Ricchetti-fallet, skådespelerska: ”Så många lögner, jag är inte en stalker” – Politi …

”Jag lämnar in ett klagomål mot dem som skrev mitt namn på ett olämpligt sätt utan undantag och jag kommer att begära ersättning på crores. Jag är inte personen som fansidan talar om. Jag har aldrig fördömt Ricchetti, många lögner har berättats”.

Så den 42-åriga skådespelerskan Lodovica Maire Rogatti, enligt vissa tidningsrapporter, anklagade senatorn för Action Matteo Ricchetti för trakasserier. Angående de klagomål som Richetti själv framförde mot Rogathi, förklarar den senare: ”Det finns ingen åtgärd från min sida mot honom. Jag har ett rent brottsregister: Jag har en första gradens fällande dom för förtal utan att ens kompensera den andra parten. Jag frikändes i ett annat fall på grund av bristande sanning i det andra fallet. Jag beklagar att min berättelse användes och att ingenting sades om det verkliga problemet med övergrepp. Detta är inget sätt att välkomna offer. Min förening är ideell, jag tar inga pengar, jag ber ingen om hjälp eller tvingar någonting”, förklarar skådespelerskan som är chef för Föreningen mot våld mot kvinnor ’Jag är inte där’.

”Jag lade min hand på elden på Ricchetti, och jag har gjort det i ett år”. Det sa verkställande ordförande Carlo Calenda, i L’Aria che tira, i La 7. ”Jag har varit medveten om den stoiska historien om Ricchetti i ett år, med meddelanden som skickats till Ricchettis dotter och partner. Ricchetti är en anständig person, ett dokument som förstördes av ett anonymt klagomål. Det fanns italienska tidningar, de kollade och förstörde det. ”Jag säger till kvinnor: klaga, om du blir trakasserad anmäler du. ska, men Ricchetti blev inte tillrättavisad av någon”.

Se även  Ukraina, Letta: "EU, Italien och Nato är inte i krig med Ryssland"

”En politisk aktion, utformad för att skada mig som kandidat, och framför allt en lista över Action-Italien viva-kalender några dagar före omröstningen”. Så Action Leader Matteo Ricchetti kommenterade en fanpage-rapport om påstådda trakasserier av en kvinna i senatens kontor. I ett långt pressmeddelande skriver journalisten att utredningens redaktör ”kontaktade verksamheten för första gången i april förra året” efter att ha fått några dokument, men ”överraskande nog togs historien upp bara en vecka före valet” .
”Fanpage-artiklarna – fortsätter han – utelämnar alla hänvisningar till stalking och ärekränkningsrättsliga förfaranden som inletts av andra under de senaste åren mot min anklagare, varav en ledde till ett 4-årigt fängelsestraff”. Ricchetti anklagade tidningen för att ”gömma delar av den utvärdering som är nödvändiga för att presentera en ensidig och partisk version av historien för den allmänna opinionen”. Senatorn pekar på ”frånvaron av någon verifiering” av de ”falskt tillskrivna” nyheterna till hans person.
Avslutningsvis meddelar han att han redan har gett sina advokater en order att ”vidta civilrättsliga, straffrättsliga och disciplinära åtgärder mot fansidorna och alla inblandade i denna fråga”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.