Osimhen räddar Napoli från oavgjort mot Barcelona. Juventus och klubb-VM: Vad förändras?

Neapel – Francesco Calzonas äventyr börjar med oavgjort På bänken i Neapel. Faktum är att i den första delen av Champions Leagues åttondelsfinal kom Azzurri inte förbi1-1 hemma med Xavis Barcelona, ​​som bröt nollan med Robert Lewandowski I den 60:e minuten: Pedri skickar den polske anfallaren en tunnel förbi Rahmani, som på samma sätt hånar Meret genom att sparka honom under Di Lorenzos ben vid den närmaste stolpen. Men kvitteringen skrevs på av Victor Osimhen Efter femton varv av klockan: den nigerianske anfallaren tar sin position framför Inigo Martinez, vänder mycket snabbt och slår Ter Stegen i två steg. En skrämmande start för värdarna, som riskerade att kapitulera minst tre gånger under de första 20 minuterna av matchen, hjälpt av 16-årige Yamal och den tidigare Bayern-spelaren själv, och sedan förbättrades allt eftersom minuterna gick, innan de föll platt. Återigen under andra halvlek. Juventus var en intresserad åskådare Vilket, i fallet med Blaugrana-kvalet, kan firas med säkerhet Deltagande i Kommande klubb-VM (Det enda dilemmat, i det här fallet, kommer att förbli Lazio, som dock, för att ”rycka” platsen från Bianconeri, måste antingen höja Champions League till himlen eller vinna alla matcher fram till den andra omgången i semifinalen. Med Napoli samtidigt utträde ur åttondelsfinal eller kvartsfinal utan några vinster i de fyra matcherna i knockoutfasen).

Porto vinner över Arsenal

Do Dragao-utmaningen mellan de två lagen går till värdarna Porto och Arsenal. Det portugisiska laget började bättre och farligt med Pepe Aquino och framför allt Galeno, och Gunners orealistiska svar berodde på försök från Trossard och Saliba. Evanilson sved igen i slutet av första halvlek, tätt följt av Saka och Havertz, medan på höjden av andra halvlek, där spänningen (fyra gula kort, två från varje sida, på bara tio minuter) och rädslan för att förlora verkade frysa ställningen till 0-0 tills domaren ropade Galeños avslut – i den 94:e minuten – gav Sergio Conceicao segern.

Se även  Kapitalvinster att bita på den federala domstolen: "Juventus straffade med 15 poäng" - Fotboll