”Sordy befallde mig att sluta, Amadeus föddes i ett ögonblick av kris” – C …

till Valerio Capelli

Komikern har en fantastisk tid och säger till sig själv och tar sin karriär tillbaka

Max Tortura Det börjar och slutar aldrig. Vi pratar om hans längd. vad är det för sort? Vi har exceptionell hjälp, Hälften av det med Carlo Verdonis ord, som var en vän till honom och som arbetade med honom: ’Max är en man av absolut geni, som du inte förväntar dig och kommer när du tar det ur sitt sammanhang. Det strippar, mörknar och kommer sedan på ett geni som frågar dig själv: Hur fan hände det? Han är väldigt känslig, ensam, bra, konservativ. En man från en annan tid.

Max, hur lång är han?
”Ett och 97”.

Han är den enda representanten de kan kontakta Hans Höghet. Var det ett handikapp?

”Till en början, ja, även om jag försökte att inte skrämma mina kollegor, undvek jag gradvis att bli ett attribut, jag inkluderade inte höjd i en film. Jag gjorde lite arbete på kroppen, inte rörde mig från en höjd, med beräknade gester: sträckte jag ut armarna blev jag väldigt synlig » .

I en scen ur Vita da Carlo, Verduns vackra självbiografiska serie, trodde de att det var Christian de Sica.
”Där gör vi det själva. Carlo ville att vi skulle referera till oss själva genom en berömd fras. Faktum är att de trodde att jag hade de Sica fel, och jag blev smickrad. Så fort jag skrev under för att skriva under hans namn. När jag berättade för Christian kommenterade han att vi båda har lugna ögon. Jag har inga fotoproblem om de inte känner igen mig. Tidigare ringde Carlo mig du lever bara en gångFilmen har skjutits upp och jag vet inte hur många gånger på grund av Covid. Värmen i vår vänskap lyser genom honom också.”

Hon är den första i andra raden, nu får hon många positioner och hon har potential som ännu inte har upptäckts.
«Den första av den andra raden … vänta på att jag skriver under den, jag anser att den är den bästa komplimangen jag har fått. Men ja, jag lever allt som det kommer. Nu märker jag det fortsatta arbetet som jag inte hade.”

Var det detta han ville göra som barn?
”Ja, även om jag studerar arkitektur senare. När jag var liten brukade jag säga till mig själv: Varför sitter du i soffan och inte där, på TV:n? Jag kommer från en konstnärsfamilj. Min far var hotelldirektör och var mycket omtyckt, och han gick mycket snart, och hade lyckligtvis tid att se mig på teatern; Pappa imiterade alla sina arbetskamrater, smeknamn alla som föll inom räckhåll. Min bror är en fantastisk sångare, han är 57 år och jag ser honom väl The Voice SeniorHan har en perfekt ton, han behöver inte leta efter den jag avundas honom så mycket. Min syster sjunger bra och hennes dotter, min systerdotter Manuela Lanobel, gör sig ett namn, och du kan också se den på YouTube.”

Hon spelar piano.
”Jag har den hemma vid min sida. Han är som en vacker kvinna, lyssnar du inte på honom står han inte i kön längre, och släpper du honom så säger han till dig: Vad tycker du , efter tre månader kommer du att stanna här och du spelar mot mig som om ingenting hänt?”

Är det sant att du ville bli ledare för ett band?
”Ja. Jag älskar Riccardo Moti för att han har en universell humanistisk syn på musik, och vi förstår att det finns en värld bakom den. Förutom dess intensitet är det ett skämt.”

Hur var formen på de första tonåringarna?
”På söndagarna gick vi och åt lunch på Castelli Romani, vilket var lyxigt, och det fanns mycket på bordet, och där fanns även faster Giannina. Vi var glada och vi visste inte om det. Pappa väntade på oss under huset med de öppna dörrarna på sin Fiat, som han var väldigt stolt över. På vägen lyssnade vi stor variationNär matcherna kom tillbaka: Radio var den absoluta mästaren. Jag gjorde radio, en underbar skola.”

Snart kommer du att födas hans berömda tradition.
”Jag gjorde inte mycket, jag kände mig aldrig imiterad, jag började göra det för att glädja mina reskamrater på teaterturer. Man kan se att de satt sina spår. Luciano Rispoli, Celentano förvandlades till ett emblem när han talade med en något osannolik romersk accent. Då kommer Alberto Sordi att mogna.”

Är någon arg?
”Det fanns de som blev förolämpade över att Alberoni bär filten var ett tecken på ålderdom. Det var faktiskt ett citat från en av hans berömda filmer, Jag vet att du vet att jag vet. Han sa till mig: Du är bra, men du borde sluta. Av honom blev jag underarbetare i Hans oskuld att inte ha begått brottet. Vi hade nära kontakt med gruppen, de klappade alla, på den tiden fanns det inga digitala inspelningar, filmen visades i en slags videobandspelare ».

