Tyskarna i Champions League-finalen, lev livet

Paris (Frankrike) IL Borussia Dortmund Paris Saint-Germain vinner med ett mål som Hummels gjorde i början av andra halvlek Vinner Wembley-finalen. För tyskarna är det Den tredje Champions League-finalen Efter en 1997 och en 2013. Återupplev livesändningen

23:45

Al-Khalifis ord

Parisens president Nasser Al-Khelaifi uttryckte sin ånger efter hans lags utträde: – Vi är mycket besvikna över resultatet – Paris Saint-Germains president bekräftar i slutet av matchen – Vi förtjänar merMellan första omgången och returmatchen Vi har nått sju inlägg: Bollen vill inte in. Men vi hade gärna velat vinna Grattis till Dortmund. Vi är också besvikna för våra fans, det kunde ha blivit en fantastisk final i London. Men jag är stolt över mitt lag, det minsta i Europa. De senaste fem åren har vi tagit oss till semifinal tre gånger: Det här är inte vårt mål, men det här är fotboll. Och fotboll kan vara grym ibland”.

23:40

Miro Klose säger

”Borussia Dortmund tror på det här resultatet – Förre Lazio-anfallaren Miro Klose, som skickades till Paris, bekräftar för tysk tv – Terzics söner lämnade inget utrymme för Paris Saint-Germain, som kan lita på Mbappes snabbhet. Efter ledningen Borussia tror mer på att kvalificera sig till nästa omgång. Jag hoppas att Bayern München också kan kvalificera sig till en heltysk final. Hummels? Han har erfarenhet, vet hur man spelar med bollen, hanterar den alltid lugnt och är en mycket stark försvarare i markering. Jag är övertygad om att han kommer att få en fantastisk final. Terzic är mycket exalterad över detta resultat”Han är ett Borussia-fan och det här är en välförtjänt prestation för honom.”

23:25

Borussia fortsätter att fira

Festen fortsätter på gräsmattan Parc des Princes: Fotbollsspelare Borussia DortmundEfter att ha gått in i omklädningsrummet återvände de till planen för att fira med sina fans. Mer än tre tusen supportrar på läktaren sjunger och dansar med Terzic fotbollsspelare som minglade med fansen Att vifta med gula och svarta flaggor.

23:15

Hummels: Det var en bra kväll

”Det är en riktigt speciell kväll – Borussia-försvararen som vann semifinalmatchen mot Paris Saint-Germain bekräftar – Det var en fantastisk kväll, och nu ska vi fira med våra fans som följde oss här.”

23:05

Borussia Dortmund, den sista finalen på elva år

Borussia Dortmund återvänder till Champions League-finalen efter elva år. Som det hände då måste han åka till London för att jaga trofén som har saknats sedan 1997: V.I 2013 Det gulsvarta laget besegrades av Bayern Monaco Vem kommer att tävla om att nå finalen mot Real Madrid på onsdag kväll.

23:00

Borussia Dortmund är den första finalisten i Champions League

Det tyska laget, efter att ha besegrat Paris Saint-Germain i den första omgången, slog även det franska laget i den andra omgången på Parc des Princes i Paris. ett lag Edin Terzic Hon väntar nu på motståndaren hon får möjlighet att möta i finalen Wembley Planerad till nästa juni 1 i London: Real Madrid och Bayern Monaco?

Se även  Ferrari, Leclerc öppnar utan bromsar i farväl till Binotto

22:52

Matchen slutade i Princes’ Park: Borussia Dortmund når finalen

Borussia Dortmund slår Paris Saint-Germain tack vare målet det gjorde Hummels Börja skjuta. Det tyska laget är det första kvalet till Champions League 2024.

22:45

bild 87 Ännu en resa från Vitinha!

Luis Enriques lag har ingen tur: Vitinha träffar ribban med ett underbart högerskott från långt håll: mellan hemma- och bortamatcherna är det den sjunde stolpen som det franska laget slår

22:44

86′ Kors från Mbappe

Paris Saint-Germain närmar sig fronten, och Mbappe försöker bestämma sig efter en tom avfart från Coppell, och ribban räddar tyskarna

22:41

bild 83 Marquinhos är nära att kvittera

Den brasilianske försvararen glänste, men hans nick gick förbi det tyska målet. Matchen bevittnade spända ögonblick, då Borussia Dormunds mittfältare Emre Can fick en varning på grund av protesterna

22:38

bild 80 Mbappe försöker ett skott som tar en avböjning

Borussia ställde upp för att försvara sitt mål. Mbappe går in i straffområdet och skjuter in i nättaket.

