Milan – Inter 0-2, 5 fakta: Inzaghi fungerar bra med Dzeko och Mkhitaryan, Leao är inte den enda förklaringen

Milan-Inter, en giltig första match för semifinalerna i Champions League 2022/23, slutade 0-2, som ett resultat av mål från Dzeko och Mkhitaryan. Med detta resultat bygger Inter en bra kvalsten mot finalen i Istanbul: den andra etappen tisdagen den 16 maj. Nedan ser vi de fem fakta om Match.

1) Inzaghi gör inget misstag

Champions League

Milan är sugen på Bin Nasser. Han kommer ut om 17 minuter och lämnar San Siro på kryckor

11 timmar sedan

Ge min sömnlöshet vad min sömnlöshet är. Låt oss gå tillbaka till timmarna innan matchen, med två lediga platser i startelvan: anfallaren vid sidan av Lautaro och en av de tre mittfältarna. Dzeko (i stället för Lukaku), Calhangulu och Mkhitaryan (som båda hamnade i omlopp med Brozović) vann. Vem påverkade de två nätverken? Dzeko (mål), Calhanoglu (assist), Mkhitaryan (mål). Det tog 11 minuter för Inzaghi att ha rätt: han valde rätt män och planen talade. Också för att Brozović och Lukaku fick mycket från bänken i andra halvlek vilket gjorde det komplicerat. Kort sagt, perfekt resurshantering av en Nerazzurri-coach.

Simone Inzaghi firar efter Dzekos mål AC Milan-Inter UEFA Champions League Getty Images

Kredit: Photo Getty Images

2) Inter, första laget

Kopplad till den första punkten är den skarpa skillnaden i individer mellan de två grupperna. Inter behöll en tvåmålsledning också för att de i andra halvlek kunde räkna med inlägg som Lukaku, Brozović och De Vrij, före de okända Correa och Gagliardini. Och Gosens saknas, liksom den nu bortglömda Skriniar. Väldigt djupt rosa. Detsamma kan inte sägas om Milan, som också hade otur med skador: Bennacers exit efter två Inter-mål var ett slag, Pioli var tvungen att hitta på något. Men byten, med undantag för Messias inexakta men fortfarande oprecisa framför mål, lyckades inte chocka: några sporadiska blixtar från Origi, en subtraktion från Pobega, lite annat.

Se även  Sir Safety vann grupp 3 - OA Sport

3) Liao-beroende är ett problem

Det är tydligt att frånvaron av Liao vägde tungt på Milans nederlag. Portugisen saknade mycket, och det kunde inte vara annorlunda: vi pratar om den mest avgörande spelaren i laget. Men ett fantastiskt lag kan inte räkna med bara en spelare, inte ens en mycket stark. Liao Ma var där, eller hur. Men Theo Hernandez, Tonali, Brahim Diaz och Giroud gör det: alla nyckelspelare som har visat de senaste åren att de kan dra Rossoneri. Frånvaron av den tidigare Sporting-spelaren är en av anledningarna till nederlaget, men det kan inte vara en ursäkt: Pioli och hans lag lyckades inte hitta motåtgärder och förbereda sig för matchen optimalt. Milan verkade ohämmad, och Liu kan inte vara förklaringen. Målet i det andra gjorda målet och målet som Bastogne släppte in i andra halvlek är i denna mening symboliska.

Edin Dzeko jublar inför Tomoris förbryllade utseende, Milan-Inter, Getty Images

4) Dzeko, ungdomsgrupp

Det finns spelare som har känsla för scenen och vet vad som krävs för att möta matcher av den här karaktären. Edin Dzeko är en tidlös mästare och han bevisade det i derbyt också. De första minuterna tog ingen några risker i matchen, det var många smutsiga bollar, och spänningen var påtaglig. Vad gör du härnäst? Att utnyttja matchens misstag med Kalabrien och ta ut hela sin klass. Det gjorda målet räcker dock inte för att förklara den före detta Romas fenomenala prestation, som redan gjorde mål med Giallorossi i semifinalen mot Barcelona. Nu när Lukaku är tillbaka har Dzeko presterat på den här nivån. Inzaghi jublar.

• De äldsta gjorda målen i en Champions League-semifinal på 37: Bara Ryan Giggs är bättre än Edin Dzeko
Se även  European League | Roma - Brighton, Italiens bästa ungdomar på bänken: De Rossi utmanar De Zerbe
1. Giggs (37 år, 148 dagar) Schalke 04 – United 0-2 (2011-04-26)
2. DZEKO (37 år, 54 dagar) Milan – Inter 0-2 (10/5/2023)
3. Coco (34 år, 187 dagar) PSV – AC Milan 3-1 (4/5/2005)
4. Xabi Alonso (34 år, 160 dagar) Bayern – Atlético 2-1 (3-5/2016)
5. Benzema (34 år, 136 dagar) Real Madrid – Man City 3-1 (4/5/2022)
6. Benzema (34 år, 128 dagar) Manchester City – Real Madrid 4-3 (2022-04-26)
7- McHityrian (34 år, 109 dagar) Milan – Inter 0-2 (10/5/2023)

5) Milan, med detta försvar är uppdraget omöjligt

Frågan som uppstår nu är: Är Milan hopplöst mot bakgrund av återkomsten? 2-0 till Inter är ett starkt och tydligt resultat. Dessutom har Rossoneri inte gjort något mål i derbyt sedan Onana försvarade Nerazzurris mål: 3-0 i supercupen i Riyadh, 1-0 i ligan och 2-0 i Champions League. Vad kan Piolis team göra för att försöka vända utvecklingen av Euroderby? Leao är helt klart ett av svaren: med portugiserna som bäst har Rossoneri helt klart ett annat vapen. Men se upp för en annan kritisk punkt: den defensiva fasen. Speciellt i den första halvleken gav Inter intrycket att de kunde göra mål när som helst. Vi upprepar att Liao inte har något med det att göra. Innan vi tänker på hur många mål Milan kan göra i sin arsenal i ljuset av den andra matchen är det bättre att fråga oss själva: kommer Rossoneri inte att kunna släppa in mål, eftersom de måste pressa på för en comeback? Här, utan mod bakom sig, kan Pioli vara väldigt svår.

Gissa Champions League-resultaten

Är du redo att utse vinnaren av varje kvartsfinal? Och återigen, vem kommer att vara semifinalisterna i de fantastiska fyrana? Till sist, vem kommer att lyfta cupen i Istanbul? Det är dags att sätta dig själv på prov, göra dina förutsägelser och sedan utmana dina vänner, dela din resultattavla med dem och på sociala nätverk! Klicka här!

Pioli: ”Jag gillade inte domaren. Två vikter, två mått. Liao? Låt oss hoppas.”