Italienska cupen: Bologna – Verona 2-0, Moro e van Hooydonk

Ett mål i varje halvlek, även om Baroni-laget var som livligast i början av matchen: vändpunkten i första halvlek, efter ett otroligt misstag av Cruz, som slog ett inlägg som hade varit lättare att göra mål. Att sakna

Ett mål i varje halvlek och kvalificerade sig till åttondelsfinalen för att utmana Lautaro och hans lagkamrater Inter: Bologna vinner med 2-0 och avslutar Verona-fallet med Moro (40′) och Van Hooydonk (63′) som kämpar från höger sida av mål. Kom igång, men ger aldrig intrycket av att inte ha huvudet med i spelet.

funktion

Mottas lag (som tog in Karlsson från första minuten, och som inte var särskilt avgörande) gick in i andra halvlek med en ettmålsledning, som kom i den 40:e minuten efter att ha kommit väldigt nära 0-1, eftersom Cruz utnyttjade . Från en felaktig urkoppling i den 35:e minuten är Christiansen, som föredrar anfallaren, bra på att slå Ravalia på vägen ut, men han är naiv i att inte omvandla chansen till mål, så han skjuter bollen vid hela stolpen. Som ofta händer, misslyckande att göra ett mål resulterar i ett mål: Moro utnyttjade ett Coppola-fel och avlossade ett högerskott precis innanför området som gick under målet som försvarades av Pirelli. Under de första 45 minuterna var det mycket Verona med den vanliga Lazovic, och den unga Bologna som hade fördelen att aldrig bryta loss, förutom ett missat Cruz-drag. Två gula kort: Suslov för ett foul på Fabian och Amiouni för ett foul på Ndoye.

Omstart

I den andra halvleken avslutade en 2-0-ställning i den 63:e minuten matchen: allt härrörde från en dödlig Bologna-kontring när Ndoye bröt sig loss innan han sköt ett kraftfullt vänsterfotsskott. Pirelli rensade praktiskt taget bollen vid fötterna på Van Hooydonk som därmed kunde göra sitt första officiella mål i en Rossoblu-tröja. De återstående minuterna är rent akademiska för Bologna, eftersom Motta gör fyra byten, och i den 71:a minuten skickar Serdar ut Fabian, som kastar på Pirelli. Verona protesterade och hävdade att deras målvakt hade fördelen på bollen. Dionissis beslut ändras inte efter VAR, vilket bekräftar det andra gula kortet och därmed utvisningen. Därmed slutade Veronas hopp om att återuppta matchen: 2-0, Bologna passerar.