Mål från Mancini, Dybala och Gabbia. Giallorossi i semifinal – Corriere.it

23.16 – Cor di Roma, Milano går ut i bitar

(till Luca Valdiseri) Nutiden trumfar historien och Från ryska Du stoppar den i fickan Pinnar Som han aldrig förlorade Mourinho Han åkte två gånger på 7 dagar mot DDR. Roma går framåt Det första italienska laget som kunde kvalificera sig till fyra raka europeiska finaler under det här millenniet. De kommer att spela mot Leverkusen som leds av Xabi Alonso, den nuvarande managern, som precis har vunnit Bundesliga. AC Milan, det mest framgångsrika italienska laget i Europa med 14 titlar men aldrig en seger i UEFA-cupen/Europa League, är borta. Men med dagens resultat säkrar Italien femteplatsen i Champions League nästa säsong.

Roma-Milan rapportkort: Theo Turbo är under 4,5, Leao kommer i slutet av 5. Pellegrini, vilken ledare 7,5

Varje mynt har två sidor. De Rossi, som precis kommit tillbaka efter att ha förnyat sitt kontrakt, ler. en av PinnarTvärtom, sorgligt. När det gäller positionen för tränaren som ledde Milan till Scudetto för två år sedan är det i balans. Han kommer att stanna till slutet av säsongen, men hans godkännandebetyg fortsätter att sjunka. Han spelade i 72 minuter i underläge och lyckades bara göra Gabias värdelösa mål på slutet. I slutet av matchen gick spelarna för att rapportera från hörnan, även om det inte var möjligt. Milan-derbyt äger rum på måndag och Inters sista hängivenhet skulle bli ännu ett slag att ta.

Första halvlek visade på känslor som räckte till tre-fyra hela matcher. Första skottet i den 12:e minuten ManciniVilket bekräftade målet i första sträckan. På San Siro gjorde han mål med en nick, och på Olimpico satte han bollen i ett tomt mål efter det. PellegriniBäst på planen slog han stolpen med ett kraftfullt skott från kanten av straffområdet. Det andra skottet, endast delvis, från Loftus-CheckSom träffade ribban i den 19:e minuten.

Tre minuter senare nådde ställningen 2-0 efter en rugbyrytm Lukakusom knäppte Gabia, återställde bollen med stor ansträngning och serverade Dybala För ännu ett perfekt ringskott.

Matchen slutade 2-0? Kanske hade det varit om det inte vore för galenskapen odlade. elevsom utvisades för att ha begått ett regelbrott Lejon. Portugiserna startade i rymden men fick ändå resa 50 meter mot mål Svilar. upplösning Marciniak Det var i spelets anda: Celek försökte inte fånga bollen.

De Rossi har fått klara sig utan honom tidigare Lukaku (Skadat, inuti Ibrahim) vem annars Dybalagenom taktiskt val, med Rom Kl 10. Entré Llorente Han ledde Giallorossi för att försvara sig i en 5-3-1-formation, medan Pioli placerade Jovic i den fjärde anfallspositionen.

Den enda tvisten för Roma är säkerheten som kommer från Lega Calcio om Udinese-Romas återhämtning från de uteblivna 18 minuterna (plus en eventuell återhämtning), som avbröts av domaren Berito efter att N'Dika blev sjuk på planen. Loppet avslutas den 25 april, vilket är det första tillgängliga datumet. Men han är utesluten från att återta den med Atalanta och Fiorentina.

23.13 – N'Dika är också på planen för att fira

Scenerna efter domarens vissling var mycket vackra, eftersom Ivan Ndika också firade på planen med sina lagkamrater efter den stora skräcken i Udine.

22.59 – Roma vinner och kvalificerar sig till semifinal

Roma kvalificerar sig till semifinal, efter att ha vunnit den första matchen (0-1) och returen (2-1). Mancini och Dybalas mål är avgjorda, Milan lyckas inte komma tillbaka (Gabbias mål de sista minuterna var värdelöst)

22.56 – Videoassistentdomaren ingriper och ger gult till Theo i den 93:e minuten.

Till slut, efter att ha konsulterat VAR, gick Marciniak tillbaka: inget rött för fransmannen, bara gult.

