Milan-Juventus, slow motion: Teo utvisad för en foul på Kane

Rossoneri ligger under en spelare sedan den 40:e minuten av första halvlek. Tysken blev utvisad efter att ha hindrat Kane utanför straffområdet

Milan med tio man. Piolis lag befann sig med en spelare mindre framför Juve i den 40:e minuten av första halvlek. Malick Thiaw, den tyske mittbacken som hade spelat bra fram till dess, blev utvisad. Sedan taggen och kortfelet.

Rekonstruktion

Här är dynamiken: Efter att ha utnyttjat en vacker passning från backen från Weah, utnyttjade Kane Thiaws tid genom att springa ner på högerkanten. Vid det här laget höll mittbacken honom i några sekunder, tills han föll till marken med honom. Ingen tvekan för domare Mariani: rakt rött kort. Faktum är att om den före detta Schalke-spelaren inte hade tappat honom, skulle Kane ha fortsatt obehindrat i loppet om Mirante. Det fanns inga konkurrenter bredvid honom, bara meter från planen. Efter det röda kortet tog Pioli in Kalolo istället för Pulisic. Thiaw blev utvisad och ställningen var 0-0.

com. dogso

Med anledning av Thiaws utvisning inträffade den så kallade ”Dogso”, vilket är en förkortning av ordet ”Dogso”. ”berövad möjligheten att göra mål”. Översatt: Berövad möjligheten att göra mål. I vanligt språkbruk är det den siste mannens fel. För att detta villkor ska vara uppfyllt måste följande fyra punkter vara uppfyllda:

1) Avståndet mellan den punkt där överträdelsen begicks och målet måste vara nära.

3) Sannolikheten att behålla eller kontrollera bollen måste vara avsevärt hög.

4) Platsen och antalet försvarare måste vara lämpliga för angriparen.