Fabio Grosso tar dem tillbaka till toppen efter 4 år – Corriere.it

Svettig, välförtjänt, erövrad (nästan) i slutet av turneringen Till stor del driven av den högsta kategorin: efter besvikelsen under säsongen 2020 – med eliminering i finalen i händerna på Spezia -, efter fyra år, har Frosinone officiellt återtagit Serie A. Faktum är att Barry är tio år gammal. En poäng bakom tredjeplatsen i ställningen, nu matematiskt betygsatt med bara tre dagar kvar av mästerskapet. 3-1 nätet blev avgörande Att reducera Fabio Grossos lag till Pippo Inzaghis lag, en utmaning mellan de två tidigare världsmästarna ifrågasattes aldrig.

På dag 31 detonerar Borelli stigbygelnSedan banar galenskapen av Cionek väg för Gialloblù: bara 10 minuter efter 1-0, i Reggina-området, slår han den polske försvararen Caso i ansiktet med bollen borta, vilket effektivt tvingar domaren Prontera att peka på straffpunkten och dra. ut det röda kortet. Insigne seg för 2-0 som redan i första halvlek styr matchen tungt. Kampanj är en fråga om minuter. Men Reggina öppnade igen i början av andra halvlek med ett mål från Hernani. Förhoppningarna om en comeback gick tillbaka till noll när Casso senare gjorde 3-1. Nedräkningen har minskat till drygt en halvtimme. I slutet tar du bort korkarna från flaskorna och festen börjar. Frosinone återvänder till Serie A.

Frosinones återkomst till Serie A kommer efter nästan fyra år av nedflyttning: det var den 5 maj 2019 när hans lags 2-2 oavgjort mot Sassuolo skickade Giallopelli tillbaka till Serie B.
Glädje från alla Frosinone-fans vid slutsignalen. Borgmästaren var den första som jublade Riccardo Mastrangelo: «Känslorna som hela staden Frosinone upplevde är obeskrivliga – förklarade han – glädjen och stoltheten över kombinationen av Ciociaria, i detta ögonblick, med att hälsa det prestigefyllda mål som uppnåtts av teamet och det kanariska företaget, som alltid har kunnat att räkna med det känslomässiga och lojala stödet från Giallozzurri-fansen. Stort tack till familjen Stirpe som ingjutit sin vision och värderingar – kända och uppskattade tack vare den kraftfulla entreprenörsverksamhet som bedrivs över hela världen – i detta underbara sfäriska äventyr som över tid har funnits. Kunna utveckla en sann kultur av frälsning och valorisering av territoriet, med början i sport. Med Frosinone fotboll tillbaka i toppklassen – avslutade Mastrangeli – kommer staden och hela länet att dra nytta av en fantastisk show för att fortsätta att förbättra designen, passionen och unikheten i vårt land, även inom sport.”

Se även  Med Rabiots hand är allt bra för Juventus Sevillas domare. Inte ens en mus kontrollerar