Mästare: Newcastle – Milan 1-2 och Atletico Madrid – Lazio 2-0. Rossoneri i European League – Fotboll

Newcastle – Milan 1-2 Nyheter H Atletico Madrid Lazio 2-0 Nyheter För sjätte och sista dagen i gruppspelet Champions League. Rossoneri slutade grupp F på tredje plats och kommer att spela i European League. Biancocelesti, som redan hade kvalificerat sig till åttondelsfinal, slutade gruppen på andra plats.

”Den största ångern? Vi var tvungna att vinna den första matchen, den första matchen mot Newcastle. Tyvärr, vi trodde så mycket på Champions League. Europa League är en viktig tävling och Milan har aldrig vunnit den. Det är en bitterljuv kväll. Tillfredsställelse Med vinsten har Milan inte vunnit i England sedan 2005, men vi brydde oss om Champions League. Nu ska vi tänka på European League.” säger Milan-tränaren Stefano Pioli För Prime är han besviken efter vinsten över Newcastle, som inte räckte till åttondelsfinal. ”Vi måste nu tänka på att prestera bra i turneringen, stärka tredjeplatsen med målet att göra mer. Att återvända till Champions League är vårt minimimål. Vi måste fokusera på turneringen – minns Pioli – där vi inte gjorde det ”Jag har hittat den nödvändiga kontinuiteten. Det är fortfarande långt kvar till slutet, och det är svårt att utvärdera det nu. ”Jag är övertygad om Milans potential och jag är ledsen att jag inte kunde nå maximal nivå med honom.”

Det är lagen som kvalificerade sig till åttondelsfinal
Först i varje grupp: Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, ​​​​Bayern Monaco, Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid och Real Sociedad.
Kvalificerade sig till åttondelsfinal med andra plats: Inter, Lazio, Napoli, PSV Eindhoven, Paris Saint-Germain, Köpenhamn, Leipzig och Porto.
De går till kvalet till utslagsstadiet i Europa League: Milan, Benfica, Braga, Feyenoord, Galatasaray, Lens, Salzburg, Young Boys. Ut: Newcastle, Antwerpen, Celtic, Red Star, Manchester United, Sevilla, Union Berlin och Salzburg.

Atletico Madrid – Lazio

Leipsia – Young Boys 2-1 (0-0) I den sista dagens match i grupp G i Champions League, spelas i Leipzig. Mål: I första halvlek 6′ Sisco (vänster), 8′ Cole, 11 Forsberg (vänster). Tyskarna hade redan kvalificerat sig till åttondelsfinalen som tvåa, efter Manchester City, och schweizarna var redan säkra på tredje plats med tillgång till Europa League-kvalet.

Newcastle – Milano

Stella Rossa Manchester City 2-3 (0-1) I den sista dagens match i grupp G i Champions League, som hölls i Belgrad. Mål: 19:e minuten Hamilton; På 17′ Bob Street, 31′ Huang (SAR), 40′ Phillips (Plattform), 46′ Katai (SAR). Det engelska laget, som redan hade kvalificerat sig till åttondelsfinalen som etta i ställningen, slutade med hela poäng. Serberna var redan säkra på att bli utslagna från fjärde plats.

att veta mer ANSA Inter Real Sociedad 0-0 och Napoli Braga 2-0. Även napolitanerna är i åttondelsfinal Nerazzurri slutade sin grupp på andra plats, precis som Mazzarris män

resultat

Kategorier

Milan vinner i Newcastle men det är Europa League

Milan gör vad de måste men hamnar i Europa League. Han vann sin match mot Newcastle, där han kämpade och spelade en nedslående första halvlek, vände på resultatet i andra halvlek och övervakade resultatet av matchen mellan Borussia och Paris Saint-Germain. Men det som fördömer Rossoneri är målskillnaden, för Piolis lag avslutade gruppen med samma poäng som fransmannen (8), men det är Paris Saint-Germain som rycker i passningen. Därför måste Milan nöja sig med Europaligan, i en järngrupp eller i en mardröm, som många beskrev det, men tyvärr kom det väldigt nära. Efter en förglömlig första halvlek borde de 45 minuterna av andra halvlek vara punkten från vilken Milan måste starta om den här säsongen. Ett lag som kan lida, men förstående och beslutsamt, och ibland otur, som hände i de två underbara listorna som Liao och Tomori gjorde, men kapabla att hantera matchen och påverka som de stora gör. Ansiktena kan inte vara glada i slutet av matchen, förutom Chukwuezes ansikte som gjorde segermålet med sin första touch av bollen. Milan trodde på denna prestation och hoppades på att få hjälp från Borussia men så var inte fallet. Rossoneri förtjänar beröm för att de aldrig gav upp. Inte ens när Champions League-avslutet blev verklighet. Lyckligtvis för Pioli ändrade laget sin stil och prestation i andra halvlek. För annars kommer vi att prata om en djup kris, med tanke på den förvirrade och desorienterade matchen (eftersom fansen på grund av att färgen på den tredje tröjan ändras från lila till blå) i första halvlek.

