Världens mest hyllade italienska vetenskapsman, onkologen Carlo Maria Cr…

”Jag i Italien forskare De behandlas som gudar Patetisk Det är därför många människor lämnar landet. De tvingade mig också ut: fram till 2015 arbetade jag på både Ohio State University och University of Ferrara; Sedan i Italien tvingade de mig att gå i pension, men jag visste redan att jag kunde jobba längre, så här gör jag i Amerika”. Att prata är Charles Maria CroceHan är 78 år gammal Det första italienska namnet som dök upp i Research.coms rankning över världens bästa forskare För sin höga vetenskapliga produktion. Med 245 000 citeringar och 1 290 publikationer har Gross uppnått ett H-index på 227. Det är en indikator som används för att mäta en författares välstånd och effekterna av hans publikationer: den är baserad på antalet publikationer och Antal mottagna citat. Detta värde gav honom den 68:e platsen i denna prestigefyllda världsranking.

Detta är en viktig och betydelsefull position, särskilt eftersom vetenskapsmannens namn upprepade gånger har förekommit i tidningar på grund av många anklagelser om vetenskapligt bedrägeri och oredlighet. Hans och hans forskares arbete har kritiserats hårt, men han har alltid försvarat det med näbbar och klor. Hittills är Croce den mest citerade italienska vetenskapsmannen, rankad först bland andra. Stora italienska vetenskapsmän. En kommitté från mitt universitet har undersökt mig i fyra år och efter en så lång undersökning av mina verk fann jag att jag inte hade gjort något. Vetenskapliga oredlighet. Detta antyder att New York Times artikel om mig är skräp. Eftersom alla mina verk har bekräftats av andra vetenskapsmän, och att några av dessa verk representerar milstolpar inom onkologiområdet, kunde vilken seriös organisation eller person som helst ha kommit till samma slutsatser omedelbart. Tyvärr kan pressen i Amerika säga vad den vill utan respekt för sanningen. Amen”.

Se även  "Män bör ta notis." Dem Schlein frågar en tjej...

”Forskning är mitt liv – säger Gros – jag kommer aldrig att sluta studera och arbeta med min forskning, som inte bara är tillåten i Amerika, utan också uppmuntras och belönas”. Cross anses Cancergenetiker, eftersom hans arbete och upptäckter har gjort betydande bidrag till området onkologi. Det är ingen slump att vetenskapsmannen har mottagit flera utmärkelser, inklusive ”Gloves Memorial Award” från American Association for Cancer Research 2006 och Don David-priset 2018 för sina upptäckter om de molekylära mekanismerna för leukemi. År och år av forskning har gjort det möjligt för Croce att upptäcka vissas roll MicroRNA Vid utveckling och progression av cancer, särskilt kronisk lymfatisk leukemi. Teamet av forskare identifierade också gener involverade i andra former av leukemi. Croce klonade, namngav och karakteriserade Bcl-2-genen involverad i follikulärt lymfom och identifierade tidiga händelser involverade i utvecklingen av lung-, nasofaryngeal-, huvud- och nacke-, matstrups-, gastrointestinala och bröstcancer.

”Många av dessa arbeten såg deltagande av unga italienska forskare”, rapporterar Croce. ”Det är många som har arbetat med mig och många andra fortsätter att arbeta i mitt laboratorium. Italienska forskare – fortsätter han – är mycket uppskattade i Amerika och världen. Även om många saker går fel i Italien, kan de flesta dess forskare särskilja sig för sitt arbete. Och han tillägger: ”Sämsta lönen, Liten hänsyn Och det dysfunktionella skolsystemet, det är många saker som behöver ändras. Jag råder unga italienare att vara modiga och använda sin kreativitet i Italien och i någon annan del av världen. Kråkor har hittat sitt hem i Amerika. Utomlands fortsatte han sin karriär, bildade familj och odlade sina passioner. Han var en produktiv samlare av renässansmålningar, ett intresse som han förde vidare till sin dotter, en konsthistoriker. Medan hans andra son arbetar inom finans, förblir hans första kärlek vetenskap, som han lovar evig lojalitet. ”Min dröm är densamma som många andra forskares: att hitta nya behandlingar för cancer”, medger Kroes. Ack för att jag pratar om pension. ”LJag hoppas få jobba så länge jag lever och leverera en eller flera fantastiska uppfinningar”.

Se även  Ukrainsk genväg till väst: vapen eller svek

Foto från Ohio Universitys webbplats

Valentina Arcovio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *