Straffspark missade av Osimhen i den 72:a minuten

bild 82 Thiago Motta tar bort Freuler

Bologna-tränaren vill inte ta några risker och avfärdar Freuler och ersätter honom med Al-Azouzi. Carlson kommer också att vara frånvarande, och Orsolini kommer att delta i hans ställe.

19:43

bild 81 Spänning mellan Freuler och Politano

Freuler gör fel på Politano, som jagar ner sin motståndare och slår honom. Domen varnar båda.

19:38

bild 76 Matchen är slut för Kafara

Rudi Garcia tar bort Kvaratskhelia och presenterar Elmas. Det var ingen bra match för georgianen, som försökte initiativet flera gånger utan att lyckas bli riktigt effektiv.

19:36

bild 74′ Första räddning från Meret

Penetration av Zirkzey som frigör sig från motståndaren och skjuter in i nättaket: Meret avvisar den till en hörna.

19:34

72′ Spännande Osimhen: En straff dömd

Osimhen går till straffpunkten och skjuter utanför Skorupskis mål. Napoli missade en straffspark

19:32

Minut 70, straffspark för Napoli

Domare Airoldi dömer ut en straffspark för Calafiores handboll på Kvaratskhelias spel. Mouse Irati bekräftar beslutet. Protester från Bologna efter att den tidigare Roma-spelaren rört vid den tappade bollen.

19:28

bild 67 Ännu ett byte för Napoli

Rudi Garcia ersätter Raspadori med Politano.

Bologna – Napoli, resultattavla och statistik

19:27

65′ Byten i Bologna

Två byten för Thiago Motta: Ndoye och Salmaekers lämnar planen, Lucumi lämnar och Calafiore kommer in.

19:24

bild 63′ Räddning av Skorbski

Ett lågt skott från Osimhen blockerades av Skorupski utan att tveka.

19:21

60′ fjärde diagonal

Skorupski avvisar med knytnävarna ett farligt inlägg från Kvaratskhelia från vänster.

19:17

55′ Den här gången går kortet till Ndoye

Ndoye fick en varning för en spark mot Mario Ruis haka. Den här gången är det gula kortet till honom.

Se även  Mästare i fara, genomsnittlig poängkatastrof och taktisk kupp: Milan, Pioli nu under lupp | första sidan

19:15

bild 53′ Ndoye orsakar ytterligare ett gult kort

Ännu ett gult kort för en foul på Ndoye som var för snabb att penetrera motståndarens tröja. Den här gången fick Kvaratskhelia en varning och Bolognas nummer 11 släpptes, vilket stoppade Emilians drag.

19:14

bild 52′ Bologna spelar bättre i andra halvlek

Bologna var mindre undergivna än i första halvlek och försökte nu attackera och ta sig fram oftare.

19:11

bild 49 Lobotka varnar

Gult kort till Napoli. Misstaget som Ndoye led av.

19:07

Andra halvlek börjar

Bologna inleder andra halvlek på Stadio Dallara.

19:04

Lagen återvänder till arenan

Bologna och Napoli återvänder till planen i andra halvlek: bland Azzurri finns Mario Rui istället för Oliveira.

18:55

Statistik i första halvlek

Skotten var 7-0 till Napoli fördel i första halvlek. Garcias lag hade 55 % bollinnehav, jämfört med 45 % för Bologna. Antalet hörnsparkar var 1-1. Napoli skapade 5 målchanser, medan värdarna inte utgjorde något hot alls i Merets straffområde.

18:49

Första halvlek avslutades på Dallara Stadion

Två minuter in på stopptid blåste domaren Airoldi igång den första halvleken i Bologna: Napoli dominerade den första halvleken, men med undantag för Osimhens inlägg i den femte minuten var de inte exakta framför mål.

18:48

45’+1 skott av Raspadori

Raspadori tar emot bollen på kanten av straffområdet och avlossar ett kraftfullt skott med vänsterfoten som träffar Skorupskis ribba.

