Serie A: Inter Spezia 3-0, mål från Lautaro, Calhanoglu och Korea – Sport

Inter slog Spezia med 3-0. (skivan) Sassuolo Lecce 1-0 (skivan)

Inter dominerar och vinner utan svårighet, Kör spelet och oroar aldrig La Spezia. Bra lagprestation, solid och teknisk på en mycket högre nivå. Han vann med 3-0, men ställningen kunde ha varit mer rundad. Allt går bra, Lautaro återvände till målet som han firade inför 71 000 fans, det finns bekräftelse från Barilla och Calhanoglu, ett försvar som alltid är organiserat, reserverna gör återigen ingen besviken. Men historien – nästan perfekt – är Romelu Lukakus. Belgaren återvänder till San Siro efter mer än 450 dagar, målet kommer inte eftersom ribban berövar honom den största glädjen men det finns hans hand i både Lautaro-nätet (en ny passning och harmoni) och i dubbeln signerad av Calhanoglu, orsakar uppståndelse. i det liguriska försvaret. Han blev synligt rörd när han gick in på fältet, publikens hälsning var positiv men inte överväldigande, och han återgäldade genom att lägga handen över sitt hjärta. Oavsett arena behöver vi fakta, efter att han kollapsade på ord och kanske belgaren gör det bästa, bevisar han att han är en lagman innan han blir en bombare. Han lämnar lamporna tända för sina kamrater och ger dem det bästa ljuset, särskilt till sin vän Lautaro. Utmärkt prestation som ”assistentspelare” och i samma ögonblick som man lämnar planen dånar applåderna och de första refrängerna hörs. Nerazzurris 71 000 fans lämnar San Siro med ett leende. Inter gjorde inget fel, de väntade tålmodigt på det sjunkande ögonblicket och gjorde det med Lautaro Martinez, med en nick från Lautaro. Sedan missade Inter många chanser att dubbla, vare sig med argentinaren eller med den belgiska ribban. Men det är inte ett förebud om spännande växlingar. För vid 7′ av andra halvlek samlar Calhanoglu en ledig boll och lägger bollen på kanten av skaftet med brädan, dubblar ner och spelar den nu säkert. Spezia som verkar ha lyckats hålla tillbaka värdarna – inte utan farhågor – dukar under för Inter. Sedan minns Inzaghi huvudanfallarna och ger utrymme till Dzeko och Correa. Och även från reserverna är han inte besviken, argentinaren hittar målet genom att uppnå Dzekos goda hjälp med att ta kontroll över boxen och serva sin partner. Efter de tvivel som Lecce först upplevde, har Inter vrålat och skickat en signal till de direkta utmanarna om titeln. Imorgon kommer Napoli och Milan, sedan Roma och Juventus. Tvingad att vinna för att hänga med i Inzaghi-laget och med säkerheten att Skriniar stannar, kan Nerazzurri-tränaren nu fokusera på turneringen med mer lugn. Nästa vecka beror det på Lazio som stannade i Turin och Inter kommer dit med större säkerhet och medvetenhet.

Ett jättebra mål från Berardi ger Sassuolo säsongens första poäng, lämnar munnen torr litchi. Det avgörande målet i första halvfinalen med en pärla utanför området för den sällsynta skönheten med nummer 10 Dionysian. Ett mål som gjorde att emilianerna kunde förvalta fördelen till slutet, trots den generösa returen från Apolloans som tack vare inkluderingen av Panda i början av andra halvlek förgäves sökte i vägen för nätet för att åtminstone kvittera . Båda ville ha omedelbar återhämtning efter sina första förluster mot Juventus och Inter. Uppgiften utfördes endast av Sassuolo som, utan särskilt briljans, lade individuella vikter på honom, särskilt Berardi, den ende bland dem som gjorde sig själv farlig. I starten Pinamontis första starttröja. Sassuolo utan Traore och skadade Muldor, med försäljningen av Raspadori till Napoli, introducerade även Ehrlich i försvaret och Henrique, den senare föredrog Thorstvedt. Litchi även med modellen 4-3-3. Många bekräftelser av Baroni, med Sesays centrala punkt omgiven av före detta Strizza och Di Francesco. Matchen vaknar speciellt under andra halvan av första halvlek, tack vare den mindre blyge Sassuolo. I 39′ Berardis målmästerverk, nyligen förnyat till 2027. När Lecce-försvaret, efter en hörna, avvisades utanför området, rätade Kalabrien-talangen till vänster och riktar snabbt, utan att tänka ett ögonblick, bollen som Falcone inte kan. nå. Innan paus (42 minuter) försöker Henrique överraska Lecce-målvakten, som blockerade hans nick. I andra halvlek säkerställer inträdet av Banda i stället för Di Francesco mer vitalitet för Lecces offensiva match. Vid 13′ kom Gonzalez ett ögonblick för sent med ett mål efter ett inlägg från höger av Gendry. Han riskerar Sassuolo samtidigt som han hanterar situationen under kontroll med försiktigt försvar. Lecce spelar bättre och mer vertikalt än i första halvlek, men det räcker inte till oavgjort. Vid 40′ letar Berardi återigen efter ett sätt att göra mål med ett skott som inte ramar in målet. Allt som allt rätt resultat.