Mästaren: Liverpool och City i semifinal, ett bråk i Madrid – sport

Manchester City och Liverpool vinner semifinalerna i Champions League. Två oavgjorda matcher i den andra delen av kvartsfinalen: Nationals går inte förbi 0-0 i Atletico Madrid i en tuff match med en lysande final, komplett med kamp på planen (och sedan i tunneln som leder till omklädningsrummen) och utkastning och oändlig återhämtning (13 minuter), medan de röda har 3-3 mot portugisiska Benfica, som försökte vända poängen trots att de led 3-1 i den första omgången. Nu på Guardiolas väg finns Real Madrid, medan på Club Villarreals extraordinära väg.

En häpnadsväckande lottning gjordes mot Benfica i Liverpool: 3-3 vilket räcker för att Klopps lag ska gå och spela semifinal med Villarreal. En minuts eftertanke för att minnas Hillsborough-tragedin, där 97 fans dog den 15 april 1989: Liverpool med sorg på armen i kväll. Efter 3-1 i första omgången valde Klopp en massiv omsättning. På bänken, Salah, Mane, Van Dijk och Alexander-Arnold. Resultatet var fortfarande till förmån för värdarna efter 20 minuter, och Konate var före. Tio minuter senare, i den 32:a minuten, kvitterade Benfica: från en till synes ofarlig handling skickade Milners förlorade inkonsekvens in Goncalo Ramos i mål, som rusade av linjen, mottog bollen kall för att besegra Alisson. I andra halvlek dubblade Liverpool i den 10:e minuten med Firmino som gjorde 3-1 tio minuter senare. Men Benfica ger sig inte och klippte först med Yarimchuk och gjorde sedan oavgjort mot Nunez. spela in

Manchester City dyker upp på Wanda Metropolitano för att försvara Al Ittihads 1-0-seger. Guardiola skickar Mahrez, inte Sterling, för att fullborda treudden med Foden och Bernardo Silva. Medan Simeone valde Lemar, inte Carrasco. Joao Felix-Griezmann i anfall. Hela första halvan av det engelska varumärket, med Gundogan som slår en stolpe på en halvtimme: en boll genom Mahrez vinge är lika med Walkers inträde i zonen, som hittar Foden på mittfältet: han väljer nummer 47 för att tjäna Gundogan, finalisten placerad till till vänster om stadskaptenen träffar stolpen till höger om Oblak. I andra halvlek kom Atlético ut och spelade med allt i sin makt och satte Guardiolas lag i trubbel genom att snurra målet med Griezmann och Koha. Men målet kommer inte. Slutet lyser: Felipes brutalitet mot Foden släpper lös kamp på planen och lämnar spanjorerna i undertal. spela in