Serie C, Regiana flyttar till Cesena med Nardi och Varela

Romagnoli sjönk till sju poäng från tempot. Dianas lag närmar sig andra divisionen

I den stora matchen i Manuzzi, inför nästan 18 000 åskådare – inklusive Lega Pros nye president, Matteo Marani – uppnår Reggiana ett ytterskott av stor betydelse med målsättningen direkt befordran.

Aimo Dianas lag slog Cesena med 2-1 och pressade dem tillbaka till 7 poäng och befäste sin ledning tio dagar efter slutet. Att bryta balansen fem minuter före paus: Kabashi, från höger, har möjlighet att kalibrera ett exakt vänsterfotsinlägg som träffar Nardis nick (säsongens tredje mål).

Återhämtning

Anförd av Curva Mare – som tillägnade Marco Pantani en banderoll – försökte Cesena svara i andra halvlek: det främsta tillfället var Prestias nick som parerades på marken av Venturi. Reggiana avslutade dock matchen med en kontring, med start från en ogynnsam hörna, med en snabb acceleration från portugisen Varela som gjorde 2-0 6 från den 90:e minuten.Målet som Cesena missar kommer för sent, i full återhämtning, tack vare Moustacchio. Det avslutas med en fest med 2 500 Reggio-fans, i slutet av en natt full av mästerskapsframgångar.

Se även  Inter, ett avgörande erbjudande väntar Onana: det är uppoffringen att nå Lukaku första sidan