Första delen av Champions Qualifiers: Galatasaray och Braga vinner

Den tidigare Inter-spelaren gjorde ett mål i det turkiska lagets 3-2 oavgjort mot Molde i den första matchen. Portugiserna slog Panathinaikos. Oavgjort mellan Maccabi Haifa och Young Boys

Galatasaray, med Icardi och Mertens i spetsen, närmar sig gruppspelet i Champions League. Turkarna – ledda av Inter-kaptenen Sergio Oliveira – vann den första delen av kvalet med 3-2 på Moldestadion. Nu måste de försöka försvara fördelen i den andra matchen i Istanbul tisdagen den 29 augusti klockan 21. Braga ler också och vinner (2-1) mot Panathinaikos, medan Maccabi Haifa (0-0) och Young Boys oavgjort . I går var det Rakov-Köpenhamn (0-1), Rangers-PSV (2-2) och Royal Antwerp-AEK (1-0). Returmatcherna nästa vecka kommer att vara avgörande för att upptäcka namnen på de sex lag som kommer att slutföra Champions League-schemat.

Molde – Galatasaray 2-3

Norrmännen börjar bra, sedan blir kvaliteten på Icardi och hans lagkamrater lidande. I den åttonde minuten bröt Ellingsen nollan med en nick, men i den 25:e minuten kvitterade Sergio Oliveira med en frispark som tydligt avvisades av motståndarens försvarare. Icardi fullbordade förvandlingen på halvtimmen med ett suveränt kryss, och strax före halvtid hittade Gala trion med Akgün. Men videoassistentdomarens ingripande var avgörande, och målet avbröts på grund av ett tidigare misstag från Mertens. I andra halvlek kom Molde tillbaka till matchen: en tvärpassning från höger till Haugen som slog en kraftfull boll i Musleras mål. Moes lag tar mod till sig och leder nästan två gånger i finalen. Gala stod emot fram till den 90:e minuten och gjorde, efter att ha återhämtat sig helt, 3-2 till finalen tack vare Icardis vanliga uppfinning. Argentinaren utnyttjar en lång boll och glider mellan motståndarens försvarare, skickar sedan en boll till Medzgo som är lätt att sätta i nätet.

Se även  Farväl till Alfa Romeo, Tavares: "Återlansering av varumärket, uppdrag fullbordat" - F1 Team - Formel 1

Braga Panathinaikos 2-1

Horta-brödernas Braga utmanar många gamla bekanta i Serie A: bland grekerna finns Brignoli, tidigare Salernitana Vilhena och anfallsmittfältaren Djuricic, ny från Sampdoria-erfarenhet. Den första halvleken var balanserad, men i början av andra halvlek tog portugiserna besittning och hittade ställningen 1-0: Abel Ruiz tog emot bollen på kanten av straffområdet, kontrollerade den och sparkade den till höger om Brignoli. Tjugo minuter gick och dubbeln kom: nykomlingen Gallo utnyttjade ointresset från Panathinaikos-försvararna och gjorde, efter att inkastet utvecklats, 2-0. I den 95:e minuten väckte Daniel Mancini upp Panathinaikos förhoppningar genom att göra det sista målet till 1-2.

Maccabi Haifa – Young Boys 0-0

Efter förra årets erfarenhet – att kvalificera sig till gruppspelet och vinna med 2-0 mot Juventus – drömmer Maccabi om att göra ännu en comeback men lyckas inte ta sig över Young Boys mur. Schweizarna satsar hårt på försvaret och siktar på att säkra kvalificeringen genom att vinna inför sina fans nästa vecka. Första delen av planen går bra med tanke på att Maccabi spelar matchen men skapar få målchanser, utan att kunna ta dem ordentligt.