Newcastle har skrämt fansen många gånger. Ett ovanligt ingripande från Tomori i den 20:e minuten lyckades hålla poängen jämn men strax efter halvtimmen öppnade Joelinton målskyttet med ett vasst, kraftfullt högerfotsskott som slog den oskyldige Minyan. Tidsuppehållet hjälper Milan att omgruppera och förstå vikten av matchen. Nyheten från Signal Iduna Park skakar verkligen om Rossoneri. För Borussia går framåt även om de fick oavgjort kort efter Paris Saint-Germain. Därför är denna prestation möjlig, men Rossoneri måste spela matchen, och om en kvart av den andra halvleken kommer kvitteringen: aktionen startade av Musa, som skickade Leao, och passade bollen till Giroud, som skickade skickligt Pulisic framför mål, och det står 1-1. Milan trodde på det men Newcastle var väldigt nära att ta ledningen med ett kraftfullt slag från Isak och Maignan gjorde återigen skillnaden med en fantastisk räddning som höll Rossoneri kvar i matchen. I finalen expanderar lagen och utrymmen öppnas. Newcastle trodde på drömmen och försökte flera gånger, men i den 34:e minuten träffade Liaos skott stolpen efter ett personligt utfall. Portugisen lägger händerna på hans ansikte i misstro och förtvivlan. Men i den 39:e minuten gjorde Chukwueze segermålet och fick Milan att drömma. Men det är en lätt smekning som fortsätter till slutsignalen. Då kvarstår bitterheten i vad som kunde ha varit och vad som inte var.

Atletico Madrid är sarkastisk, ett mål i varje halvlek och Lazio träffar

Atletico Madrid behövde oavgjort för att sluta först i grupp E i Champions League. Istället spelade Diego Simeones lag om vinsten. Han uppnådde sitt mål mot Lazio genom att leda de två halvlekarna med ett mål han gjorde nästan direkt i den sjätte minuten innan han stoppade matchen och kontrollerade reaktionen. Lazio försökte organisera reaktionen, särskilt efter att ha fått det första målet. Men Maurizio Sarris lag verkade oundvikligen tyngda av tanken på en plats i åttondelsfinalen redan i fickorna och med en tuff turneringsmatch hemma mot Inter som hotade. Den toskanske tränaren är förvånad över att inte inkludera Castellanos utan Immobile, medan Pedro föredras framför Felipe Anderson och Zaccagni fullbordar anfallstrion. Vecino kommer att ersätta den avstängda Rovella på den offensiva mittfältspositionen och Lazzari börjar från bänken, ersatt av Hisay. Simeone skiljer sina två mål åt: Griezmann är på planen från början, men han föredrar argentinska Angel Correa framför Morata. Witsel, som främst spelar som mittback, flyttar in på mittfältet i stället för Koke, som också sitter på bänken. Sidanteckning: På eftermiddagen vann Lazio Primavera sin första historiska europeiska vinst och slog spanjorerna med 1-0 hemma i Youth League. Det är inte Atletico som ska spela matchen, men de börjar starkt ändå och tar snart ledningen tack vare Griezmanns exakta diagonal, som den 23-årige brasilianaren Samuel Leno finner väldigt fri i straffområdet, vilket kommer att visa sig vara bäst. Hans lag är farligt och dynamiskt.

Lazio är dock inga åskådare och först kommer Zaccagni, sedan Guendouzi, att dyka upp nära Oblak. Efter att ha tagit ledningen har Atletico klockan på sin sida och de saktar ner och håller bollinnehavet. Biancocelesti måste öka pressen för att vinna tillbaka honom. Sarri ville ha mer aggressivitet och i den 26:e minuten nöjde han sig med Luis Albertos skott från vänsterkanten, men Immobile sköt bort skottet från mål. Atletico bröt en fas av lätt ångest och Providel blockerade ett skott från Leno med knytnävarna, en ytter som också var begåvad med utmärkta dribblingar. I den 38:e minuten dubblade hemmalaget sin ledning med ett mål från Hermoso. Det kallades av VAR, men domaren Gözübüyük övergav matchen på grund av Lenos aktiva offside. Lazio går framåt, Immobile slåss och får en varning för Jimenez, men kvitteringen kommer inte. I början av andra halvlek gav Griezmann plats för holländaren Depay. Som hände i den första halvleken gav Atletico inte motståndarna tid att tänka och i den sjätte minuten fördubblade de sin ledning. Lenos briljanta högerfotsskott, skickat in av Depay, slår Providel. Moratas ögonblick har kommit, och Correa gör plats för honom. Sarri börjar tänka på söndagens match mot Inter och mäter sin styrka: först tar han fram Marosic och Pedro istället för Lazzari och Felipe Anderson, sedan Immobile och Luis Alberto istället för Castellanos och Camada. Han sköt frisparken till Providel för en svår rensning, vilket resulterade i att Morata missade ställningen vid 3-0, vilket skulle vara en mycket tung frispark. En plats i Champions League i februari är garanterad, men mot toppen av Serie A kommer ytterligare ett Lazio att behövas, mer uppmärksamt, snabbare och modigare.