Bundesliga, Bayern München bra först: 4-0 till Werder, Kane gjorde mål

Tuchels lag såg dock fullt ut, tog stora risker innan de gjorde 2-0 och med ett överdansande försvar. Till slut blev det 4-0 i Bremen

Klar, redo, sikta. Bayern München, som har vunnit de senaste 11 upplagorna av Bundesliga, vann första dagen av säsongen 2023-24 genom att slå Werder i Bremen med 4-0. Strejken i Supercupen ligger bakom oss. Sanis mål var avgörande: det första kom efter bara 4 minuter och det andra i den 90:e minuten. Kane (i den 74:e minuten) var också på nätet, och dök upp för första gången sedan den första minuten. Matchens sista höga ton kommer från Tel i minuten 95. Kims debut även från start. Tuchels lag verkade dock fortfarande fullsatt, och poängen beskriver inte alls matchens framsteg. Innan 2-0 riskerade oavgjort flera gånger. Kort sagt, han gnisslade mycket bakom sig.

Lopp

Han lämnar Tuchel Pavard på bänken (ett tecken på transfermarknaden?) och väljer det vanliga 4-2-3-1 med Koeman, Musiala och Sani bakom den ende anfallaren Kane. De Ligt stannade också utanför den 11:e och byttes ut i första halvlek i Supercupen, som han förlorade mot Leipzig, eftersom han led av uppenbara svårigheter. Bayern började dock starkt och skapade i den tredje minuten en intressant chans med Kane. Det går några sekunder och bayern går framåt: ett sött utbyte mellan Sane och Kane, tysken befinner sig ensam och slår Pavlenka. Werder svarade direkt och hittade kvitteringsmålet med Volkrog med huvudet i den nionde minuten och utnyttjade ett inlägg från frispark, men anfallaren var offside i serveringsögonblicket och målet avbröts. Bayern lyckas inte kontrollera och det tar ett tag att göra sig farliga igen. Han gör det i den 20:e minuten (Musyalas skott är på mål) och i den 21:e minuten (Mezraoui skjuter utanför stolpen).

Se även  "På Inter för att jag vill vinna allt. Jag har en nr 9 som inspirerar mig. Och om min bror kan jag berätta att..."

återhämtning

I andra halvlek tittade Werder, kanske övertygad om de bayerska spelarnas ogenomskinliga kvällar, med foten på gaspedalen: i den 47:e minuten satte Volkrug, från höger, bollen i mitten, Upamecano var ur position och Betencourt låt honom, halka, slå bollen från distans nära, men utan att kunna träffa målet. Ytterligare en chans i den 49:e minuten: Füllkrug kontrollerar bollen men missar den genom att skjuta den högt. Bayern möttes först igen i den 58:e minuten (Comans inlägg), och i den 61:e minuten (en bra räddning från Pavlenka på Kane), innan de kunde dubbla sin ledning redan i den 74:e minuten: Werder lämnade gott om utrymme för Davies till vänster. , yttern höll Kane i området och han bra på att stoppa Pieper från att störa och träffa oskyldiga Pavlenka. De sista minuterna sjunker farten, också på grund av tröttheten hos de två lagen, men i den 90:e minuten gör Sani även 3-0: Choupo-Moting spelar bollen bakåt, Sani är initialt offside men ger Mueller tid att ingripa och skicka en boll till tidigare City som bara behöver tryckas in i mål. Werder drog ut kontakten och släppte in det fjärde målet: Thiels seger över Pavlenka var vacker och kraftfull. Det slutade 4-0, men Bayern såg mer än kapabelt ut att förbättra sig.