VM, Setibelo slog Frankrike med 11-8: Det är den sjätte finalen

I Zagreb, ännu en comeback för Azzurri: förlorade 5-2 i första halvlek, slutade de med 11-8. Fem mål för Di Somma, Mvp

lästid: 2 minuter

Det är inget som liknar den episka comebacken för 24 timmar sedan mot Kroatien, men återigen kommer Settebello ut från distansen. Mot Frankrike gjorde han tre poäng värda aritmetisk säkerhet i den sjätte World League-finalen: ”Det var ännu en svår match. Först kände vi oss trötta av nära associationer, sedan vaknade vi. Vi är glada att vi har kommit i mål, vi kommer att behöva organisera oss väl under sommaren eftersom vi kommer att ha lite tid mellan handlingen i Los Angeles och världscupen”, kommenterar Sandro Campana efter 8-11 på dag fem.

Bravo från långa håll

Efter de spännande framgångarna från de tidigare matcherna, vadar Italien på dag 5 genom vattnet med lite agg. Anförda av ordinarie Thomas Fernow utökade fransmännen upp till 5-2 i halvtid, vilket tvingade Kampanien att kalla en time-out redan i den sjunde minuten. Och i andra halvlek kommer den förväntade chocken: en 5-0-paus i Di Somas märke (i slutet av matchen blir det fem mål och MVP-utmärkelsen) vänder matchen upp och ner, sedan i tredje kvartalet max. skillnaden (10-6) mellan Del Lungos prestationer når utmärkt. Utan action under de sista 8 minuterna, avslutar Frankrike med ett eländigt skott på 23 %. Vårt försvar med man under var utmärkt: endast två mål släpptes in vid 14 tillfällen för motståndet. I morgon är det vilodag för Setibelo: vi avslutar Zagreb-turneringen på tisdag mot USA.

Frankrike: Fontani, Guerin, U. Crousillat 1, Bouet, Khasz, T. Vernoux 3, Zivkovic 1, Bjorch 1, Marzouki 1 Rig., Canovas 1, Vanpeperstraete, De Nardi, Rossi. alla. Brozo.

recensenten: Berishvili (Geo) och Gomez (Spa).

OBS:smutta. Nej. Italien 10 (3 mål), Frankrike 14 (2). Utanför. 3 f. Di Nardi 27′, Iuchi Grata 31′.

Ons 8: Italien – Japan 13-7, Kroatien – USA 16-14, Ungern – Frankrike 10-6.
Torsdag 9: Kroatien – Frankrike 12-7, USA – Japan 13-11.
Fre 10: Italien-Ungern 9-8, USA-Frankrike 12-9.
lördag 11: Kroatien-Italien 13-14, Ungern-Japan 17-7.
Söndag 12: Kroatien-Japan 14-8, Italien-Frankrike 11-8.
Måndag 13: USA – Ungern (18.30), Japan – Frankrike (20.30).
Tisdag 14: Italien – USA (18.30), Kroatien – Ungern (20.30).
klassificering: Italien 12 (4 spelade); Kroatien 9 (4); Ungern 6 (3), USA 6 (3); Japan 0 (4), Frankrike 0 (4).

formel: I Final Six i Los Angeles, från 30 juni till 2 juli, två lag från grupp A (plus USA) och de tre bästa lagen från grupp B i Podgorica med Montenegro, Serbien, Grekland, Georgien, Australien och Spanien.