onsdag, juli 24, 2024

”Jag lider av en sällsynt autoimmun sjukdom, som utsätter min aorta i riskzonen. Det var inte…

Datum:

”Innan dess stoppade ingen mig. Idag orkar jag inte, jag ser det varje dag. Klockan 5 är jag redan vaken, sedan runt 14:30 börjar kramperna och yrseln. Strömbrytaren gick av. Jag trodde aldrig att detta kunde hända mig, vid 49 år gammal. Sanningen är att vi inte vet hur det kommer att gå.” På söndagseftermiddagen talade Costantino Vitagliano för första gången offentligt om sjukdomen som i december tvingade honom att stanna på sjukhus i en månad. Han förklarade att det var en ” sällsynt autoimmun sjukdom” som ”utsätter aortan i riskzonen.” På daglig basis.” Och än så länge finns det inget behandlingsprotokoll, utan snarare ”bara behandlingsförsök” och ”sanningen är att vi inte vet hur det kommer att gå. ” Den mycket berömda före detta Tronista, som nu är modell, affärsman och far till en 8-årig flicka, talade om dagen som förändrade hans liv. ”Jag bröt en sena i mitt finger när jag lekte med min dotter Ayla på soffa, och mitt finger låg i en skena i 6 veckor. Jag gick till min läkare för en kontroll, och jag hade ont i bröstbenet, vilket jag fortfarande lider av nu. Jag hade vågorna ”Ultraljud. Jag hade en fläck på navelaortan: alla blev oroliga och lade in mig akut på sjukhuset. De fick mig att förstå att situationen var allvarlig.”

Därmed börjar den smärtsamma utredningsprocessen. Costantino accepteras inom kirurgisk onkologi. Den före detta tronistan minns sjukdomen som 2018 ledde till förlusten av hans älskade mamma, Rosina. ”Jag fick helt panik. Jag var på den kirurgiska onkologiska avdelningen: jag kände mig orolig och läkarna visste inte. Jag började tänka ”jag dör och de vill inte berätta för mig.” Jag gick ner 12 kilo på 10 dagar. Jag hade 29 dagars tester, och till slut kom vi fram till att jag inte hade cancer. Jag lider av autoimmunitet och i dag måste jag vara helt i vila”, sa Toffanen till Sylvia innan han preciserade. ”De sätter in en stent i mig, jag har den här massan som utsätter min aorta för risk varje dag. Jag måste ta piller från klockan åtta I morse påbörjade jag behandling för en helt sällsynt sjukdom. Än så länge är det försök till behandling. Jag tar doser av hästkortison, det enda antiinflammatoriska medel som inte gör mig smärta. Vi fortsätter att försöka.”

Se även  Team Summer Hits i Rimini, Crew Evenings 6-7-8 juli i Pia ...

Det var många känslosamma ögonblick i studion. ”Det är en situation som förändrade mig djupt. ”Jag försöker vara den jag var, jag försöker att inte få min 8-åriga dotter att se på mig på ett visst sätt, men jag lyckas inte alltid.” väldigt rätt. Hans liv förändrades över en natt. ”På morgonen tränade jag på gymmet och på kvällen sa de till mig att jag inte kunde lämna sjukhuset eftersom jag riskerade mitt liv.” Costantino talade också om den känslomässiga svårigheten att leva med denna diagnos, och rädslan för stunder av känslor och ångest som kan förvärra situationen, eftersom stress måste hållas under kontroll genom att utföra tester varje vecka. Hans tankar idag är alla till hans dotter. Som alla separerade föräldrar (den lilla flickan föddes från förhållandet med Elisa Mariani) säger han: ”Jag har fasta dagar och jag njuter av dem i de tider jag har. Hon är så söt, och då är det som att hon är jag, en kvinna. Han har mina ögon. Jag är väldigt glad att jag fick det.” Costantino är föräldralös till båda föräldrarna. Idag finns det historiska vänner runt omkring honom, de som växte upp i grannskapet där han växte upp, men några kollegor från underhållningsvärlden. Bland annat de är Lily Moura. ”Jag har trots allt alltid varit ensam.” ”Det är kärlek?” frågade Silvia Toffanen. Det här är inte tiden för en berättelse. ”Just nu har jag inte riktigt förmågan att ha en relation. I en relation som måste ge och ta emot kommer jag inte att kunna ge för närvarande.” Den före detta tronistan avslöjar att hon inte varit i ett förhållande på flera år: ”Det var länge sedan jag hade en stabil relation. Efter att min mamma dog höll jag mig borta från allt och ville njuta av min dotter.”

Se även  Kan Yaman: "Spring som en tjuv" | Den upptäcktes i Campagnano...

Populär

Mer som detta
Related

Milan litar på Pavlovic och Emerson Royal. Peka på Fofana och Samardzic

Milan är nära att uppnå två transfermål. Rossoneri...

Ecobonus, en treårsplan kommer (äntligen)?

Italiens närings- och industriminister Adolfo Orso. Ecobonus bör ses över....