Påven: Edna, jag kommer att följa med dig på din resa!

Påven Franciskus har skickat ett rörande videomeddelande till en svårt sjuk 17-årig portugisisk flicka. Flickan hade skrivit ett brev till honom där hon uttryckte sin tillgivenhet och sin sorg över att inte kunna delta i den kommande världsungdomsdagen i Lissabon.

Felipe Herrera Espaliat – Vatikanstaten

Edna är 17 år och hon vet att hon snart kommer att träffa Gud, så förklarade hon för henne av läkaren som har hjälpt henne med den allvarliga sjukdom hon lidit av i åtta år. Så berättade han för påven Franciskus i ett brev han skickade till honom igår, torsdagen den 22 juni. Han sa mjukt: ”Doktorn sa att han inte visste när jag skulle träffa Jesus, men det skulle ske snart.”

Trots att hon är registrerad för att delta i nästa världsungdomsdag, som äger rum i Lissabon mellan den 1 och 6 augusti, har hon gjort klart för påven att det inte kommer att gå att följa med honom fysiskt. Edna, som av hela sitt hjärta ville träffa påven, upplever denna situation med smärta, men också med sann och uppriktig tro och med ett nådigt leende, vilket vittnas av de som har besökt henne i mer än ett decennium i församlingen San Massimiliano Colpi, i utkanten av den lusitanska huvudstaden.

”När jag fick veta att den här dagen skulle äga rum i Portugal blev jag väldigt glad, för varje gång jag ser påven tala på TV, mår jag så bra, som om jag inte hade någon sjukdom som skulle hindra mig från att delta i WYD,” Edna påpekar i brevet. Han tillägger sedan att han ville skriva till Francesco för att låta honom veta ”hur mycket han betyder för mig och min familj”.Unga Edna, författare till brevet

Se även  "Prigozhin? Han är i Venezuela": det senaste mysteriet om Wagners chef

sex gånger ”tack”

När han hade läst raderna som Edna hade skrivit från sjukhuset, bestämde sig Pope för att svara med ett videomeddelande på drygt en minut där han upprepade ordet ”tack” sex gånger:

”Edna, jag har fått ditt brev, tack! Tack för din ömhet och tack för den frid som finns i ditt hjärta. Denna frid är som ett frö som sås i hjärtat på alla som ser dig och alla som talar till dig …Tack!Jag följer med dig på denna resa som du är på.Jag följer med dig och jag vet att du kommer att bli väl mottagen.Jag följer med dig i att be för dig,be med dig, titta på Jesus som alltid väntar på oss. Den Helige Fadern sa till henne tack.

Edna bad påven att be för henne och Franciskus bad henne i videomeddelandet att göra detsamma för honom. En medverkan i bön förseglad med en sista välsignelse: ”Och nu ger jag dig min välsignelse för att ge dig styrka även på denna resa.”

Brevet som Edna skrev till påven

Brevet som Edna skrev till påven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *