En straff döms till Immobile

På Olimpico Stadium tackade Biancocelesti det bayerska lagets inexakthet i första halvlek, och i andra halvlek gjorde de mål från en straffspark genom Ciro. Upamecano utvisad

Jättebra skott av Lazio i Champions League. I den första delen av åttondelsfinalen Sarri slog Bayern München med 1-0ökade förväntningar, med tanke på återkomsten den 5 mars på Allianz Arena Han har siktet inställt på att kvala till kvartsfinal. På Olimpico Stadium i första halvlek hade Bayern de bästa chanserna, men deras mål var felaktigt och ställningen förblev fast vid 0-0. Sedan i andra halvlek Upamecano Resten Isaac I regionen är tyskarna kvar med tio man, och de ger upp A orörlig Straffsparken som avgjorde matchen (69').

matchen
Utan Zaccagni och Rovella, och med Vecino ute i uppvärmningsperioden, mot Bayern, stöttar Sarri vingarna och mittfältet med Marusic, Heisaj och Cataldi, och i anfallet förlitar han sig på trion Isaksen, Immobile och Felipe Anderson. Sårad av ett tungt Bundesliga-nederlag mot Bayer Leverkusen och hantera några viktiga frånvaro, tar Tuchel istället tillbaka Upamecano i försvaret tillsammans med den tidigare Napoli-spelaren Kim, sätter Kimmich och Goretzka i tränarstolen och presenterar sig på Olimpico med Sane, Müller och Musiala i framför stödet Ken.

Val som omedelbart avgör matchens taktiska tema och dödläge. Från början kontrollerade det bayerska laget speltempot genom hög attack och bollkontroll. Lazio, å andra sidan, håller sig lågt, bevarar positioner och sätter spelet på ett inkastspel, försöker aktivera vertikalanfallarna omedelbart eller dra nytta av Luis Albertos input. Organiserad och precis i sitt tillvägagångssätt dominerar Bayern andrabollar och manövrar med flera spelare, försöker snabbt skicka trion bakom Kane och anfaller djupt med teknik och fysik. En taktik som omedelbart tar fram det bästa i Tuchels herrrepertoar. Den första spänningen i matchen kom från en passning från Kimmich, men hans högerfotsskott gick utanför mål, sedan missade Kane sitt mål två steg från Providel efter en assist från Muller och Marosic blockerade ett vänsterfotsskott från Musiala . Möjligheter ökar bayerernas styrka, men de räcker inte för att penetrera Biancocelestis ”bunker”. Under press pressar Bayern på och insisterar på att göra förändringar i spelet för att frigöra yttrarna men kämpar för att skjuta. Kort och kompakt, Lazio använder istället intensiteten maximalt, dubblar antalet operatörer och försöker starta om körningar genom centrala rutter. Å ena sidan träffar ett högerskott från Luis Alberto det övre hörnet och Isaksen försöker från kanten, och å andra sidan skrämmer ett vänsterskott från Sane Providel efter en frispark och Musiala missar målet efter en underbar kombination skjuten in i den smala luckan av Sane, Müller och Goretzka. Handlingen avslutade Bayerns inexakta första halvlek och höll matchen låst vid 0-0.

Se även  Miami Tennis: Dimitrov eliminerar Alcaraz

Andra halvlek börjar med Lazio högre och mer proaktiv. En position som tänjer på lag och öppnar upp utrymmen lite. Efter osäkerhet från Upamecano skickar Luis Alberto en perfekt vertikal passning till Isaksen, men dansken hypnotiseras av Neuer och missar en stor chans. Med Sane och Musiala omvända tar Gila istället hand om att blockera ett farligt kors nära Providence. Mer kaotisk i uppbyggnaden och mindre briljant i individuellt spel än i första halvlek, Bayern förlitar sig på besittning, men bollrörelsen är mycket långsam och Biancocelesti-försvaret upprätthåller bra bevakning. Guendouzi konfronterar Mazraoui, sedan störtar Upamecano Isaksen i området efter underbart spel av Immobile i mitten av trion, vilket ger Lazio straffspark för att avancera och få numerärt överläge. Ciro bryter lugnt nollan med en straff, och sedan gör Sarri och Tuchel en bytesrunda. På ena sidan kommer De Ligt, Till och Choupo-Moting in för Goretzka, Sane och Müller. Å andra sidan kommer Pedro, Castellanos, Camada och Patrick att ersätta Isaksen, Immobile, Luis Alberto och Patrick. Drag som blandar ihop korten lite, men som också sätter spelet på rätt spår. Faktum är att med match 11 mot 10 minskade Sarris mannar tempot, flyttade bollen och försökte låta minuterna passera utan att riskera för mycket och fortsatte spela från inkastet. Felipe Anderson och Pedro missade målet på en kontring, och sedan återstod inget annat än slutsignalen och Olimpicos applåder. Lazio slår Bayern (noll skott på mål): Nu har kvartsfinalerna blivit mindre omöjliga.

Rapportkort
Immobile 7:
Han växlar fram och tillbaka rörelser för att ge konstruktivt stöd för vertikala intrång för att sträcka laget och hålla Bayerns försvar sysselsatt. Han fungerar bra även när han inte är i bollinnehav och i andra halvlek tar han lugnt en väldigt tung straffspark
Isak 7: Dynamisk och reaktiv i trånga utrymmen, alltid redo att rikta in sig på mannen på vingen och skära in bakom den orörliga. Han växer ständigt och blir alltmer bekväm i Tridente Biancocelesti, men han är fortfarande inte särskilt dödlig framför mål. I andra halvlek missade han en stor chans mot Neuer, vann sedan straffsparken som avgjorde matchen
Generation 6.5: Han håller fast vid Kane och försöker ge honom så lite utrymme som möjligt för att vända och skjuta mot mål. Uppmärksamhet och noggrannhet vid märkning. Han hanterar även fysisk sparring i luften bra
Ken 5: Han agerar som en avancerad playmaker, hanterar bollen på ett organiserat sätt med ryggen mot mål, men han kan inte anfalla utrymme med rätt timing för att nå målet. Muller serverar honom, och han får allt fel först, bara ett stenkast från Providel, sedan slåss han med Geela, men det gör inte ont.
Mueller 5: Han arbetar mellan raderna utan att ge exakta referenser och med stor frihet. Teknik och personlighet står i lagets tjänst, men han är lite klumpig framför mål och tänder knappast ljuset mellan raderna
Upamecano 4: Han kämpar med bollen vid fötterna och tittar på. Lazios farligaste handlingar börjar ofta med osäkerhet i deras tillvägagångssätt. Han får straffsparken som avgör matchen och får även ett väldigt tungt rött kort för dödläge i matchen

Se även  Här är vem som är ledig. Det finns en nyfikenhet på Adlys roll

Resultatblad
Lazio-Bayern Monaco 1-0
Lazio (4-3-3):
Providil 6; Marosic 6, Gila 6,5 ​​(36' Patrick 6), Romagnoli 6,5, Hisay 6 (15' El Lazzari 6); Guendouzi 7, Cataldi 6, Luis Alberto 6,5 (36' Kamada 6); Isaksen 7 (29' El Pedro 6), Immobile 7 (29' El Castellanos 6), Felipe Anderson 6,5.
ett erbjudande.: Seppi, Magro, Casale, Napolitano. alla.: Sari 7
Bayern Monaco (4-2-3-1): Noir 6; Mazraoui 6, Upamecano 4, Keim 5, Guerrero 5,5; Kimmich 5,5, Goretzka 5,5 (28' St De Ligt 6); Sanneh 5,5 (37' Tal SV), Müller 5 (37' Choupo-Moting Street), Musiala 6,5; Ken 5,5.
ett erbjudande.: Ulrich Schmidt, Der Zaragoza, Boy Pavlovich. alla.: Tuchel 5.5
att regera: Lexier
Tecken: 24 tums plattform. orörlig (L)
Ammoniter: Kimmich (b)
vräkning: 24' Upamecano (B) – Överdriven entusiasm

statistik
● För andra gången i sin historia vann Lazio en match i utslagsfasen av Champions League, efter att ha besegrat Valencia med 1-0 den 18 april 2000 i kvartsfinalen.
● Sarris Lazio blev det första italienska laget att slå Bayern München i en Europamatch sedan Leonardos Inter i mars 2011 (även i Champions League åttondelsfinalen) – i första halvlek, en serie med 2 oavgjorda och 10 förluster.
● Lazio vann tre hemmamatcher i rad under en enda Champions League-säsong för första gången i sin historia.
● Lazio besegrade Bayern München i en officiell match för första gången i sin historia, efter de två förluster man ådrog sig säsongen 2020/21 (även i Champions League).
● Lazio vann en officiell match mot ett tyskt lag för första gången sedan den 20 oktober 2020 (mot Borussia Dortmund i det här fallet, återigen i en hemmamatch i Champions League – för 1 212 dagar sedan).
● Lazio var det första laget som inte tillät Bayern München ett enda skott på mål i en enda match i alla tävlingar den här säsongen. Det sista laget som uppnådde detta var Liverpool den 19 februari 2019, även det i åttondelsfinalen i Champions League.
● Immobile gjorde det första målet i matchen mot Lazio i en match mot Bayern München för första gången i Biancocelesti-klubbens historia. Totalt sett var Capitolines sista mål mot det bayerska laget Marco Parolos mål den 17 mars 2021 (1064 dagar sedan).
● Ciro Immobile är den enda Lazio-spelaren som har gjort tvåsiffriga mål den här säsongen med tanke på alla tävlingar: exakt 10 mål för Biancocelesti-anfallaren, minst sex fler än någon annan lagkamrat.
● Ciro Immobile gjorde alla fyra straffar som tagits i Champions League, alla för Lazio.
● Ciro Immobile har gjort mål i tre raka matcher för Lazio i alla tävlingar för första gången sedan april 2022 (fyra i detta fall).
● Sedan han återvände till Lazio 2021/22 är Felipe Anderson den enda Biancocelesti-spelaren som har spelat 100 % av de tillgängliga matcherna i alla tävlingar: 131, inklusive dagens match.
● Bayern München har misslyckats med att göra mål i minst två på varandra följande matcher i alla tävlingar för första gången sedan maj 2015 (en trespelsserie mot Bayer Leverkusen, Barcelona och Augsburg i det här fallet, med Pep Guardiola kvar på bänken).
● Den sista Bayern München-spelaren som släppte in en straff och fick ett rakt rött kort i en Champions League-match före Upamecano var Mehdi Benatia mot Manchester City den 25 november 2014.
● Idag spelade Jamal Musiala (20 år) sin 150:e officiella match med Bayern München (38 mål): Antalet matcher med det bayerska laget är lika med antalet matcher spelade av Miroslav Klose, som spelade för både Bayern och Lazio i sin karriär.

Se även  Conte öppen för Napoli, kontakter med ADL: Lönen är inte ett hinder och har redan identifierat Osimhens arvtagare