22.55 – Live red för Theo, 92'

Efter Celeks mål kom ytterligare ett direkt rött kort: Theo Hernandez fick straff

Raw 22:51 – Svilar Fola Sow Chukwueze, 88'

Chukwueze släpps lös som positionerar sig från höger och skjuter. Utmärkt Svilar, som avviker

22.49 – Milan-mål, 85'

Milan försöker öppna det igen, även om det är väldigt nära. Ett perfekt inlägg från Leao från vänster, där portugisen hittade Gabias passning vid rätt tillfälle. Det centrala huvudet gör inga misstag

22.47 – Chance Milan, 83'

Långskott från Reynders, Svilar träffar ribban. Rossoneri hörna

22.45 – Providencial Pellegrini, 79'

Leao flyttar iväg till vänster och placerar en vacker boll i mitten för Chukwueze, som kunde ha haft ett säkert skott om det inte varit för Pellegrinis ingripande, som blockerade den.

22.40 – Gult kort till Jovic, 76'

Milano är nervös, eftersom de har Mount Everest att bestiga. Jovic åtalades för att ha protesterat

22.38 – Milano attack men utan framgång, 73'

Milan fortsätter att anfalla, men kan inte hitta rätt öppning för att återuppta målkvarten verkar det som. 10 hörnsparkar för Rossoneri, 0 för Roma

22.33 – Fler ändringar för Pioli, 70'

I Milano ersätter Florenzi Musa, sedan ersätter Okafor Pulisic

22.30 – Milan svarar, 67'

Chukwueze kom in i spelet väldigt bra. Den nigerianske yttern skapar alltid kaos från högerkanten, och hans skott är utanför målet

22.29 – Chans för Roma, 65'

Vilken möjlighet för Abraham att tjäna i mitten. Anfallaren försöker först få bollen bakåt, och sedan – motverkad av Gabbia – försöker returnera den mot mål: bollen hamnar för högt.

Ur 22:25 – Tero de Moses, 62'

Milan attackerar dock utan större övertygelse: Musas skott slutar högt

22.21 – Jovic insats, 59'

22.18 – Roma närmar sig hattricket, 56'

Roma inleder en kontring, och El Shaarawy skickar bollen till Spinazzola, som Maignan skjuter vid den närmaste stolpen.

22.15 – Leao fortfarande dålig, 51'

Leao skjuter bollen på vänsterkanten, men hans inlägg går utanför mål igen. Bu honom

22.11 – Chance Milan, 48'

Chukwueze var omedelbart aktiv längs högerkanten, när nigerianen sköt in i området och hittade Giroud högt, med fransmannen som lät bollen passera till Jovic. Men den senares skott avleddes

22.09 – Andra halvlek börjar, Pioli byter. 46'

Pioli byter och måste återvända: Calabria och Loftus-Cheek är ute, Reinders och Chukwueze är inne. Milans superanfall nu, med tanke på att Jovic i den 40:e minuten ersatte Bennacer

21.53 – Slutet av första halvlek, 45+7'

Första halvlek slutar här. Roma leder med 2-0 (så de leder med tre mål i första omgången) och kvalificerar sig till semifinal. Inom 22 minuter gjorde Mancini (honom igen) och Dybala mål, sedan i den 31:a minuten blev Celek utvisad för en dålig tackling på Leao. Rossoneri, som stoppades av ribban (Loftus-Cheek strax före det andra målet), protesterade också två incidenter i Giallorossi-området.

21.51 – Dangerous Lovots-Cheek, 45+4'

Den engelska mittfältaren försökte också på långt håll, men hans skott blockerades av Mancinis rygg

21:48 – Pulisic-försök, 45+2'

Amerikanen placerar sig och försöker skjuta från kanten, men bollen hamnar högt

21.46 – Stopptid 7 minuter, 45 minuter

Maxi retur i paus, 7'. Till sist hände det mellan målen, skadorna, utvisningen och VAR

21.44 – Dybala också ut efter Lukaku, 43'

Om Lukaku tvingas bort med ett knäproblem kan De Rossi offra Dybala efter Celeks röda kort. Llorente ersätter argentinaren

21.42 – Beslut utan påföljd. 40'

Efter att ha granskat handlingen på skärmen ändrade sig inte Marciniak: ingen straff för Milan, för innan Smalling var det Giroud som skötte bollen.

