Stadion: Renato Dallara
    Stad: Bologna
    Kapacitet: 38 279 åskådare13:07

Renato Dallara Fonti: Getty Images
  • Bologna är nära Champions League-drömmen, bara några poäng saknas och dagens match kan bli avgörande. Ett Udinese-lag som fortfarande skakat av målet och nederlaget i mittveckans miniåterställningsmatch mot Roma kommer på besök. Friulianer som desperat söker efter frälsningspunkter.13:07

• Udinese ligger på 18:e plats – 3:a från trion Empoli, Frosinone och Verona. Ciociari och Scaligeri har redan spelat, en storvinst för Frosinone, en 3-0 vinst över Salernitana och en knapp förlust för Verona i natt mot Lazio.13:11

• Bologna-uppställning (4-1-4-1): Skorupski – Bosch, Lucumi, Biokema, Christiansen – Freuler – Ndoye, Ibescher, Al-Azouzi, Saelmakers – Zirkzee. Tillgängliga: Ravaglia, Pagnolini, Ilicic, Moro, Orsolini, Carlsson, Corazza, Castro, Lecogiannis, De Silvestri, Calafiore, Fabian, Urbanski.14:10

• Udinese-uppställning (3-4-2-1): Okoye – Perez, Pigol, Christensen – Eusebo, Wallace, Bayrou, Camara – Samardzic, Pereira – Luka. Tillgängliga: Mosca, Badelli, Visti, Zarraga, Success, Davis, Ferreira, Tekvik, Brenner, Capasele, Zemora.14:11

• I Bologna kommer Zirkzee att spela rollen som anfallare, och en mittfältsfyra med Ndoye, Ibisher, Al-Azouzi och Salmaekers. Bosh och Christiansen kommer att fungera som ytterbackar. Orsolini börjar från bänken. Hos Udinese jobbar Samardzic och Pereira bakom anfallaren som blir Luka. Bekräftelse på Okoye i mål, och framför honom finns ett tremannaförsvar med Perez, Pegol och Christensen.14:14

• 1'

Bologna – Udinese avspark. Saki härskare.15:01

• 4'

Hemmalaget håller bollen i matchens första minuter.15:04

• 6'

Matchens första hörna för Bologna, ett inlägg från Saelmakers in i straffområdet gick utanför mål.15:06

Se även  VM: Spanien drunknade i en straffläggning och Marocko i Qatars historia 2022
  • 10'

De första tio minuterna av matchen pressade Bologna på, och Udinese försvarade sig sammanhållet.15:10

• 13'

Försöker bryta igenom Ehizibos linjer på högerkanten, Bolognas alerta försvar lämnar inga öppningar.15:14

• 18'

Bolognas fotbollsrörelser fortsätter, ett spännande inlägg från Christiansen från vänsterkanten, som Piegol är mån om att blockera för Zirkzee.15:19

• 21'

Efter den tjugonde minuten stod matchen stilla utan några skott mot mål.15:22

• 25'

Bologna kämpade för att hitta rätt avstånd och rytm.15:29

• 30'

Efter en halvtimmes spel var ställningen avgjord och lagen kämpade hårt på mittfältet men lyckades inte få upp tempot.15:30

• 33'

Efter ett långt drag från Bologna försökte Bosch ett spänt inlägg i boxen, men Pigol var kvar för att rensa bort bollen.15:34

• 38'

Udinese pressades på de sista metrarna, och Zirkzee tog emot bollen i straffområdet men kunde inte hitta något utrymme.15:39

• 42'

Gult kort till Ehizibo, fel på Sailmakers.15:43

• 45'

Det blir 3 minuter extra tid.15:46

• 45'+1'

Mål! Bologna – Udinese 0-1. Pyro nätverk. Freuler tappar bollen mitt på planen, Udinese börjar snabbt igen med en ficka för Samardzic, som försöker avsluta, bollen avböjer och hamnar i Bayro, som skjuter fram och hånar Skorupski.

Kolla in Martín Payeros spelarprofil15:49

Martin BairroMartin Bairro
  • 45'+5'

Slut på första halvlek: Bologna – Udinese 0-1.15:50

• Efter en första halvlek med väldigt få skott och mycket spel och besittning bröt Udinese nollan i finalen när Bayrou lyckades hitta sig själv i mitten av området efter ett avriktat skott från Samardzic. Bologna är inte avgörande framåt och har ännu inte lyckats ta sig till skottet.15:51

Se även  F1: Verstappens segrar i Ungern - F1