Roma slog Real Sociedad med 2-0. Mål från El Shaarawy och Kampola – Sport

Roma slog Real Sociedad med 2-0 i den första omgången i Europa Leagues åttondelsfinal. I den 13:e minuten hittade Giallorossi det första målet genom El Shaarawy, i slutet av en bra kontring efter en passning från Abraham. Spanjorerna var nära att kvittera, med Cobo som träffade stolpen. I andra halvlek krockar Pellegrini med Zobeldia och skadar sig i huvudet: Mourinho tar honom tillbaka till omklädningsrummet. Abraham går också iväg och går in i Belotti, som slår i ribban. I finalen gjorde Kumbulla 2-0 med en nick med ett oundvikligt avbrott från Dybalas hörna. Den andra etappen är planerad till den 16 mars i San Sebastian. Registrera

Roma tar skydd från dåliga överraskningar och gör torra 2-0 mot Real Sociedad som i den andra delen av nästa 16 match i San Sebastian kommer att kallas till en riktig bedrift om de ska fortsätta sin resa i Europa League. . En ”re-montada” i fotboll är möjlig och alltid möjlig, men inte om Roma spelar med samma intresse och fokus som ikväll. Med ett mål i vardera halvlek från El Shaarawy och Kompola (en annan målpassning) löste Giallorossi en mycket komplicerad match, men mindre farlig än väntat. Och detta är tack vare spelarna tillgängliga för Mourinho som gav baskerna droppmöjligheter, särskilt i den defensiva fasen. Sammantaget möter två lag lika i termer av generell teknik och ambitioner att vinna denna turnering utan italienska vinnare med mer rädsla för att förlora än önskan att vinna. I slutändan var romerna dock mer pessimistiska och mindre slösaktiga, vilket lade grunden för en mindre problematisk comeback, tack vare det uppenbara resultatet.

Se även  "Jag tog 20 miljoner mindre ..."

Efter 13 minuters studier gjorde Roma, denna gång med Abraham framför, mål, i höjd med inkastningsrörelsen som utvecklats av Dybala till höger: Argentinaren Abraham skickar vertikalt, vars bredd korsar området från höger till vänster och ritar El Shaarawy, som flyttar till honom bakom Remiro Efter att ha sprungit cirka åttio meter. I den 24:e minuten gjorde den baskiske målvakten ett misstag, på grund av Pellegrinis press, men varken Dybala eller Romas mittfältare tog vara på gåvan till 2-0. Zubeldias skott med höger fot i den 27:e minuten slutar högt. I den 31:a minuten snappade Pellegrini snabbt en volley från Dybala, från sin föredragna position, men kunde inte rama in målet. Remiro i den 42:a minuten riskerar en andra omelett, men Abraham kämpar för att styra målvaktens retur i mål. I den andra halvleken återvände baskerna till planen mer beslutsamt, men matchen förblev beslöjad: Roma sökte efter den högra fickan, och motståndarna avslöjade sig inte och flyttade faktiskt fram tyngdpunkten och försökte hitta en kvittering. De lyckades nästan i den 10:e minuten, när Ricos vänsterfot gick nära stolpen till höger om Rui Patricio, som ändå rörde bollen. I den 12:e minuten kolliderar Pellegrini, i nästa hörna, med Zobeldia och skadar sig i huvudet: Mourinho tar honom tillbaka till omklädningsrummet. Ibrahim går också och Belotti kommer in. I den 22:a minuten gör Mancini ett underbart kast just på grund av ”Gallo”, som flyger, går in i området från höger och skär ribban från ett komplext läge. Pressen ökar från Real Sociedad, men Roma håller fast. Giallorossi-massan ger ytterligare bevis på tillförlitlighet. Merino bet sig i händerna i den 38:e minuten och misslyckades med att kvittera några steg från Rui Patricio. Men i den 42:a minuten gjorde Roma det bästa av vad de hade: frisparkar. Från Dybalas hörna stängde Kumbula poängen från några steg bort, på väg hemåt och gjorde återkomsten till Baskien mindre skrämmande.

Se även  "Orättvist visselpipa till Alex Sandro. I halvtid sa jag..."