F1: Verstappens segrar i Ungern – F1

Max Verstappen vann Formel 1 Ungerns GP, efter att ha startat från 10:e plats. Red Bull-föraren, som redan är världsledande, föregicks av Lewis Hamiltons Mercedes (sjunde på rutnätet) och George Russell, som startade från pole position. Ferrari var ett nedslående lopp, slutade fyra med Sainz och sexa med Leclerc, den senare sanktionerades genom att välja den hårda sammansättningen 30 varv tidigare. I Hungaroring tog Verstappen sin åttonde seger för säsongen (den tjugoåttonde i karriären, trots att han vände mitt i loppet), vilket gjorde att han kunde utöka sitt tempo i förarnas ställning och nå +80 över Leclerc. Till skillnad från Red Bull, som föredrog att ersätta de mjuka och medelstora fordonen, lönade sig inte valet av hårda däck till Leclercs bil, mellan varv 40 och 55, och Monegasque halkade från ettan till sexan, även om han slutade Grand Prix efter det. Däck.

Hamilton nöjd, jag höll nästan på att ta VERSTAPPEN…
”Jag kämpade så mycket under den första delen av loppet, jag trodde inte att jag skulle kunna ta mig fram. Sedan blev det bättre, med svalare temperaturer var bilen bättre, så mycket att jag till slut hoppades att få nära Verstappen men varven var klara”. Så Lewis Hamilton, tvåa i Ungerns Grand Prix med Mercedes, kommenterade sitt lopp. ”Denna pallplats är ett gott tecken, och förhoppningsvis kan vi växa mer under andra halvan av säsongen och kämpa stadigt för segern”, tillade britten. ”Första plats igår, pallplats idag, jag kan inte annat än vara glad – sa hans lagkamrat George Russell, trea vid mållinjen -. Det var en bra start och ett bra första jobb med de röda däcken, men sedan med en medelmåttig och lite kämpade vi på. Mycket regn. Jag kanske kunde ha gjort ett bättre jobb med att hantera däcken, men jag är nöjd med att vi gör framsteg.” George Russell

VERSTAPPEN: ”Great Strategic Victory Fruit”
Max Verstappens åttonde vinst för säsongen är årets bästa hittills, och möjligen hela hans karriär. Från 10:e till 1:a i Ungern, ett resultat som inte ens världsledaren förväntade sig: ”Först hoppades jag på att komma nära prispallen – det erkände Red Bull-föraren – men jag vann, trots huvud och svans”. Framgången var resultatet av ”en fantastisk strategi, med förändringar i tid (däck, red.) OK. Det var ett roligt lopp – tillade han – med många omkörningar”.