Italienska ligan: Juventus vinner över Roma med 1-0. Rabiots mål avgörs i minuten 47. Foto – Fotboll

Juventus vinner över Roma med 1-0 Nyheter I den sista matchen i den 18:e omgången av den italienska ligan avgjorde Rabiots mål i den 47:e minuten matchen

”Har vi saknat lite noggrannhet? Exakt, vi pratade om det här innan matchen. Vi skapade mer än man kan förvänta sig mot en vägg som deras. I första halvlek var vi laget med högsta kvalitet och vi satte in dem ett svårt läge.” Vi gav bort målet. I början av andra halvlek släppte vi in ​​ett mål med några returer och sedan blev allt svårare. Detta resultat är synd för oss. Men jag är väldigt nöjd med det jag har förberett med spelarna.” Jose Mourinho alltså, från DAZN-mikrofoner, efter Juventus-Roma-matchen. Men hur förklarar du skillnaden i resultat mellan att Roma spelar hemma och borta? ”Det är tydligt att vi är starkare hemma, men inte bara vi – svarar Mourinho -. Support gör skillnad. När vi pratar om romer måste vi tala med respekt och tänka på det arbete vi gör med alla svårigheter vi möter. Jag Jag är den första att säga att första sträckan saknar karaktär, men det hände inte idag. De är väldigt starka defensivt men vi spelade en match med mod och vi var starkare i första halvlek. De är väldigt starka defensivt men ” vi spelade ett spel med mod. ”Dybala och Bryan hade två stora chanser, och jag pratar inte om dem i första halvlek.”

resultat

klassificering

”Vi fick 43 poäng, det var viktigt för ställningen: vi uppnådde målet före Roma och femteplatsen”: Juventus tränare, Massimiliano AllegriNöjd efter 1-0-förlusten mot Gyalurussian. ”Första halvlek var balanserad, och nu funderar vi på den italienska cupen på torsdag och sedan hoppas vi kunna avsluta första sträckan på bästa möjliga sätt – fortsätter tränaren – med den andra delen av säsongen som borde ta oss till tvåan plats.” Champions League: Vår resa började för ett och ett halvt år sedan, och det här är ett helt annat år eftersom barnen växer upp och vi jobbar fredligt efter att ha löst det överflödiga kaoset inom fotbollen.” Yildiz var återigen bland de mest välinformerade spelarna : ”Det är ett nöje att se honom spela fotboll. Han spelade en extraordinär match ur teknisk synvinkel.” Allegri berömde klassen 2005. I sin 76:e framgång, 1-0, gjorde han tre poäng under sin tid. Jag hoppas kunna vinna ytterligare 150 sådana här, det viktiga är att sträva efter seger genom prestation.” ” var tränarens svar.

Se även  Maradona säljer Englands målvaktsdräkt för 8,8 miljoner euro

Vi går inte till stadion, Juventus hävdar sig som en krigsmaskin inom vänliga murar och besegrar Roma. Det är fortfarande 1-0 till Juventus, mål av Rabiot I början av andra halvlek, med en back-heel passning från Vlahovic Tillåta Allegri Att ta två poäng från Inter och avsluta året 2023 -2 bakom Nerazzurri. Ingen har gjort fler poäng än Juve på hemmaplan (23 av 27), och ingen har vunnit mer än den toskanske tränaren med kort ansikte: han nådde 76 under trepoängseran, till och med överträffade Ancelotti. för varje Mourinho När han kommer ner ytterligare ett stopp, börjar hans lag bra men tynar sedan bort och reagerar inte efter regelbrottet. Allegri litar fortfarande på Yildiz som en andra anfallare: den 2005-födda pärlan, som kommer från Sahar FrosinoneHan behåller sin hemmatröja och skickar den återvändande Chiesa till bänkenHan spelar för att stödja Vlahovic. På mittfältet ligger Locatelli mellan McKennie och Rabiot, till höger väljer tränaren Weah istället för den avstängde Cambiasso.. Mourinho fokuserar på de som har ett nära förflutet i JuventusParedes och DybalaOch vem kan vara närvarande, Lukaku. För Goya är det en speciell utmaning, eftersom argentinaren återvänder till planen för andra gången som konkurrent och kommer att se honom igen efter misslyckandena mot Bologna och Napoli.

Italienska ligan: Juventus – Roma

Giallorossis snabba start skrämde Juve.Inom de första fem minuterna sköt Dybala två hörnsparkar och Cristante träffade omedelbart stolpen efter en avvisning från Vlahovic. Sedan börjar Bianconeri ge sig ut på fältet och hitta rätt åtgärder. Den serbiske anfallaren försökte två gånger men missade målet. Alla faror som skapats av Juventus passerar genom fötterna på de födda 2001, som i den 20:e minuten svänger runt Llorente och slår ett säkert skott, medan Mancini levererar en perfekt passning, och i den 27:e minuten försöker han akrobatiska rörelser utanför området. . Vilket förtjänar stadions applåder. Yildiz retar också Juventus-folket med en personlig handling Vilket slutar med en vänsterfot som är för långt borta, medan Dybala svarar med ett ytterskott som ger Szczesny gåshud. Den sista slingan av första halvlek går till Kostic, som behöver göra en räddning från N'Dika på mållinjen för att rädda Rui Patricio.

Juventus-Roma

Juve inleder andra halvlek med ett positivt dödläge i slutet av första halvlek, och fördelen är praktiskt taget omedelbar: rörelsen börjar från vänster med Kostic, passerar genom Vlahovics häl och slutar med Rabiots skott som slår Rui Patricio. Roma reagerar inte och Mourinho försöker väcka sitt lag genom att ta in Pellegrini istället för Buff, och Allegri svarar direkt med att skicka Chiesa istället för Yildiz. Dybala gjorde målet i den 71:a minuten, men det var nästan en passning till Szczesny. Vad gäller fördelen är den väldigt liten, så han tog med El Shaarawy, och med tio minuter kvar till slutet av matchen försökte han allt med Azmo.n. Hans sida är ur balans, Chiesa leder omstarten som avslutas av McKennie men Rui Patricio stänger spegeln och håller Roma upprätt. Violas tidigare 2-0-mål underkändes för offside, och Juventus hamnade under i sex minuters förlängning och släppte bara in ett mål från Azmouns centrala nick och fick ytterligare tre poäng. 2023 slutar 2 poäng bakom Inter, och Bianconeri är på god väg att vinna Scudetto. Men Roma föll till sjunde plats, följt av Napoli.