”Via Racella hade jag fel när jag inte pratade om nazisterna” – Corriere.it

«Jag hade fel när jag inte påpekade att tyskarna som dödades var nazisterJag är mycket ledsen för den långa intervjun LiberoJag följer upp med några av mina ord som svar på en mer exakt fråga om specifik kritik Georgia Meloney Under firandet för Eccidio delle Fos Ardetine — där jag ofta har deltagit med djup indignation och passion — en bredare kontrovers har uppstått än jag velat täcka. I detta sammanhang har jag inga svårigheter att påpeka att jag hade fel när jag inte påpekade att tyskarna dödades. Via Rasella De var nazistiska soldater men jag tyckte det var uppenbart och självklart och grovt.

Senatens president Ignazio La Russa försöker alltså dämpa kontroversen kring sina uttalanden. ”Nyheten om att sydtyrolska vakter anställda i den tyska polisen också ingick i den militära kontingenten, publicerades så många gånger och togs för nominellt värde, jag är inte säker på om den verkligen är falsk. Faktum är att just för att undvika kontroverser har jag medvetet konstatera att många personer, inklusive vänstern, var mycket kritiska till partisanoperationen genom Rasella.Jag har begränsat mig till att säga att detta inte är en av de mest kända sidorna av partisanopposition”.

La Russa intervjuade medregissören Pietro Senaldi för podcasten Libero Quotitiano. Genom att beskriva de nazistiska soldaterna som ett ”band av musiker” och den ”berömda sidan” av motståndet, markerade aktionen genom Rasella inte bara en jordbävning i motståndet, utan Det judiska samfundets reaktion.

«Ignacio La Russa måste ha vetat att han avgick som senatspresident ”Efter Razzellas ord är han uppenbarligen inte tillräckligt bra för den roll han intar”, säger Gianfranco Pagliarulo, nationell president för Anbi, den nationella sammanslutningen av italienska partisaner, till Radio Popolare.

Se även  Omicron 5, återinfektion efter en månad. GADA: "I nödsituation under hela juli...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.