lördag, juli 13, 2024

Schwatzer avslutar sin mening med ”ljus efter orättvisans mörker” – nyheter

Datum:

Slut på straff den 7 juli 2024. Alex Schwatzer återvänder också en frimansidrottare: efter åtta år av mörker, en svag strimma av hopp och en gränslös juridisk strid sedan dess, på tröskeln till Rio-spelen 2026, efter att ha testat positivt för dopning avslutade han i praktiken sin tävlingskarriär, ser Olympic walker från Beijing 2008. Ljuset är tillbaka. ”I dag upphör den orättfärdiga diskvalificeringsperioden som jag var tvungen att avtjäna i sin helhet – konstaterade sydtyrolaren, som fyller 40 i december – i ett uttalande till den italienska nyhetsbyrån ANSA – jag hoppas att ingen idrottare någonsin kommer att få den behandling som jag fick att lida under alla dessa åtta år för att försvara om min heder och värdighet, skydda dem, bevisa min oskuld och försöka få rättvisa och avslöja sanningen.”

Rättvisa uppnåddes av den tidigare italienska spelaren från brottmålsdomstolen, med målet nedlagt och Bolzano-domarna medgav att det förekom manipulation med provröret. Avhandlingen som han baserade hela processen för att bevisa sin oskuld, och som inte har erkänts inom idrottsarenan: även de senaste ansökningarna, de som bad om en motståndare i hopp om att kvalificera sig till OS i Paris (med start den 26 juli ) avvisades. För Schwazer var testosterontestet 2016 det andra positiva testet: de första tre åren och sex månaderna sedan och går tillbaka till den 23 april 2013. Det var EPO och där erkände fotgängaren sig skyldig. Efter det stoppet, återvänd för att återgå till de högsta nivåerna och välj att lita på Sandro Donati, tränare för antidopningsmästaren.
Sedan 2016 var positiviteten (denna gång för testosteron) alltid i tvivel av italienaren som försökte ända till slutet bevisa att proverna hade ändrats. En historia som har rest långt bortom friidrottens spår, blivit böcker, en Netflix-serie och dokumentärer nästan alltid tillsammans med Alex. Det finns de som skrev att ”att ta bort Alex från spelen är en kränkning av mänskligheten och skönheten”, men Schwatzer var tvungen att ge upp OS (den sista vägran var från TASS). Genom att träna varje dag, kilometer och kilometer, väcker det misslyckade hoppet om att åka till Parisspelen, är det möjligt och säkert mänskligt att drömmen nu är att återvända till att tävla som idrottare.

Se även  "Jag förnekar inte." Castillejo i Valencia- Corriere.it

”Jag tackar alla de (få) som var nära mig på denna smärtsamma (och helvetiska) resa – säger den tidigare italienska spelaren -, de som aldrig övergav mig, när det skulle ha varit lätt att göra det, de som kämpade med mig och led med mig på grund av den orättvisa som jag fick utstå och den behandling jag fick, och slutligen tackar jag de (många) som, efter att ha förstått min oskuld och icke-inblandning i de fakta som jag anklagades för, fick mig att känna. (om än på avstånd) deras tillgivenhet och närhet, tack, mörkret och mörkret till följd av orättvisan jag lidit kommer nu att ge vika. Det är en ny dag då jag kommer att kunna följa med mina barn för att tävla i en simbassäng eller på en friidrottsbana utan att drabbas av några konsekvenser i fall av uteslutning (vilket skulle ha skett fram till igår). Signatur: ”Alex”. Ja, barnen, lilla Ida och Noah, första ljuset i Schwatzers andra liv.

Reproduktion © Copyright ANSA

Emet
Emet
. "Tv-expert. Typisk twitterfanatiker. Introvert. Zombieguru. Total upptäcktsresande. Upprörande ödmjuk läsare. Analytiker."

Populär

Mer som detta
Related

En ny strategi mot superbugs

Kära...

Här är de fantastiska nyheterna som får bilister att drömma

Goda nyheter för bilister som använder Android Auto: här...