Jamal Edwards, banbrytande musikentreprenör, dör vid 31 år

På måndagen bekräftade hans mamma att hennes ”vackra” och ”inspirerande” son dog på söndagsmorgonen av en ”plötslig sjukdom”.

Brenda Edwards, en medlem av den brittiska tv-talkshowen ”Loose Woman”, hyllade minnet av sin son i ett uttalande på programmets konton i sociala medier och sa att hon och hennes familj var ”krossade”.

”Det är med den djupaste sorg som jag bekräftar att min vackra son Jamal Edwards gick bort i går morse efter en plötslig sjukdom. Jag själv, hans syster Tanisha och resten av hans familj och vänner är helt förkrossade. Han har varit vår världs centrum ,” påståendet.

Och hon fortsatte, ”När vi närmar oss hans bortgång ber vi om privatliv för att sörja denna ofattbara förlust. Jag skulle vilja tacka alla för meddelandena om kärlek och stöd de gav. Jamal var en inspiration för mig själv och många. Vår kärlek till honom lever vidare och hans arv fortsätter.” Jamal Edwards lever en MBA, MBA och Ph.D. ”

Edwards var en ledande figur inom brittisk rap. Han växte upp i Acton, västra London, och kom in på musikscenen vid 15 års ålder när hans föräldrar gav honom en videokamera i julklapp.

2006 lanserade han SBTV (SmokeyBarz TV) som en onlineplattform för att visa upp nya artister. Han introducerade tidigt och hjälpte till att starta karriärerna för artister som Dave, Jesse J, Ed Sheeran och Skepta.

SBTV:s YouTube-kanal har nu 1,2 miljoner prenumeranter och nästan 1 miljard visningar totalt.

Han sa: ”Alla i mitt område var konsertledare, och jag tänkte ”ja, om alla gör MC”, vad mer kan jag göra när det gäller musik?” ” BBC Radio 1Xtra 2017.

”Jag minns att jag satt där och tänkte ”varför kan jag inte hitta henne på nätet?” Och om de var online var det bara kopior av dålig kvalitet, så jag tänkte ”Okej, coolt, jag ska försöka skjuta folk i mitt område och ladda upp det till YouTube.” Och därifrån började jag bara bygga och växa.”

Se även  För det dominerar fortfarande tv

När hans framgångar växte vände sig Edwards till filantropi som ambassadör för Prince’s Trust, en ungdomsvälgörenhet som drivs av Prince of Wales som hjälper unga människor att starta sina egna företag. 2014 – vid 24 års ålder – tilldelades han MBE-priset (Member of the British Empire) för sina tjänster till musik.

Efter beskedet om hans död strömmade hyllningar in från stora personer inom musikbranschen, sportstjärnor och politiska personer.

Sångerskan Rita Ora delade en bild på henne och Edwards on MeInstagramtillsammans med bildtexten: ”Det var mitt första möte med dig. Jamal, vårt oändliga snack om musik och den tro jag hade och så många av oss redan innan vi trodde på oss själva.”

’Jag känner mig väldigt besviken. Inga ord kan beskriva hur tacksam jag är över att ha dig. Tack för allt du visade mig. Mitt hjärta går ut till brendaedwardsglobal och hela familjen. att skära.”

George Poet skrev på Twitter: ”RIP Jamal Edwards. Tack och lov att du gjorde vad han skickade dig att göra. Så många av oss är skyldiga dig våra karriärer, bror.” ”Tack för allt.”

Chelsea och Englands fotbollsspelare Rhys James tillade sina kondoleanser och twittrade: ”Vila i frid Jamal Edwards. Ord har gått förlorade.”

Edwards Senaste inlägget på Instagram Det var en födelsedagshälsning till hans ”bror” Ed Sheeran. Han delade ett gammalt foto på paret i Marbella, Spanien, och skrev: ”Grattis på födelsedagen till OG, Ed. Glad att ha dig i min brors liv. Du vet att du har varit kompisar så länge när du tappar räkningen på åren Fortsätt knäcka honom och inspirera oss alla G!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *