Italienska ligan: De Silvestri svarar på Gudmundsson, Bologna och Genua 1-1 – Nyheter

Bologna fortsätter att sakta ner, men de överlever: nederlag i Udine följs av oavgjort hemma mot Genua. (Nyheter)

Han letade efter en sjunde rak seger i Dallara för att återta fjärdeplatsen (i väntan på resultatet av Fiorentina), för att kröna det bästa sättet under den första halvan av säsongen, vilket är rekord. Banan förblev densamma, men Bologna misslyckades med att gå om och De Silvestri räddade den i den 95:e minuten, efter en match som jagade och kulminerade i ett rättvist oavgjort resultat.

Genua som omhuldade tanken på denna bedrift led likaså: Först med Gudmundssons mål från frispark i första halvlek, sedan från playmakerns ribban, och återigen från en frispark i 97:e minuten som träffade ribban. Men för Genua är oavgjort fortfarande guld värt, efter en komplicerad omgång.

I Bologna får Motta klara sig utan de skadade Sommoro, Christiansen och Ndoye, samt Bonifazi på transfermarknaden och Azzouzi som ringts upp av Marocko för att delta i Africa Cup of Nations, men Gilardino är mycket värre: resan kantades av sjukdomen ombord på bussen till Gilas assistent och inte med i truppen.Förutom skadade Thorsby finns även Puskas, Strootman, Leyali, Jagiello, De Winter och Bane. Influensaepidemi. Allt detta i slutet av en vecka där riksåklagarens kansli utreder påstådda överträdelser som kan resultera i diskvalifikationspoäng.

Men Gilardinos team visade från början att de försökte vända sina svårigheter till bränsle. Bologna spelar matchen och är nära att göra mål i den 7:e minuten: ett avbrott från Fabian till vänster, som flyttar Orsolini till höger, som återvänder och avslutar, men Martinez räddar sitt lag med ett underbart ingripande och är också närvarande vid 17 när Calafiore försöker. Två gånger efter att Zirkzees räd avslutades.

Se även  Lazios marknad, Berardi ger inte upp: ständiga kontakter med agenten

Genoa vidtar nödvändiga åtgärder och försvarar sig sammanhållet på egen planhalva utan att ge upp återupptagandet av spelet och förstöra hemmalagets uppbyggnad underifrån med kvävande press och passningar på slutet. Gudmundsson passar till Messias, som passerar Bosch och vinner en frispark från vänster sida på kanten av straffområdet. I den 20:e minuten av Operation Gudmundsson Med ett resultat som går mellan Zirkzee, Busch och Calafiore, besegrar han Ravaglia. Genoa hittade också en annan farlig kontring med Vreindrup, medan Bologna svarade med några takeaways från Zirkzee som hittade Martinez uppmärksam.

Bologna försöker ändra sin rytm i början av andra halvlek, när Zirkzee lyckas skapa mer utrymme för att stimulera sina lagkamraters bidrag: men Vogliacco blockerar Urbanski och stänger ner Fabbian. Motta kommer med nya styrkor, medan Gilardino inte har några, och därmed ökar Bolognas press i mitten av andra halvlek, när Martinez snällt kommer tillbaka på Ibescher, innan Calalfioris mål i den 32:a minuten dömdes bort för offside, efter utvecklingen av en frispark av Sailmakers.

Genua har inga alternativ och drar sig längre och längre: effekten blir en belägring Men muren som byggdes upp av Dragosin och hans lagkamrater höll ut till den 95:e minuten, då han bröt sig loss samtidigt som han utvecklade en hörnspark. Av Silvestri.

Bologna oavgjort och avslutar första halvan av säsongen femma med 32 poäng (Atalanta kan nå det), och Genoa, med ett användbart fjärde resultat, avviker till 21 med en sober oavgjort, på grund av omständigheterna under vilka det mognade.