21.41 – Milano-protester, VAR-intervention, 38'

Milan protesterar mot ett eventuellt misstag av Smalling efter att hörnan utvecklats, och domaren Marciniak går till VAR

21.36 – Chance Milan, 35'

Efter Celeks röda kort anfaller Milan. En strålande kombination från Theo-Leao, den sistnämnde skickade in ett perfekt kryss för Loftus-Cheeks nick. Engelsmannen går för ett säkert skott, men hittar Spinazzolas rygg i hans väg

21.33 – Hail to Olympico, 32 minuter

Det regnar hårdare och hårdare på Olimpico, där det också ösregnar. Under tiden ett mycket långt inlägg från vänsterkanten för Theo Hernandez

21.30 – Red by Gillick, 30 minuter

OBS, den direkta röda färgen på Selleck. Den turkiske yttern trycker hårt på Leao, utan möjlighet att ta bollen, med portugisen som flyttar bort på kanten

21.28 – Lukaku skadad i den 27:e minuten.

21.22 – Dybala-duett, 22 minuter

Roma tar ledningen igen när Lukaku gör en slinga i området. Bollen hamnar till vänster om Dybala, som skjuter till bortre stolpen.

21.21 – ribban är från Loftus-Cheek

Bra ögonblick för Rossoneri: Loftus-Cheek träffar ribban och vid returen går bollen tillbaka i hörnet

21.18 – Svilar räddar Tomori

Milan reagerade bra och är nu nästan permanent i motståndarens box: en chans för Tomori, ur balans i området av Bove, Svilar lyckas fånga sitt skott.

21.12 – Roma ledning: Mancini ger målet igen till Mattia Gianni, 12'

21.09 – Dybala faller av Bennacer: Frispark för Roma

Bennacer stoppar Dybala efter ett misstag efter att Kalabrien lät honom fly. Frispark för Roma.

21.05 – Första hörnan för Milano

Milans första hörna: Pulisic startar från flaggan och Smalling nickar bredvid men Milan fortsätter att ha bollinnehav.

21:00 – Roma-matchen börjar

Avspark går till Roma, som omedelbart försöker passa vertikalt: Lukaku är på vingen och skär bollen till Bov, men bollen snappas upp av Rossoneri.

20.55 – Alla biljetter till lagen på planen är slutsålda

Olympiastadion är helt slutsåld, Milan och Roma är redo att ge sig ut på planen. Det finns inga överraskningar i De Rossi och Piolis laguppställning, och Rossoneri kräver en återkomst

20.27 – Ibrahimovic värmer upp

Den klassiska uppvärmningen började innan matchen mellan Roma och Milan. Som alltid följer Rossoneri Ibrahimovic vid sidan av.

19.55 – Officiella laguppställningar

Roma (4-4-2):Svilar; Selek, Smalling, Mancini, Spinazzola; El Shaarawy, Bove, Paredes, Pellegrini; Dybala, Lukaku. alla. De Rossi.
Milan (4-2-3-1): minyan; Kalabrien, Gabbia, Tomori, Theo Hernandez; Ben Nasser, Musa; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Jiro. där. Pioli.

19:30 – Theo Hernandez åtalas

Theo Hernandez anklagade Rossoneri-miljön på sociala medier med ett inlägg på sin X-profil: ”Målet är att vinna. Var realistiska människor! Åk Milano!”

19.06 – Ibrahimovic är med laget i nedgång

Zlatan Ibrahimovic kom till laget i Rom under dagen och stannade med spelarna på hotellet för att förbereda dem för matchen.

19.05 – Biljetterna är slutsålda på Olympiastadion

Portarna till Olympiastadion har redan öppnats där alla biljetter kommer att säljas till kvalmatchen för att nå semifinal. På plats fanns också runt 3 500 Milan-fans, som kommer att ockupera hela bortasektionen. Den vanliga Curva Sud-processionen som närmar sig anläggningen kommer inte att äga rum.

19.02 – Var man kan se Roma-Milano och Atalanta-Liverpool

Den andra delen av Europa Leagues kvartsfinaler kommer att äga rum i kväll klockan 21.00 på Olympiastadion, live på Sky. Roma började med Mancinis mål, som han gjorde i den första matchen på San Siro. Läs här var du kan se matchen

19.00 – Roma förnyar De Rossis kontrakt

Familjen Friedkin meddelade överraskande att Daniele De Rossis kontrakt förnyades. Uttalandet gick ut på torsdagsmorgonen, oavsett utgången i matchen. Läs hela artikeln här.