U21, Europafinal, England, Spanien 1-0

En frispark från Curtis Jones, med en touch på blockeraren, avgör returen från första halvlek. Ett misstag av Abel Ruiz från straffpunkten gav engelsmännen titeln, deras första efter 39 år

39 år efter sist är England U21 tillbaka på taket av Europa: en Curtis Jones avböjning från väggen, efter en frispark tagen av Palmer, räckte för att besegra Spanien (1-0) i Batumi. Trofén på flyget till London är dock tungvikten för den oslagbare Trafford-målvakten i en spännande final: i den 99:e minuten räddar han en straff från Abel Ruiz och lyfter sig också med Orozs svar, och lyckas undvika förlängning och försvara en obesegrad löpning under hela turneringen. Ett block i sex matcher, 540 minuter, som ingen i tävlingens historia (i detta format) har kunnat göra.

Tredje adressen

Lee Carsleys irländsktränade lag tog med sig kategori tre-titeln till fotbollsförbundet och smekte indirekt Blues melankoli: hade det lyckats skulle Spanien i själva verket ha separerat Italien i toppen av hederslistan. Det gör det inte. Om Abel Ruiz stänger en europeisk toppspelare till tårar, tar Trafford skydd för att rättfärdiga sin draftmarknad: trots att han precis återvänt från en säsong i tredje strängen (i Bolton), Manchester City (kortinnehavaren) kan Burnley betala honom mer än 20 miljoner euro .

Blixt på frispark

Skorna är alla engelska. Anthony Gordon, Tonalis framtida lagkamrat i Newcastle, börjar som ett raseri som den första mobila anfallaren: först gör han fel på Tenas (Palmer nådde inte sticket), sedan bränner han Paredes och nästan skickar Gibbs-White på mål. Spanien drog en suck av lättnad, gick in i matchen och cirklade in Trafford: Alex Baena försökte snurra sin högra fot efter en stor återhämtning, sedan var det Paredes som nickade in till bortre stolpen. I hjärtat av den första halvleken är dock utrymmen igensatta och en stor fas av utmattning uppstår: den spanska anfallsmotorn – trots den vanliga bollinnehavet – verkar nedsänkt, med utgångar från utländska spelarna Rodri, Sergio Gomez och centern. . Anfallaren tvingade Abel Ruiz att söka efter utrymme på trokaren. Men slutet är lika livligt som början, och framför allt tack vare dödbollarna: en frispark från vänsterkanten för en foul av Baena (som tar en risk, redan bokad), Colwell landar en nick och nickar rakt in i övre hörnet. England tum från ledningen, som sedan nådde sin maximala återhämtning före halvtid: ytterligare en frispark, vunnen med vänsterfot, blev avgörande slagen av Jones som lämnade Tynas ingen väg ut. I den allmänna spänningen tog England ledningen tack vare Liverpools mittfältare (1-0) i ett flygande mål i mitten av matchen.

Se även  Heaven - Inter, tre nyheter med Salernitana? Möjlig Nerazzurri-bildning

Vilken final

De första tio minuterna av andra halvlek är en monolog från Rojita, med ett mål bortdömt av Abel Ruiz för offside. Med allt mittfält bokat bestämde sig Denia för att byta efter kvarten: Vega och Uroz för Baena och Sunset, tillsammans med Riquelme som ersatte den utarmade Rodri. Således, liksom i semifinalen, flyttades treuddens vingar bakåt. Fysiologiskt kastar sig Spanien framåt, men i början av andra halvlek är de i fara: Jones har förmågan att springa i ledningen och bestämmer sig för att göra allt själv, vilket tvingar Tenas att göra ytterligare en bra räddning med högerfoten i området . Spelet spelas dock framför allt på den engelska defensiva planhalvan och Carsley märker en del andnöd i sitt lag: Madueki kommer in (fortfarande utesluten från den 11:e) och efter kvitteringen, berörd av Abel Ruiz, headar fortfarande in – också Skip och Archer. Spanien blev mer offensivt med Barrenetxea i stället för Victor Gomez, medan Madueke – fräschare än alla och ivrig – nästan fördubblade, och fortfarande upphöjde Tenas.

Det verkar som att allt är över, men ”nästan giftet” står på tur: i den 99:e minuten kallas den norska domaren Eska till fältgenomgången och ger en straffspark för kontakt mellan suveräne Colwell och Abel Ruiz. Braga-anfallaren tar bollen, som förtjänar förlängning och titeln som soloskytt, men hittar Trafford framför sig med kuslig styrka. Först blockerade en straffspark, den andra motbevisade Oroz, sedan Camilos tredje försök, som missade, sköt högt och förtvivlade. Englandsmästare, på kvällen då Santi Denías gyllene generation inte lyckades uppnå en historisk diskant: sex spelare och den spanske tränaren vann faktiskt U17- och U19-EM tillsammans. Å andra sidan talar personer under 21 år engelska.

Se även  Inter, ett avgörande erbjudande väntar Onana: det är uppoffringen att nå Lukaku första sidan