onsdag, juli 24, 2024

Formel 1, Max Verstappen attackerar Mercedes: ”Det minskar mitt världsmästerskap”

Datum:

Föraren av Red Bull, världsmästaren i Formel 1, attackerar sina rivaler i en intervju med den holländska tidningen De Telegraaf: ”Det förlorande laget försöker alltid hålla andras segrar borta. Har jag tur? Jag borde ha vunnit världscupen först”

Federico Mariani

08 mars

nummer ett på röd tjurOch skor och hjälm med gyllene drag: Max Verstappen Han vill inte lämna Formel 1-titeln som vunnits 2021 obemärkt, ett starkt och tydligt besked till konkurrenterna som strävar efter att avsätta honom efter bara en säsong. I första raden bland rivalerna kommer säkert Lewis Hamilton och Mercedes, förra säsongens stora förlorare. Och talangen, född 1997, knivhögg dem under en intervju utförd av den holländska tidningen telegraf.

stöt

Enligt Verstappen skulle faktiskt de kontroverser som Stuttgart-huset nyligen väckte efter Abu Dhabi-finalen ha försökt ta deras titelposition: ”Det förlorande laget kommer alltid att försöka ta bort lite glans från andras seger. Men som för vinnarna är det fortfarande bra, det kan jag försäkra er.” Will på lycklig framgång: ”Mästerskapet är vunnet på en säsong, inte genom beslut i förra racet. Jag tycker också att jag förtjänade den titeln. Alla som såg förra Grand Prix kanske tror att jag hade tur. Men mästerskapet skulle ha avgjorts för länge sedan till min fördel.” Och mästaren fortsätter: ”Jag tappade många poäng två gånger, efter att jag blev eliminerad med en annan bil och bröt ett av däcken i Baku. På grund av all denna otur tog vi oss till den senaste tävlingen.”

Se även  Bari Reggiana 0-2: Slutresultat och höjdpunkter

fortfarande

Bland Abu Dhabi-finalisterna finns Michael Massey, den tidigare tävlingsledaren som nu har tagits bort efter kontroversen om att starta om Grand Prix trots att inte alla värvade förare gick med. Verstappen anser att detta val är orättvist: ”De lämnade honom ifred. Jag har inget emot de nya makthavarna, men jag fruktar att det med deras rotation blir fler skillnader i bedömningen. Jag tror att det är bättre att bara ha en person med mer hjälp.”

diet

För holländaren borde 2022 vara bekräftelsens år, men det lyfte genast fram ett litet problem: kosten måste reformeras. Max ler: ”I början av året tittade jag mig i spegeln och tänkte att även om jag gillade god mat så skulle det vara lämpligt att komma tillbaka till min normala figur. Jag gick upp fyra kilo. Jag hade till och med kärlekshandtag. Nu har jag är tonad igen.” Ännu en varning till motståndarna.Populär

Mer som detta
Related