22:35

bild 77 Borussia avvisade mål

Hummels gör mål igen från en hörna, men Orsato underkänner målet på grund av hänsynslöshet

22:33

bild 75 Borussia kontrollerar Paris Saint-Germains anfall

Tyskarna behåller det lugn som krävs för att hantera situationen så bra som möjligt, medan fransmännen visar tydlig spänning: Dembélé fick en varning för en felaktig tackling.

22:25

bild 67 Borussia gömmer sig och Sancho lämnar

Tränaren Terzic, med en stark fördel, tar bort Sancho för att introducera Sule

22:23

65′ Fel av Hummels på Dembélé, frispark från kanten av straffområdet

Perfekt val av domare Orsato som noggrant bedömde tacklingen på kanten av det tyska området: Paris Saint-Germain utnyttjar inte frisparken från kanten genom att sparka mot väggen.

22:21

bild 63′ Dubbelbyte för Paris Saint-Germain

Luis Enrique tar med Barcola och Asensio för att lägga mer vikt till attacken

22:19

61′ Palo på Nuno Mendes!

Luis Enriques lag är fortfarande nära att kvittera efter att Mendes skott träffat stolpen

22:18

bild 60 Ramos är nära att kvittera

Paris Saint-Germain-anfallaren gör en utmärkt passning från Vitinha i nätet, och bollen hamnar högt över ribban.

22:14

56′ Adeyemi gör mål

Det första bytet i matchen var när Borussia Dortmund gick in, hämtade Royce och kallade Adeyemi till bänken.

22:08

50′ Borussia i front!

Tyskarna spräckte nollan efter en hörna: bollen skickades till bortre stolpen där Hummels nickade den förbi Donnarumma.

Se även  Realisationsvinster, Juventus mot rättegång. Bakgrund: «Avgång? Agnelli och rådet riskerar att gripas.”

22:06

bild 47 Palo del Paris Saint-Germain!

Hemmalaget tar ledningen: Zaire Emery skjuter bollen med högerfoten från några steg ut, och bollen träffar stolpen! En stor möjlighet i början av andra halvlek för Paris Saint-Germain

22:03

Andra halvlek börjar

De två lagen återvänder till planen med samma siffror som den första delen: ställningen är fortfarande fast vid 0-0. Resultatet kvalificerar för närvarande det tyska laget, Borussia Dortmund, till Wembley-finalen.

21:48

Noll noll all’intervallo

Den första halvleken slutade i Parc des Princes: det var lite känslor i matchen, och värdarna utgjorde inte ett stort hot mot det tyska målet. Borussia Dortmund dominerar utan oro utan förakt Några snabba kontringar: Donnarumma räddade det franska målet med en lysande ingripande vid det enda tillfället för tyskarna

21:36

35′ Miracle från Donnarumma

Den italienske målvakten blockerar ett nära skott från Adeyemi efter en soloflykt från Borussia Dortmund-spelaren: Super tackling!

21:32

bild 31 Dembele slösar bort en bra möjlighet

I slutet av en manöver skjuter den före detta Borussia Dortmund-spelaren mot målet med sin högra fot, men lyckas inte hitta målet

21:28

bild 27 Vitinhas skott med höger fot är utanför mål

Den tidigare Porto-mittfältarens skott hamnar utanför det tyska målet: ett felaktigt högerfotsskott

21:20

bild 19 Ryerson hotar Donnarumma

Ett skott från en Borussia Dortmund-försvarare missade målet

21:12

11′ Adeyemi försöker skjuta in bollen i hörnet

Det första skottet av tyskarna mot Donnarummas mål, Beraldo snappar upp Adeyemis vänsterfotade skott från kanten

21:11

10′ Än så länge, lite känslor

Paris Saint-Germain behåller kontrollen över matchen genom att försöka utveckla manövern, och Borussia dominerar utan några särskilda bekymmer: än så länge bara två skott på mål, båda mot det tyska målet.

