Italienska cupen: Super Zirkzee, Inter och Bologna går ut till kvartsfinal – Nyheter

Bolognas förbannelse, som under förlängningen, ledd av Super Zirkzee, slog Inter på San Siro och flyger till kvartsfinal i den italienska cupen. Nerazzurri darrar, eftersom de riskerar att tappa Lautaro Martinez, som är ute med lårproblem. Carlos Augustos initiala övertag i den första förlängningen räckte inte för Simone Inzaghis herrar, efter oavgjort 0-0 i den 90:e minuten, för att fortsätta sin löpning som försvarande mästare: i den andra förlängningen var det Zirkzee som bar sitt lag vidare hans axlar. Han ger två assist för att föra Thiago Mottas lag före, som kommer att möta Fiorentina i kvartsfinalen. Med över 63 000 åskådare på San Siro (rekordet för åttondelsfinal i Coppa Italia, överträffat med 60 334 för Roma-Genua-matchen förra säsongen), började Inter omedelbart med en önskan att spela matchen och göra sig farliga.
Arnautovic började dåligt mot sitt tidigare lag och missade en boll från Lautaro Martinez inne i området. Klaassen försökte sedan, men hans högerskott från kanten av mål blockerades snabbt av Ravaglia. Bologna visade sig dock vara farliga i början av andra halvlek och var nära att ta ledningen med en backheel från Fabian som nästan nådde det övre hörnet. Inter återtar dock kontrollen över spelet omedelbart och Fratesi blir huvudpersonen i anfallsområdet, som först misslyckas med att hitta en tvåstegs avledning från en hörnspark och sedan istället hittar Ravaglia tillbaka i sin väg, med Rossoblu-målvakten som tar hörna . I nedgång.
Andra halvlek börjar igen med den tidigare Sassuolo-spelaren inom synhåll, men han slösar bort en bra möjlighet genom att dribbla förbi Bastonis kryss. Bologna försöker bita ihop i början av andra halvlek, men det är fortfarande Inter som gör sig farliga: den bästa chansen kommer fortfarande till den tidigare Arnautović. Som skickade Aslani efter ett byggfel från Bologna, men hans vänsterskott gick utanför. Matchen såg ut att förändras mitt i andra halvlek, när Coraza rörde en hörna tagen av Aslani med armen i straffområdet. Domaren La Penna släppte bollen, men blev sedan kallad av VAR, och tilldelade straffen till Nerazzurri: Men från straffpunkten hypnotiserades Lautaro av Ravaglia, som höll Rossoblu i matchen genom att parera Inter-kaptenens skott.
Inter drar upp farten och Arnautovic, Lautaro och Carlos Augusto försöker från distans vid olika tillfällen, men utan att hitta målet. I finalen kastade Inzaghi in nyckelspelare i striden, men Ravaglia var fortfarande huvudpersonen, och flög in för att rädda ett nära håll vänsterfotsskott från Demarco. Det är sista chansen, hemmalagets anfall på stopptid leder till ingenting och Inter går till förlängning i åttondelsfinalen i italienska cupen för fjärde året i rad.
Men där Nerazzurri passerar vid första tillfället: Demarcos hörna och Carlos Augusto, som lämnades ensam av Bolognas försvar mitt i området, headar förbi Ravaglia och bryter nollan. Inzaghi förlorar dock mot Lautaro, som kommer ut och rör vid hans innerlår: förhoppningen är att det inte ska vara allvar, men hela San Siro ryser i bytesögonblicket och ser argentinaren halta mot sidlinjen. Till slut försökte Bologna gå framåt tack vare inträdet av Zirkese och Ndoye, som väckte Rossoblu till liv igen. Det är ingen slump att Thiago Mottas mannar hittade kvitteringen, efter en avgörande passning från Zirkzee med backheel från en hörna som hittade Bukema, med vänsterfoten, framför mål, och ställningen var 1-1.
Men holländaren stannar inte och tar därmed hand om matchens hjärta: en vass dribbling av Acerbe och en avgörande passning till Ndoye, som går om Odero och ger övertag och passage till nästa omgång mot Bologna, samtidigt som Inter slås ut från kl. Under de senaste två åren hade det lyft cupen.

Se även  "Något förändrades efter att han gick i pension. Jag lyssnar inte på barprat."