Se även  Piero Angela, efter det sista avsnittet av Superquark. Vi kommer sakna dig länge...

Cesare mig?
”Han gav mig en popularitet som jag inte var van vid. Jag insåg när folk började hälsa på mig från bilrutorna hela natten. I den långa serien finns det problem med att göra sex till sju scener om dagen. Hur memorerar du replikerna? Jag har ett fantastiskt fotografiskt minne. Jag läser och blir uppslukad. Innebörden av det jag säger.

Han förklarade inte bara komedin av Vanzina och Neri Parenti…
”Bröderna D’Innocenzo har litat på mig i två av sina tre filmer, tillräckligt med mark e dåliga berättelser. på min hud Den berättar den otroliga juridiska historien om Stefano Cocci; Vi tackade hans familjemedlemmar för den sparsamhet och respekt som vi blev behandlade med. Jag märker att det finns en större öppenhet än tidigare, mycket går från komiska roller till dramatiska roller, det finns en skärning, och vi är mer fria ».

Är biografen mindre centraliserad?
”På grund av de förlorade kvittonen? I mitt liv förblir det en väsentlig upplevelse, även i den enklaste rörelsen av läpparna som jag tänker filmiskt.”

Det kom ur skådespelarens penna.
”Eftersom jag vet var jag bäst kan uttrycka mig, om det finns saker som kännetecknar mig mycket, undviker jag dem.”

Jag var en regelbunden gäst på Rai2 med Sergio Rubini, Giovanni Veronese och Alessandro Haber: Varför gick det så dåligt?
”Kanske var det fel tidsperiod. Vi hade dock väldigt roligt. De hade ingen aning om vad jag skulle säga.

Max, hon ger efter för tanken på att hålla sitt ego borta.
”Jag har inte många riktiga vänner, en av dem är Carlo Verdone, ja, du kan lita på honom.” Han stannar, ler: «Inte bara efter medicinsk rådgivning, han ger det till många. För egot, anta att jag positionerar mig själv som en observatör i förhållande till vad som händer med mig.”

Han var assistent på en fotbollsmatch.
”På Olympiastadion för att fira Roms 80-årsjubileum. 2007 ».

Det är sant att den märkliga tärnfågeln, i restaurangen, alltid äter samma rätterDu?
”Med Vasari gick jag och åt pizza, med Amendola Rigatoni alla Carbonara, med Enrico Bertolino ravioli.”

Det gäller på sextiotalet.
”Jag har haft mer än jag trodde, jag hävdar att det normala livet är en vacker prestation. Jag går runt där inne skoter, Trafiken i Rom vet inte vad. Men nyligen, på grund av åldersbesvär, gav jag upp och köpte även en bil. Livsplaneringen har förändrats, kortsiktiga projekt. Om en vän ber att få träffa dig på fredag, så berättar jag för dem. Låt oss höra av dig på fredag. Segla vid horisonten, ta vara på ögonblicket. Om de inte kontaktar mig för ett projekt, få inte panik längre.”

Traditionellt skulle vi glömma inspektör Derek och Amadeus.
”Faktiskt var den första för Gianni Morandi: jag sjöng det faller regn Bakom min sovrumsdörr. Min mamma fick mig att uppträda för hennes vänner. Jag var blyg, jag måste ha varit 10 år gammal. Jag såg den i Sanremo och älskade den. Jag älskade Drusilla, jag följde henne från början, på festivalen förtydligade hon en vacker term: det unika hos var och en av oss ».

Mamma Derek?
”Ja, jag växte upp på tv Hästens vrede från västerOch den Mork och Mindy Med Robin Williams och Derek: Denna galna slem till honom … men han visste från början hur man skulle lösa fall, sedan det spartanska kontoret så långt borta från rikedomen i amerikanska TV-serier, den korniga färgen … på en regnrock och ta med den till TV ».

Och vad?
«Amadeus tradition … Jag var i Otranto, vid vattnet, framför en tallrik spagetti med skaldjur, jag var 38 och jag började oroa mig, inga ytterligare förslag kom. Plötsligt skrek jag med Amadeus röst, hans replik i programmet arvet: Vi har nått chockögonblicket! Jag presenterade den här idén på TV, på en Rai 2 till en bulldozer, och det fungerade. På ritningen tilltalade jag en olycklig konkurrent med absurda och osannolika frågor. Allt började med ett plötsligt skämt som kom till mig i ett svårt ögonblick, framför den där spaghettin.”

Vi ser att Carlo Verdone har rätt när han frågar sig själv: Varifrån kom dessa idéer?

1 mars 2022 (ändring 1 mars 2022 | 23:37)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *