”Jag bor i Miami för kärlek. ”Och jag älskar katter”

”Jag är förvånad över mängden gråt. Vänner från Italien ringde mig för att varna mig Från CV:t av Carlo Verdone Som undrade på sociala medier var jag var. Jag är här, jag bor i Miami och… Jag stöttar honom!»: Talar från Amerika med Corriere della Sera Och Natasha HoveyHjältinnan i ”Soap and Water”, som regissören kom ihåg dagen innan, 40 år efter släppet, frågar sig själv med nostalgi: ”Hon utstrålade sötma och nådLjusstyrkan i ditt ansikte kan inte undgå att charma. Var är du nu, Natasha?

Hus i Miami

Svaret kommer från ett vackert hus med uteservering i Miami där Natasha Hovey, 56, bor idag med sin man, reumatolog till yrket och Hans son, David, är 24 år gammal. ”efter Tvål och vatten och klasskamrater, Den filmades med Carlo, andra Rai-verk, några dramer, och jag flyttade till Frankrike för min mans kärlek, med vilken jag byggde en familj som fortfarande är allt för mig idag. Mina föräldrar hade skilt sig och jag ville ha ett annat liv. En historia som var för alltid. ”Så jag reste till Paris och gifte mig med min partner 1999, och jag fann mig själv uppleva en sorts förvandling: känslan jag hade för film förvandlades till absolut kärlek till min parisiske man och vår vän.” Det kommer inte att bli lätt: ” Inte alls. Parisare är kalla och reserverade. Mycket annorlunda än italienare.” ”Men jag mådde genast bra med mina känslor. Jag blev rörd.”

ingen ånger

Utan några ånger: ”Ibland försökte jag och David titta på film med mig igen som en liten flicka som hjälten, men en film som Tvål och vatten Hon har en humor som inte är omedelbar i Frankrike. vi är olika. Min son pratar också lite italienska. Nostalgi efter det förflutna? När jag är som mest ledsen och tänker på den karriär jag kunde ha haft som jag gav upp, ser jag att många av mina kollegor på den tiden nu är välkända skådespelerskor. ”Men när jag mår bra är jag nöjd med framgångarna jag har haft, och jag tror, ​​herregud, den där lilla flickan i de filmerna formade den kvinna jag är idag.”

Se även  Fabio Volos dramatiska farväl till den berömda författaren: den sorgliga nyheten...
Många minnen

Hur gick det med Verdoni? Hon var bara 15 år gammal (hon hade fyllt 16 under inspelningen), och han var redan en etablerad regissör. ”Jag trodde aldrig att jag skulle kunna jobba på bio. Jag hade svårt att kommunicera, jag var ganska reserverad. Min mamma, som är av holländskt ursprung, tog mig en dag för att minnas mina 13 år Några svartvita bilder från fotografenSom rådde henne att sätta mitt ansikte i annonsen. Så jag gjorde några reklamfilmer, men jag var tyst: Från en annons för en antimjällprodukt avvisade de mig eftersom jag var tvungen att säga en mening, men jag kunde inte säga ett ord! För att låsa upp mig skrev min mamma in mig på skådespelarskolan och så småningom smälte jag bort. När jag först provspelade för Carlo Verdone kunde jag faktiskt läsa några rader. I det första valet gav jag honom en bild på mig där jag dök upp med mycket smink för en tidning för bröllopsklänningar, och i det ögonblicket slocknade gnistan i honom: Hon förkroppsligade den ideala kvinnan och barnet. Han berättade senare att han skrev manuset med den bilden framför sig. När jag dök upp för den andra castingen tog han mig. Han har redan sett hundratals tjejer i norra Italien också. Han och jag hade också en gemensam skola: Nasarén i Rom.” Den berömda kyssscenen? ”Titta, jag minns särskilt de stora skratten från uppsättningen. Vi skämtade alltid. Vid det tillfället fanns dussintals tekniker och operatörer runt omkring oss Min mamma är alltid närvarande. Idag vet jag inte om det var möjligt att producera en film av den här typen, men det fanns ingen illvilja i den Tvål och vatten. Bara mycket ömhet.”

Se även  Tragedin för Lorella Kocarini efter att ha upptäckt sjukdomen, leva utan...
Med sina systrar i ”hennes” Amerika.

Så Natasha flyttade till Amerika för några år sedan med sin familj: ”En av mina systrar bor granne med mig, och den andra är i Oregon. Min far var från Boston och jag har dubbelt medborgarskap. Min familj och jag valde dock att bo i Miami eftersom det ligger närmare vår latinska själ. Jag mår bra, även om Galet ställe» Ett äventyr på rumänsk dialekt. Hans dag? ”Staden är full av katter, av vilka många inte har steriliserats, lever under extrema behov. De har varken mat eller husrum. Så vi tillsammans med andra volontärer sköter deras försörjning. Jag har personligen sex: Vissa kommer in och ut ur hemmets specialdesignade utevardagsrum. Det finns också ett par tvättbjörnar och några opossums. Och uppenbarligen min son: som alla föräldrar tänkte vi på hans framtid som läkare eller advokat, och istället blev han filmproducent. Du kan se att det var ödet…”

Återvänd till Italien

Italien? glömt? ”Jag kommer tillbaka två eller tre gånger om året, också på grund av det Min mamma älskar det och bosatte sig i södra Neapel. Nästa gång ska jag besöka Carlo också. Under tiden kan du vara säker på att jag kommer att kontakta honom privat. Jag håller mig borta från sociala medier: jag behöver det inte. Om du börjar använda det kommer du aldrig att sluta, precis som med en dator. Det här är bra. Men jag undrar: Varför all denna uppmärksamhet på detta mycket fina och eleganta ingripande från Carlo angående en film som släpptes för 40 år sedan? Kanske behöver människor en lätthet med vad som händer i världen… lugn och flykt.”

Se även  Nikita Pelizon och Luca Onstini: The Christmas Clash - Big Brother Sixth...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *