Med Napier ler Milan omedelbart igen. Ett knockout-slag för Cremona

Efter nederlag mot Panathinaikos sopar Olimpia Fanoli. McCulloughs bästa målskytt

Den italienska ligaomgången (den tredje i första omgången) som avslutas med den officiella avskedandet av tränaren Marco Ramondino i Tortona (Walter De Raffaeles ankomst) och segern i Milano. Efter nederlaget för Panathinaikos på hemmaplan återvänder EA7 till forumet med en stor revanschlust och sveper bort Fanoli (74-51), som drabbas av ett resultat som kanske var för hårt jämfört med vad de visade under tre generösa fjärdedelar av match. . Efter att ha återvänt från Belgrad imponerade Shabazz Napier omedelbart på sin Olimpia-debut och ledde sin sida i viktiga ögonblick. Matchens bästa målskytt var McCullough, som sköt från bågen (21 poäng och 5/8 från 3), vilket inte räckte för att hindra gästerna från ett tungt nederlag på resultattavlan.

Napier Show

Milano växlar direkt till hög fart, flyttar bollen bra och skapar bra skottlösningar nära Fanoliområdet. Cremona är förståeligt nog mindre villiga att undergräva motståndarförsvaret, men fortfarande på hälarna och räddar sig själva vid mer än ett tillfälle med trepoängare och korgar på disken som kommer från väl valda defensiva läsningar. Olimpias första flykt kommer när den förlorade sonen Napier reser sig med skott: poängvakten – som just återvänt till Milano efter en kort period med Red Star – bränner motståndarens försvar med sina penetrationer, frigör sig från bågen och rycker också ett viktigt mål . En boll av ren lust. Och så återvänder vi till omklädningsrummen med ställningen 32-22, med Armani som trots kämpande från distans (2/10 från 3 i första halvlek) lyckades hålla tillbaka Fanolis anfallsinitiativ så gott han kunde.

Se även  VM i volleyboll 2022, Italien-Slovenien 3-0, Azzurri i finalen med Polen- Corriere.it

Det räcker inte för McCullough

Den andra halvleken börjar med att McCullough bär Cremonas attack på sina axlar genom att bombardera sina motståndare från andra sidan bågen. Olympia kunde inte längre hålla tillbaka sina motståndare som de var under första halvan av matchen, men de höll ändå distans, särskilt tack vare Halls utspel. Den sista kvarten hamnade Vanoli klart bakom på båda sidor av planen: hon kunde inte hitta nätet på mer än 5 minuter och gjorde dåliga defensiva val, skapade ett föga övertygande zonförsvar som lämnade för mycket utrymme för Armani, som nu var het för 3 poäng. EA7 vann med jordskred 74-51, ett resultat som inte ger någon antydan om det goda gästerna tog med sig till planen under en stor del av matchen.

Milano: Napier 16, Hall 14, Tonot e Flacadore 8 Cremona: McCullough 21, Zegarowski 9, Golden 6