18:40

38′ Fjärde i luften

Kvaratskhelia sköt med vänsterfoten, mitt på planen, på ett sätt som inte oroar Skorupski: den polske målvakten blockerar bollen på marken.

18:33

bild 31′ Vinst och retur i Bologna-området

Förvirrad anfallshandling av Napoli, genererad av en boll som inte hanteras av Skorupski: Osimhen går ner i straffområdet efter en kontakt med De Silvestri medan Di Lorenzo missar målet med ett tomt mål. Snabbkontroll av Airoldi med VAR Massimiliano Iratti: Spelet förstördes av en Napoli-spelare offside.

Se även  "Vi är i en dröm, du är i en mardröm." Social kontrovers

18:32

bild 30 Aebischer varnas

Gult kort till Bolognakaptenen Aibischer efter att ha blockerat Kvaratskhelia.

18:30

bild 28 Bologna kämpar för att återuppta spelet men Napoli är mindre smärtsamt

De italienska mästarna fortsätter att ta ledningen, men har nu mindre skottförmåga. Bolognalaget för sin del kämpade med att bygga spelet, särskilt på motståndarens planhalva.

18:16

14′ Försök av Zielinski

Napoli i anfall igen: Zielinskis vänsterfot är stark men felaktig. Skorupski kontrollerar bollen med ögonen.

18:12

11′ Matchens första byte: Bush går av

Muskelproblem för Bolognaspelaren Bosch: Thiago Motta ersätter honom med De Silvestri.

18:11

10′ Napoli i anfall

Ett inlägg från vänsterkanten från Oliveira och en nick från Osimhen utanför räckhåll.

18:09

7′ Matchens första gula kort

Gult kort till Napolispelaren Oliveira efter en knockdown mot Ndoye.

18:07

5′ Mål från Napoli

Vackert snabbt drag från Napoli: Osimhens diagonala skott av Raspadori träffar stolpen, och den framrusande Kvaratskhelia skjuter ett kraftfullt skott utan att lyckas returnera målet från ett par steg bort.

18:02

Bologna-Napoli börjar

Domare Airoldi inleder matchen: seger över Napoli.

18:00

En minuts meditation

Efter den italienska ligasången, lagen som ställs upp i mitten av planen och oavgjort, beordrade domaren Giovanni Airoldi en tyst minut för republikens tidigare president Giorgio Napolitanos död. Applåder för Dallara.

17:50

Milosos ord om Natan

Mauro Melusso, Napolis sportchef, pratade med Dazn om Natan, som gjorde sin officiella debut i den blå tröjan idag: ”Nathan kommer från en annan kontinent och behöver minimal anpassning. Han var väldigt snabb, kom från ett helt annat fotbollsmärke, men hade egenskaper som en europeisk försvarare. Han ska inte dömas i dag, utan ska ges tid. Om han stannar i Napoli är det för att vi tror att det var rätt val”.

Se även  Det finns ett torrt svar i Neapel

17:45

Bologna och Napoli i omklädningsrummen

De två lagen avslutade uppvärmningen och återvände sedan till omklädningsrummen som förberedelse för ceremonin att gå in på planen.

17:30

De två lagen var på planen för att värma upp

De båda lagen, med sina huvud- och reservspelare, värmer upp inför matchen på Dallara Stadion. Det är soligt i Bologna.

17:20

Osimhens bästa siffror mot Bologna

Osimhen gjorde 5 mål på 6 matcher mot Bologna i ligan, bara mot Sassuolo (6) gjorde han fler mål i den italienska ligan; Napoli-anfallaren gjorde inte något mål på två matcher, förutom i april förra året. Han spelade tre raka matcher utan att göra mål i ligan sedan början av 2023.

17:10

Natan-nyheter i Neapel

En ny defensiv duo för Napoli med Nathan och Ostegaard från första minuten på grund av Rahmanis och Juan Jesus skador. För Nathan är det första gången han bär den blå tröjan i turneringen.