21:08

7′ Mbappé, skott från mittfältet

Den franske anfallaren sköt ett skott med högerfoten, men hans skott blockerades av den tyske målvakten Koppel

21:05

4′ Ramos avslutar målet

Det första hotet mot det tyska målet: Gonzalo Ramos letar efter en avböjning, och skottet är mycket svagt

21:01

Matchen har börjat

Domaren Daniele Orsato blåste av för att starta matchen, det franska lagets första attack.

20:59

Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund, lagen på planen

De två lagen gick in Parc des Princes Att starta Champions League-semifinalens andra omgång med ett hej Spännande scenografi Som föreställer hela laget uppställt på planen omgiven av en lagrar av ära. de Paris Saint Germain Han bär den vanliga blå skjortan med en vertikal röd rand på vänster sida av bröstet, med shorts och strumpor i samma färg. Den klassiska helgula uniformen Borussia Dortmund.

20:45

Mbappe är bäste målskytt i Champions League

Fransk anfallare för Paris Saint-Germain Kylian Mbappe Han är bäste målskytt i Champions League. Anfallaren har tagit sig över Alperna hittills Åtta målsamma antal tecken som på engelska Harry Kane Del Bayern Monaco.

Se även  Giallorossi träffade fyra spelare - Corriere.it

20:35

Terzic-Luis Enrique, tre prejudikat

De två tränarna har ställts mot varandra vid tre tillfällen, varav ett var… Perfekt balanserad budget: En vinst var och en oavgjord. I gruppspelet Luis Enrique Han vann den första matchen i Paris, och den andra matchen – i Tyskland – slutade oavgjort. Edin Terzic De hade chansen att ta revansch i den första delen av semifinalen med en 1-0 vinst.

20:25

Balansen mellan Paris Saint-Germain och Borussia Dortmund

De två lagen kommer att tävla i kväll för sjätte gången i Champions League. Budgeten är i perfekt paritet: nej De tidigare femBåda lagen vann Två framgångar vardera Lura En dragning. Det franska laget gjorde sex mål, medan det tyska laget bara gjorde fyra mål.

20:15

Paris Saint-Germain resa

Det franska laget tog sig till Champions League-semifinal efter en något trög start. Fransmännen kvalificerade sig för Andra plats för varje Målskillnad På Milanos bekostnad. Vägen i gruppspelet var osäker, med två vinster, två oavgjorda och två förluster mot Milan och Newcastle. I åttondelsfinalen besegrade Luis Enriques lag det spanska laget med dubbel framgång Verklig gemenskapI kvartsfinalen – efter att ha förlorat den första omgången med 3-2 – besegrade han Barcelona På Camp Nou med ställningen 4-1.

20:12

Officiella formationer

Paris Saint Germain (4-3-3): Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes; Zaire Emery, Vitinha, Fabian Ruiz; Dembele, Gonzalo Ramos, Mbappe. allt. Luis Henrique.

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Koppel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Matsen; Sabitzer, Emre Chan; Sancho, Brandt, Adeyemi; En full kopp. Alla: Terzic

Domare: Orsato

20:10

Borussia Dortmund Road

Det tyska laget tog sig till semifinal i Champions League efter en dygdig resa. I gruppspelet uppnådde han Tre vinster, två oavgjorda och en förlust Hans återhämtning mot dagens motståndare, Paris Saint-Germain. Borussia Dortmund kom ensam på första plats att samla Vilket också inkluderade Paris Saint-Germain, Milan och Newcastle. I åttondelsfinalen slog tyskarna bort holländarna i en match efter matchen Eindhoven EindhovenHan gjorde oavgjort den första matchen och vann med 2-0 i den andra omgången, i kvartsfinalen, efter 2-1-förlusten han drabbades av i Spanien motAtletico MadridSegern kom med 4-2 i returmatchen.

20:00

Borussia Dortmund, Champions League ombord

Borussia Dortmund har en strålande idrottshistoria. Den tyska klubben har redan vunnit Champions League den här säsongen 1996-97 Genom att besegra Juventus, ledd av Marcelo Lippi, i finalen. Borussia Dortmund nådde också finalen säsongen 2012-13 och förlorade matchen mot rivalen Bayern München.