Basket: Venezia vinner över Brescia och avancerar

Piemonteserna ger helt klart upp i händerna på Treviso: Ramondinos äventyr är i slutet av raden, och den tidigare Reyer-tränaren kommer att ta hans plats. Virtus, Reggio Emilia och Varese vann också med Magnion, Scafati och Trento

Venedig tog förstaplatsen och vann med 86-71 över Brescia och före lombarderna. Scafati går över till Brindisi (98-103) efter förlängning och uppnår sin andra vinst i rad. Bonicioli leder Logan (26 poäng), medan Sakota-laget ligger kvar på sista plats. Grazoles drar Trento, som reagerar efter nederlaget mot Treviso och besegrar Napoli med 101-94. Galbiatis herrar kvalificerar sig matematiskt till den italienska cupen, och Kampanien-laget förlorar för fjärde gången i rad, trots att Ennis får 35 poäng. Treviso (68-82 borta) uppnådde sin fjärde vinst på de senaste 4 matcherna, vilket satte Tortona i kris (4 knockouts i rad). Inga problem för Virtus i Pistoia: Black Vs bryter deras fasta genom att slå Estra. Det finns ingen historia ens i Reggio Emilia, där Unahotels lätt tar sig över Dinamo-hindret. Bra första match för Nico Mannion i en Openjobetis-tröja: de blå började dåligt, men tändes sedan till slut och drog Varese till seger mot Foyle.

Brindisi-Scafati 98-103

En utmärkt start för Pollyans, som startar med stora procentsatser från bortom bågen (6/8). Bra genomslag från Morris och Laszewski, båda med 10 poäng. Giova hittade sin rytm under kvarten tack vare Gambles bidrag från bänken: 26-19 vid minut 10. Happy Casa börjar bättre med Sneed, Morris och Senglin som når maximal fördel (med Apulians på +13). Boniciollis mannar gör upp om det och i halvtid leder Brindisi med 46-38. I den tredje perioden nådde Sakota-pojkarna +15, stod emot Scafatis återkomst och efter La Quintanas skott hamnade de på 71-56 vid den tredje sirenen. Poliserna är fast beslutna att minska luckan och till och med ta en ledning på 21 poäng, och sedan stänger Logan luckan och drar fördel av motståndarens omsättningar. Med 9 tum kvar låg Scafati under med 88-87. I praktiken på slutet var det Rivers som kvitterade till 90, efter en assist från Robinson. Vi går till förlängning där skillnaden fortfarande görs av tidigare Sassari Giova, och Happy Casa återhämtar sig aldrig. Ställningen slutade 103-98 för Scafati.

Se även  Kvaratskhelia lyser mot Georgien, men tränarens ord oroar fansen

Rostat bröd Snead 26, Morris 19, Johnson 15

Scafati Logan 26, Gentiles 21, Rivers 11

Trento-Napoli 101-94

Den första kvarten var väldigt intensiv i Trento, och i slutet av första halvlek ledde värdarna med 20-18. Hubb startar starkt bortom bågen (Dolomiti Energia skjuter 3/5 från 3), men sedan stannar hemmalagets offensiv och den vinnande generationen stiger med Ennis offensiva puls. Balansen bröts efter delsegern (10-0) för Dolomiti Energia, favoriserad av Alviti och Ellis. Vid 20 minuter 55-39. I början av andra halvlek ledde Galbiatis mannar med 8-2, kämpade emot en Napoli-comeback och avslutade sedan, tack vare en skenande Grazolis, matchen med 80-63 efter en halvtimme. Milicics herrar ger inte upp och gör ett uppehåll med 15-3, vilket ger dem tillbaka inom 9 poäng. Letten från Dolomiti Energia funderar fortfarande på att avsluta loppet en gång för alla. Det slutade med 101-94 till Trentos fördel.

Trento Grazulis 26, Hub 21, Alviti 16

Neapel Ennis 35, Pauline 16, Owens 14

Venedig-Brescia 86-71

Vi sprang och gjorde mycket mål första kvarten av matchen ovanpå Taliercio. Della Valle leder sitt lag med 7 poäng, och Germani leder, trots dåligt skytte från distans, med 4 poäng efter de första 10 minuterna, 22-18. Venedig höll fast vid Tessitoris 8 poäng. Den andra perioden kännetecknas av ett kontinuerligt utbyte av molekyler. Leonessa börjar med Gabriel, sedan stannar Magros attack och Di Nicolau (med Tucker) drar fördel. Della Valle (13 poäng) är täckman under de första 20 minuterna: vid det långa uppehållet, 43-38 till Germani Brescia. Reyer gjorde 9-2 i början av kvartalet, Brescia kom tillbaka på toppen och tävlingen gick tillbaka till punkt till punkt, med Tucker och Kazarin som mästare för värdarna och Coppins för gästerna. I den 30:e minuten var ställningen 59-56 till Venedigs fördel. I den avgörande kvarten drog Brown och Tucker Orogranatan till +11, Magro-laget gav inte upp och tack vare Christon och Massenburg var de tillbaka till -2 (69-67) innan geväret gjorde det sista breaket. Reyer vinner med 86-71.

Se även  F1, Mercedes: första uppdateringarna för triple rebound | FP - Carlo Platella

Venedig Weavers 21, Tucker 17, Kazarin 12

Brescia Della Valle 16, Massenberg 11, Belan 7

Tortona Treviso 68-82

Trevisos fjärde seger i rad förvärrar krisen för Bertram Tortona, som inte har vunnit på flera veckor (avskedandet av tränaren Ramondino blir officiellt om några timmar, och Di Raffaele tar hans plats). Det är ingen slump att Colby Ross, MVP för den senaste turneringen, skrev på under de sista dagarna och spelade en bra första halvlek (och gjorde 14 poäng) men det räckte inte. Slutresultatet tyder inte på ett lopp som fortfarande var i balans förrän den sista delen, även om Treviso började bättre. Men värdarna tog snabbt till defensiva åtgärder och kunde även ta ledningen (27-20) i första halvlek, där båda lagen sköt dåligt. I den tredje matchen sprang Treviso med en ledning på 10-0, stoppad av den utmärkte Baldasso (54-57). Men den andra flykten är avgörande. Olisevicius går +11 för gästerna, medan Tortona begår ett regelbrott från linjen. När Allen (bästskytt med 17 poäng) ansluter till honom igen blir det mitt i natten för värdarna, också för att deras anfall fortsätter att misslyckas.

Tortona: Ross 14, Obasohan 13, Baldasso 12 Treviso: Allen 17, Ulisvicius 16, Bowman 14

Pistoia-Virtus 70-91

De 20 poängen som avgör det slutliga gapet är de som finns kvar på resultattavlan under nästan hela matchen, vilket bekräftar gapet mellan de två lagen. På teknisk och fysisk nivå (38-23 returer) och även på rosternivå, där tränaren Banshee roterade alla 12 spelare. Shengelia började på bänken och kom in senare, men i början av matchen gjorde Belinelli (bästskytt med 19 poäng och 5/6 från två mål på 20 minuter) och Hackett vad de ville genom att genast ta matchen till dubbelsiffrigt. En ledning med 20-40 i mitten av andra halvlek. Virtus undvek alla farorna med den första etappen i Pistoia, och gynnades också av de gynnsamma defensiva paren av sina ytterspelare, som bara lämnade tre treor mellan Willis och Moore, den farligaste; Samt att tillåta ett litet utrymme i området, med endast en del mitt emot tredje halvan. I slutet av en svår vecka i Europa, efter två matcher, började Bologna genast plocka poäng i Serie A efter nederlaget mot Venezia.

Se även  Virtus Bologna Tortona idag på TV Serie A Basketball: Match 2-schema, program, TV, sändning

Pistoia: Willis 14, Blix 13, Whittle 11

Virtus: Belinelli 19, Hackett 17, Shengelia 16

Pesaro Varese 81-88

Ett gipp på slutet från Pizarro: efter att ha lett i tre fjärdedelar av matchen lät hemmalaget sig omköras i bästa ögonblick. Härligt fram och tillbaka tidigt i matchen. Totè spelar en roll under korgen och från mellanklassen, medan Cinciarini har bevisat sin förmåga att läsa och flytta hela Buscaglia-kvintetten. På andra sidan planen svarar Varese med Brown, som skickligt utnyttjar luckor i motståndarens försvar för att få poäng. I den andra kvarten bröts balansen i riktning mot Bamforth, som briljerade från tre poäng och ledde sitt lag. Varese lider, men han förblir engagerad i matchen och sätter pilen i ändan och förlitar sig på nykomlingen Nico Mannion, som efter att ha lidit under hela matchen ger en exceptionell sista kvart som förtjänar en vinst för Varese.

Pizarro: Bamforth 23, Totti och Cinciarini 16

Varese: Mannion 26, Brown 15, McDermott och Librezzi 12

Reggio Emilia Sassari 77-59

En övertygande prestation av Reggio Emilia, som efter att ha hamnat i svårigheter i matchens tidiga skede gjorde rätt drag i matchens andra del. Redo att gå, det är Galloways show direkt, eftersom den före detta NBA-spelaren glädjer PalaBigi-publiken med ett hattrick. Men amerikanen räcker inte för att övervinna problemen med Unahotels-attacken, som tappar många bollar och systematiskt lider av Dynamos motattack. Det var dock Reggio som visade sig vara farligast och med Grants korg från hörnet i väntan på halvtidssirenen återvände de till omklädningsrummen med ställningen 36-34. Den avgörande stöten för hemmalaget kommer mellan tredje och fjärde kvarten: Sassari står inför en lång offensiv lucka, och Priftis utnyttjar denna lucka och gör 15-0, vilket förtjänar en knockout.

Reggio Emilia: Galway 20, Hervey 12, Grant 8 Sassari: McKennie 16, Whittaker 11, Terry 9