Italienska cupen: Fiorentina i semifinal och Bologna slår Bologna med 5-4 på straffar Foto – Fotboll

Fiorentina i den italienska cupens semifinal. Bologna vann med 5-4 på straffar. På Franchi Stadium slutade även förlängningen oavgjort 0-0.

De övriga tre planerade matcherna är: Atalanta-Milan, Lazio-Roma, Juventus-Frosinone. Daniele Orsato Han är den domare som är utsedd att döma Lazio-Roma derbymatchen onsdagen den 10 januari klockan 18. Linjedomarna kommer att vara Imperial och Rossi, den fjärde officiella Manganiello, medan det i Var-rummet kommer att finnas Irati och Abbatista. När det gäller den andra matchen på onsdagen var den planerad mellan Milan och Atalanta klockan nio på kvällen Skön, med Ferrieri Capote som fjärde domare och Valerie Di Martino Farr och Avar. Äntligen kommer Juventus – Frosinone på torsdag: regera påsarmed linjeassistenterna Tulfo och Palermo, fjärde officiella Tremolada, La Pena och Aureliano (både Roma och Atalanta tävlade om riktningen för gårdagens uppskjutande) i rollerna VAR och VAR.

Fiorentina – Bologna

I Florens slog Fiorentina Bologna med 5-4 på straffar, med Boschs strafffel avgörande, det första laget att nå semifinal i den italienska lagcupen. Överraskande nog har Italiano ett lag på tre försvarsspelare bestående av Ranieri, Milinkovic och Quarta, en rad med fem mittfältare med Biraghi och Kayode på vingarna, Duncan, Maxime Lopez och Barack i mitten och Beltran tillsammans med Ekone. Å andra sidan svarade Motta med en 4-5-1-formation, förlitade sig på Zirkzee i hjärtat av attacken och förlitade sig på spel från spelare som Orsolini, Salmaekers och Ferguson.

Viola-laget började redan från början försöka attackera planhalvan, men de svarade med snabba kontringar. I den 17:e minuten försökte Kayode ett returskott från straffområdets övre hörn, men Skorupski kunde lyfta till hörna. Tio minuter senare svarade Bologna: Viola-försvaret rörde sig dåligt och lämnade Zirkzee bara i mitten av området, men anfallaren fångade inte bollen som Orsolini skickade. I den 32:a minuten tappade Beltran en dålig boll på det öppna fältet, Orsolini tar bollen och flyger mot mål, men han skjuter på Milinkovic och gästerna missar chansen. Två minuter och Bologna är fortfarande nära att göra mål, då Zirkzee rör sig bra i mitten av den lila zonen, där han gör sig av med Milinkovic och skjuter utan att misslyckas, men bollen stiger och träffar ribban. I början av andra halvlek ändrade inte de två tränarna sina lag, och matchens tema ändrades inte heller, för i den femte minuten var Bologna mycket nära att göra mål igen, men Orsolinis Qatariska skott från högersidan träffade inlägget. Till vänster om Fiorentina-målvakten.

Italienaren försöker förändra något, ge mer beslutsamhet och fosfor, och i den 15:e minuten kommer Bonaventura och Nzoula in istället för Barak och Ikone. Fiorentina har två anfallare för att skapa mer fara men Bologna är alltid farligt: ​​i den 21:a minuten gjorde Quarta ett misstag när han lämnade sitt område, gästerna återtar bollen och skickar en nick till Ferguson, som sparkar Christensen från en snäv vinkel. Italiano bestämde sig för att byta igen, på 27:e plats, och introducerade Parisi och Mandragora i stället för ledarna Biraghi och Duncan. Fem minuter senare tvingades han ersätta Beltran, skadad av ett nässlag, med Arthur. Fiorentina blir farlig igen i den 39:e minuten när Nzoula vinner tillbaka bollen på kanten av straffområdet och när spelet fortsätter går bollen till Kayode som avlossar ett diagonalt skott som slutar högt över ribban. Tre minuter av den nittionde minuten Motta gör sina första byten: han kallar Aebischer och Lucumi till bänken och tar fram Moro och Calafiore.. I den 95:e minuten var Fiorentina väldigt nära att göra mål med Quartas nick från nära håll från en hörna, men hittade Skorupski som slappnade av och sa nej. Vi går till extra tid. Quartas misstag i den 102:a minuten var otroligt när han passade in bollen framför mål nerifrån och sköt dåligt och långsamt, så bollen hamnade i famnen på Bolognamålvakten.

En minut senare upprepades scenen, men den här gången var det Milinkovic För att inte ta vara på möjligheten. Fiorentina tryckte på gaspedalen, och i den 108:e minuten var de nära att göra mål igen genom Kayode, som var ensam inne i det lilla området och sköt en nick från några steg från mål, men skottet var fel och bollen slutade otroligt. upp i målet. Sidostegsfel att inte tro den lila publiken. Bologna ger sig inte, och i den 111:e minuten går Orsolini till en kontring, men så fort han når området hittar han Christensen komma ut, som räddar hans skott.. Men även förlängningen räckte inte för att avgöra den första Tim Cup-semifinalisten som till slut slogs ut på straffar: Fiorentina.

Reproduktion © Copyright ANSA

Se även  Ancelotti säger nog: "Real Madrid kommer att bli mitt sista lag. Men 2026 skulle jag vilja träna Kanada i VM."