Phil Mickelson ber om ursäkt för Super Golf League-kommentarer, kommer att fokusera på ”golfens bästa”

Phil Mickelson Han twittrade en ursäkt på tisdagen och sa att han var ledsen för de senaste kommentarerna han gjorde om PGA-touren och de Saudi-finansierade arrangörerna av utbrytarligan.

”Även om det inte verkar så nu med tanke på mina senaste kommentarer, har mina handlingar under den här processen alltid varit med golfens, mina kamraters, sponsorers och fans intressen.” Mickelson böcker. ”Det finns frågan om att dela informella kommentarer ur sitt sammanhang och utan mitt samtycke, men den största frågan är att jag har använt ord som inte speglar mina sanna känslor eller avsikter.

”Det var hänsynslöst, jag förolämpade folk, och jag är djupt ledsen för mitt ordval. Jag är djupt besviken och kommer att göra mitt bästa för att reflektera över mig själv och lära av detta.”

Mickelson, 51, orsakade uppståndelse förra veckan när författaren Alan Shipnock släppte ett utdrag ur sin kommande otillåtna självbiografi om den sexfaldiga huvudrollen. I utdraget som postades till Fire Pit Collective kallade Mickelson saudierna ”skrämmande” men sa att han tittade bortom deras kontroversiella historia av kränkningar av mänskliga rättigheter för att få inflytande med PGA Tour.

Mickelson indikerade att han kommer att ta lite tid från turnén. Han har hoppat över de fyra senaste evenemangen.

”Under de senaste 10 åren har jag känt stress och spänning långsamt påverka mig på en djupare nivå”, skrev han. ”Jag vet att jag inte har varit mitt bästa och jag behöver desperat lite tid bort för att prioritera de jag älskar mest och arbeta för att bli den man jag vill vara.”

Se även  Lukaku i framtiden, bortom det sociala budskapet: poängen mellan Inter och Juventus | första sidan

På Fire Pit-gruppens podcast sa Shipnuck att Mickelson tog kontakt med honom för att diskutera PGA Tour och andra frågor i november. Shipnock sa att Mickelson aldrig sa att deras diskussion var opublicerbar eller endast i bakgrundssyfte, och han visste att den skulle användas i hans bok.

Super Golf League finansieras och står inför den offentliga investeringsfonden i kungariket Saudiarabien Greg Norman. Hon försökte stjäla många av PGA-tourens bästa spelare, men många lovade sin beslutsamhet att fortsätta på touren.

”Min erfarenhet av LIV Golf Investments har varit mycket positiv”, skrev Michelson. ”Jag ber om ursäkt för att allt jag sa togs ur sitt sammanhang. De specifika människorna jag har arbetat med är visionärer och bara stöttande. Det viktigaste är att de älskar golf och delar min resa för att göra spelet bättre.”

Mickelson leder ledningen för den föreslagna utbrytarligan, som han tänkte börja spela i sommar, inklusive 10 ligor i USA

”Golf är i stort behov av förändring, och verklig förändring föregås alltid av turbulens”, skrev Michelson. ”Jag har alltid vetat att kritik kommer att komma med att utforska allt nytt. Jag fortsätter att välja att sätta mig själv i spetsen för detta för att inspirera till förändring, och ta offentliga slag för att arbeta bakom kulisserna.”

Mickelson, som blev den äldsta majormästaren i historien när han vann PGA-mästerskapet 2021 vid 50 års ålder, har kritiserats hårt av PGA Tour-spelare, bl.a. Rory McIlroy Och den Justin Thomas.

”Jag vill inte sparka någon medan de synbart faller, men jag tänkte [Mickelson’s comments] ”De var naiva, själviska, arroganta och okunniga,” sa McIlroy. Det var så fantastiskt och en besvikelse. ledsen. Jag är säker på att han liksom sitter hemma och tänker om sin situation och vart han är på väg härifrån.”

Se även  Champions League, dagens resultat: Real Union 1-0, Bayern Real 4-3

Mickelson sa att han gav sina sponsorer, inklusive Callaway och Amstel Light, möjligheten att avbryta sina relationer med honom. KPMG blev först med att meddela uppsägningen av sitt partnerskap med Mickelson, ett beslut som företaget sa var ömsesidigt. ”Vi önskar honom det bästa”, sa KPMG i ett mejl till Associated Press.

”Jag har gjort många misstag i mitt liv och många av dem har delats med allmänheten”, skrev Michelson. ”Mitt mål var att inte skada någon, och jag är ledsen för de människor som jag har påverkat negativt. Det här har alltid handlat om att stötta spelare och jag uppskattar alla människor som gav mig fördelen av tvivel.”

Information från Associated Press användes i denna rapport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *