Supercupen: Napoli i finalen, Fiorentina vann med 3-0 Foto – Fotboll

Napoli når den italienska supercupfinalen genom att besegra Fiorentina med 3-0 På Al Awal Stadium i Riyadh, Saudiarabien. Den andra utmaningen är mellan Inter och Lazio Planerad att hållas den 19 januari igen i huvudstaden i Persiska viken.

Jag är en ogre

I den 87:e minuten, Napoli – Fiorentina 3-0 – Zerbin gör mål igen

I den 84:e minuten, Napoli – Fiorentina 2-0 –
Zerbin, en ny inträde, dubblar för napolitanerna

I den 22:a minuten, Napoli – Fiorentina 1-0 – Simeone ger den italienska mästaren ledningen

Napoli – Fiorentina

Det är en framgång för Napoli som återställer freden mellan de italienska mästarna, som nu tävlar om att vinna cupen. Azzurri är mer realistiska än sina motståndare som i allmänhet utövar en meningslös överlägsenhet. Däremot kan Fiorentina klaga på att ha missat en straff med Ikone i slutet av första halvlek som, om den hade gjorts om, skulle ha återställt matchen till 1-1. Napoli försvarar sig med disciplin och självförtroende, och i slutet av matchen vänder resultatet till sin fördel tack vare en underbar prestation från Zerbin, som gjorde en ställning.. Mazzarri bestämmer sig för att ändra formationen, överger den beprövade 4-3-3-planen och tar till 3-4-3-planen, som syftar till att öka tätheten på mittfältet och stänga Fiorentinas utrymmen när det italienska laget utövar sitt offensiva tryck. Därför valde Napoli-tränaren att placera Mazzucci och Mario Rui vid sidan av planen med uppgiften att anpassa sig till matchens förutsättningar och bestämma när de ska pressa och när de ska ta ett steg tillbaka för att hjälpa sina lagkamrater i försvaret.

Fiorentina bekräftar sin vanliga formation med två mittfältare och tre anfallare på baksidan som stödjer ensamanfallaren Beltran. Det italienska laget behåller sin övergripande dominans av matchen, även om det var Napoli som utgjorde det största hotet i första halvlek, med ett skott från Politano som Terracciano avvisade till en hörna. Azzurri tog ledningen i den 22:a minuten med en kontring där Kvaratskhelia och Juan Jesus deltog och skickade bollen till Simeone djupt.. Den argentinske anfallaren rörde sig något åt ​​höger, gick in i straffområdet och gjorde mål med ett diagonalt skott. Fiorentinas reaktion var inte särskilt våldsam och Viola nådde motståndarens straffområde med nöd och näppe. Rätt chans kom i den 43:e minuten när Mario Rui rörde Ikones inkastade fot inne i området. Domaren La Peña dömde ut en straffspark men Ikone sköt bollen i mitten och den gick över ribban och hamnade i botten.

Napoli Fiorentina

I andra halvlek flyttade Fiorentina sin tyngdpunkt framåt, även om det italienska laget fortsatte att kämpa för att förkroppsliga sitt spel och skapa målchanser. Steriliteten i den toskanska attacken gjorde att Napoli kunde kontrollera matchen utan oro fram till slutskedet, där Zerbin startade, och gick in i den 36:e minuten i stället för den skadade Mazzocchi. På bara fyra minuter, från 38 till 42, avslutade Zerbin matchen för sitt lag med ett lysande bollbyte.. I de två första fallen utnyttjade han ett inlägg från Zielinskis flagga, som avleddes med huvudet av Di Lorenzo, och han skadade sig också genom att slå huvudet mot stolpen direkt efter att bollen avvisades. Väl tillbaka på planen efter skadan flög han ner till höger, slog Duncan med en snabb knuff och gjorde mål med ett lågt diagonalt skott. Mazzarri kommer att behöva ta itu med den begränsade truppen inför finalen. Faktum är att under matchen lämnar både Cajusti och Mazzucchi på grund av skada, och i händelse av deras påtvingade frånvaro kommer tränaren att behöva spela final med de män som verkligen räknades.

Reproduktion © Copyright ANSA

Se även  Lazio och Roma, när spelas det italienska cupderbyt? Datum och tid för kvartsfinalmatchen (som kommer att vara en enda match)