”Davids mördare sitter äntligen i fängelse. Jag vill att du botar mig nu…

”Mitt liv har varit förstört sedan den 30 november förra året. Jag försöker sätta ihop bitarna igen men det är svårt. Jag kan inte längre arbeta eftersom jag har svår och regelbunden ångest och jag är känslomässigt och fysiskt utmattad. Framtiden utan min man skrämmer mig: vi tänkte och andades alltid som ett par, vi planerade att ”bli gamla” tillsammans … ». Från Montecarlo bodde hon tillsammans med sin man David Rebellin – Cykelmästaren blev överkörd av en piratlastbil vid 51 års ålder i Vicenza-provinsen för nio månader sedan när han tränade och tillkännagav sin pensionering från tävlingen – François Antonini spolar tillbaka minnetråden Den tyske föraren lämnade in sin utlämningsbegäran till italienska myndigheter i fredags, timmar efter att Wolfgang Rieke fängslats. Under denna tid, assisterad av Studio3A:s konsult Alessio Rossato och advokat Davide Picco, följde cyklistens änka utvecklingen av utredningen med häpen andedräkt. «När jag äntligen fick reda på att mannen satt i fängelse, gjorde jag direkt Han talade med David – Ja, jag fortsätter prata med honom! – Jag berättade för honom: ”Ett steg mot rättvisa har tagitsmin skatt”. Det räcker inte, men jag känner mig redan lättad. David måste nu dömas och tillrättavisas för det onda han gjorde genom att döda min man och kliva ur sin lastbil för att se honom dö utan att be om hjälp. Sedan fly till Tyskland , lämnar honom där. Övergiven, förkrossad, i ett tillstånd av outhärdlig fasa».

Hur träffades ni?
”Självklart på cykeln. Jag gick ut varje morgon och han såg mig på gatan. En dag trampade han mot mig och frågade vad jag hette. Vi pratade, vi träffades men i hjärtat var vi redan kära. David var väldigt reserverad, men hans cykel måste ha hjälpt honom att övervinna sin blyghet den dagen. Framför allt var cykeln hennes liv, hennes bästa vän. Även på natten kunde jag känna hur han rörde sig som om han sprang, och när han vaknade berättade han att han drömde av att tävla i Amstel Gold Race, eller Flech Wallon, eller världsmästerskapen. Han levde på cykeln, han dog på cykeln. David, jag tror att han trampar om och om igen, där han är nu.

Se även  Turkmeniens president Kurbanguli Bertimugamedov vill släcka branden vid "Helvetets port"

En kärlek vid första ögonkastet, din.
”Det var det svåraste ögonblicket i hans liv: dopningsanklagelsen (han frikändes senare, red.), advokaterna som bad om astronomiska summor för att ta hans försvar, och sedan skattemyndigheten som anklagade honom för att inte riktigt bo i Montecarlo. De två åren av den orättvisa avstängningen var ett test för honom, även om han till och med tränade hårt i åtta timmar om dagen, som om han förberedde sig för en viktig tävling.Sju år av prövningar och bekymmer gjorde inte vårt liv till en lång, lugn flod. Men vi gjorde allt hand i hand och stöttade varandra. Den senaste tiden har det blivit bättre: vi ordnar lite cykelträning, skaffar barn. , vi planerade äntligen att åka på en ogift smekmånad 2014. Istället ställde olyckan in allt.

Vad vill du nu?
”Om det inte finns rättvisa för hans död? Efter dopinganklagelser fråntogs hans OS-medalj från honom, vilket gjorde honom djupt ont: han ansåg att det var sin vackraste trofé. Han gav upp att överklaga eftersom det skulle kosta honom 30 000 euro, och det hade han inte. Men jag hoppas att om medaljen nu återlämnas ”till hans själ”, även om det är för sent, så kommer det att tillåta honom att vila i frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *