Vid 94 är hon fortfarande på gymmet: England firar ”Super Mario” Sana

Sardiniens långa livslängd och steniga skorpa skapar rubriker också i Storbritannien.

merit Mario Sanna, 94 årmigrerade från ön – just från Magdalena – På femtiotalet, och nuförtiden firas han av BBC:s utropare och på sidorna i den engelska pressen med titeln ”Super Mario”.

Anledningen? på sin ålderdom fortfarande I bra form och fortsätter att gå på iMotion Gym flitigt och punktligt (minst två gånger i veckan) från staden RotherhamNeil South Yorkshire.

I början av november, med anledning av hans sista födelsedag, beslutade samma gymnasium att belöna farfaderns intressanta styrka och ge honom ett certifikat som intygar hans lojalitet mot fysisk aktivitet.

Jag mår bra Tjugofem årFaktum är att Mario Sanna ägnar sig åt kroppsviktsövningar, maskiner och sällskap på I-Motion Gym.

Han anlände till England 1952, två år efter Sana Han började arbeta för British Railways, Storbritanniens järnväg. Arbetet höll honom i form under lång tid, men när Mario gick i pension på 90-talet – gjorde han det två söner och fyra barnbarn Hon bestämde sig för att leta efter andra sätt att hålla sin kropp tonad.

Därför började han, vid 60 års ålder, först på gymmet. Och önskan att träna lite förvandlades gradvis till en passion. Passionen finns kvar.

”På den tiden behövde jag mycket pengar, eftersom jag var tvungen att gifta mig. Så jag jobbade nästan hela tiden, även söndagar.” Men när jag gick i pension hade jag inget att göra, så jag bestämde mig för att gå på ett gym. Först tänkte jag komma tillbaka i form och hålla mig i så bra form som möjligt. Men jag slutade aldrig. Idag ägnar jag mig fortfarande åt träning.”

Se även  Här är maten att äta för att förebygga och behandla cancer
Mario Sana vittnesmål"hängivenhet\" Till fysisk aktivitet (Foto I-Motion Gym Facebook)

Mario Sana med ett lojalitetscertifikat för fysisk aktivitet (Foto I-Motion Gym Facebook)

Den pensionerade idrottaren skulle gå till gymmet varje dag om han inte hade, som han säger, ett ögonproblem som något begränsar honom. Men en framtida operation kan göra det möjligt för honom att vara mer flitig.

medan man väntar, Två gånger i veckan, inga ursäkter: En kompis hämtar honom, på tisdagar och fredagar, och går på träningspass, med hjälp Personlig tränare Hannah Atkinson.

«Jag använder – tillägger Super Mario – allt som gymmet erbjuder, Vilken typ av maskin som helst, inklusive en roddmaskin och jag tar även spinninglektioner. Sedan ägnar jag mig åt tyngdlyftning eller ett gående löpband».

Super Mario är älskad av gymteamet. Han har varit här i över 25 år, och vid 94 års ålder välsignar han oss fortfarande med sin närvaro varje vecka. Vi är med honom som en andra familjiMotion Gym-teamet bekräftade på Facebook för att fira medlemmarnas dekan.

Men även för den pensionerade idrottaren står gymlaget nu i hjärtat. ”När jag kommer hit – betonar han – ägnar jag mig inte bara åt övningar. För mig, som för alla, är det också och framför allt ett perfekt tillfälle Att träffa andra människor, umgås och få vänner ».

Inte bara. Sana misslyckas inte med att predika och uppmanar alla sina bekanta, särskilt de i den högre åldern, att inte stå stilla utan att alltid hålla dem i form.

”Jag råder alla att gå ut ur huset och göra något”, säger Sana. ”Jag tror att kroppen har ett rejält behov av att röra sig. Det är som en bil. Om man låter den gå på tomgång börjar den försämras gradvis. Det är just därför rörelse är så viktigt. Och jag rör mig alltid, kanske till och med i sömnen».

Se även  Urolog är den mest kontaktade läkaren, vad är det som händer

© Reproduktion reserverad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.