Galna Arsenal 4-3 Luton i den 97:e minuten

Den sjätte raka vinsten i alla tävlingar för Artetas lag, som leder Liverpool (+5) och Manchester City (+6) i tabellen.

Galen galen chef. Den här gången var det Arsenal som gjorde sin seger häpnadsväckande, med en spännande 4-3 vinst på Luton Town. I den 97:e minuten med Declan RiceHans dyraste köp. Ett nickmål med hjälp av kapten Odegaard, vilket gör att Artetas lag kan uppnå sin sjätte raka seger i alla tävlingar och utöka gapet mellan det och Liverpool och Manchester City till 5 och 6 poäng, där det kommer att spela på onsdag i mitten av veckan. Rice mål är desto mer värdefullt eftersom Gunners för en gångs skull inte förtjänade att vinna, överraskade av Hatters organisation och förrådda av David Rayas misstag, målvakten som Arteta vill starta men som har två mål från hemmalaget. Hans samvete om tillfrisknande. Luton Town får fortfarande applåder på Kenilworth Road, den odödliga mark som Liverpool också har utstått och som Manchester City anländer till på söndag. I den andra matchen i den 15:e omgången av engelska Premier League, vann Wolverhampton segern som det hade saknats i två omgångar genom att besegra Burnley med 1-0: Hwang avgörande i den 42:a minuten.

Nycklar

Rice löser en match där han var den vanliga brottaren framför försvaret, länken mellan försvars- och anfallslinjer. Runt honom rörde sig inte Arsenal som vanligt. Det saknades kreativitet hos yttern Gabriel Martinelli, som gjorde det första målet ändå, och Bukayo Saka spelade å sin sida en märklig match, med två assist och inget annat. Mycket bättre var Gabriel Jesus och Kai Havertz, båda energiska, gjorde mål och ofta upptagna med att turas om att leta efter spelbara bollar. Odegaard tog ett steg tillbaka längre än vanligt, närmare Reiss, men längre bort från anfallet, då han istället återvände till sin position för det sista anfallet. Rayas misstag öppnar målvaktsfrågan igen: I början av säsongen spelade Aaron Ramsdale, och nu hamnar han på bänken med ett långt ansikte och tanken på att lämna för att rädda sin plats i landslaget, men konkurrensen mellan de två är över. Vilket leder till att de båda skadas, vilket orsakar mycket stress. Rea missade chansen att gå ut för en hörna 2-2 tidigt i andra halvlek och kunde säkert ha gjort bättre över Barkley 3-2. Det är också därför Luton förtjänade åtminstone en poäng: de lyckades komma tillbaka två gånger, ta sig fram och inte bara stanna i hörnet för att försvara sig, utan försöka slå några slag. Till slut fick hon det sista slaget när hon grävde in sig för att försvara sig.

Se även  Juve, varför valde Felipe Anderson Palmeiras?

matchen

Arsenal bröt dödläget med sin första attack under Martinelli, och Luton kvitterade med sitt första skott på mål i den 25:e minuten genom Osho. Värdarna var välorganiserade i försvaret, men i den 45:e minuten släppte de in 2-1 till Jesus, som nickade hem en assist från White. Lutons start på andra halvlek förtjänar applåder: i den fjärde minuten hittade de en kvittering med en nick med Adebayo, som utnyttjade ett dåligt uttag från Raya, och i den 12:e minuten tog de ledningen även med Barkley, som återigen passerade bollen osäker. Raya. Men Arsenal vacklade inte och kvitterade på en kvart genom Havertz, som matades av Jesus. Byten bromsade farten och serieledarna tog gradvis kontroll över matchen men Luton såg ut att kunna hålla kvar. Fram till den 97:e minuten, tills Rices blixt som väckte Arsenals glädje.