e minuten på den första riktiga chansen att kvittera: på Arslans inlägg från vänster blev Beto mobbad, men hans mål missades. Det offensiva trycket ökade, och i den 29:e minuten var det Wallace som flirtade med inlägget till höger om Vicario med en kontring. Det går några ögonblick och det är Arslan som assisterar Udogie: turkisk-tysken skjuter från några meter. I den 39:e minuten tar Pereira över stolen: ett högerskott från kanten och bara mirakulöst av Vicario (som bor i Udine med sin familj) undviker målet. Redan vid dykning lyckas målvakten avleda mot stolpen med sin ikapphand. Återhämtningen börjar med samma scenario: Anfallarna från Udinese och Empoli är alltid redo att skjuta från inkastet. I den femte minuten bryter framgången igenom 16 meter, men det slutar inte långt. Trycket blir kvävande och det blir en belägring med skott och returer, men friulianerna samlar bara hörnor i en serie. Sottil Samardzic kastar in i striden för Arslan i ett försök att öka sin målförmåga. Oavgjort, som du förtjänar, kommer i den 25:e minuten: ytterligare ett brott till vänster av Udogie, som förmedlar och servar den femte till höger, kaptenen Tucu Pereyra, alltid väldigt skicklig att sätta in, gör Vicario torr. Zanetti gick också vidare till bänken i stället för Marin och Satriano i stället för Bandinelli och Bagrami, men pressen från Bianconeri tog alltid överhanden och han började aldrig igen. 10′ från slutet Empoli stod kvar på 10: Udogie var bokstavligen ointaglig och Akpa Apro fick spendera sitt andra gula kort för att hindra honom från att komma in i området igen. De två tränarna tar till en virvelvind av förändringar, men resultatet förändras inte, till besvikelsen för det friuliska folket och glädjen för de 50 toskanska fansen som spelade en mittveckamatch på bortaplan, för att ge tillbaka en poäng som de trots allt förtjänar.