Italienska ligan: Udinese och Napoli slutar oavgjort 1-1, framgång håller friuliernas hopp vid liv Nyheter och bilder – Fotboll

Udinese – Napoli 1-1 Måndag kväll, som avslutar den 35:e omgången av den italienska ligan Nyheter

troll

I den 90:e minuten + 2, Udinese – Napoli: 1-1. De är alla lika med Udines blå energi, arvingens framgång förbinder dem! Samardzic inleder kvitteringen med en precis passning mot Christensen, sedan levererar försvararen en effektiv nick för Succes, som är snabbare än någon annan, kontrollerar Meret och håller henne några steg bort. Matchen återgick till balans med hjälp av Christensen.

I den 51:a minuten, Udinese – Napoli: 0-1. Partenopei öppnade målskyttet i den 51:a minuten och gjorde Victor Osimhens 15:e mål för säsongen! Från utvecklingen av omstarten avancerar Politano längs den högra flanken, når bottenlinjen och skickar ett mjukt kryss in i mitten av området som kastas på av Osimhen, som dirigerar och slår Okoye med ett kraftfullt skott. Napoli tog ledningen, med en assist från Matteo Politano.

Resultat av den trettiofemte dagen

Ranking

Udinese – Neapel, applåder för att minnas offren för jordbävningen 1976

Klockan 12 sekunder över 21.00, den exakta tidpunkten för den fruktansvärda jordbävningen i Friuli för 48 år sedan, stoppade domaren Aureliano, som dömde Udinese-Napoli-matchen, matchen för att hedra de nästan 1 000 offren från den 6 maj 1976. Alla de cirka 20 000 fansen – även de från den besökande sektorn, fans bland vilka det finns en historisk rivalitet som förvärras av förra årets sammandrabbningar under turneringsfirandet – stod och gav en lång jubileumsovation. Inför matchen åkte en delegation från Udinese till Curva Nord med en bukett blommor till minne av dåtidens offer. Själva Stadio Friuli – idag Stadio Blue Energy – öppnades den 26 september 1976 som Stadio Rizzi. Under öppningsdagen, med anledning av matchen mellan Udinese och Cerigno i den italienska ligan, inträffade en jordbävning. Den första matchen spelades faktiskt, inför 17 000 åskådare, bara 11 dagar efter den andra stora chocken som terroriserade Fvg, den 15 september.

Osimhen gläds med sina lagkamrater

matchen
Udinese håller sina överlevnadshopp vid liv tack vare Al-Najahs första mål för säsongen, som kvitterade klockan. Napoli missade ytterligare ett tillfälle den här säsongen efter att ha tagit ledningen och flera gånger varit nära att göra det avgörande målet. För värdarna börjar den fruktansvärda diskanten med Lecce, Empoli och Frosinone som deras vistelse i den italienska ligan kommer att bero på i den första matchen i den italienska ligan med Napoli, vilket revolutionerar startuppställningen, inklusive den taktiska utplaceringen: kapten. Pereira kom ut med. Brenner och Samardzic ligger bakom ensamanfallaren Luka. Calzona måste släppa skadade Kvaratskhelia och Raspadori. I anfallslinjen valde han Lindström med Osimhen och Politano. Den första känslan kommer från Lindström själv, som i den 15:e minuten utmanade Okoye på en hörnspark som avleddes från en frispark från kanten av straffområdet som riktade sig mot det övre hörnet. Fansen försöker stötta hemmalaget, också tack vare den historiska rivaliteten med bortafansen, men känslorna uteblir på planen.. Ett plötsligt drag från Ezebwe, på högerkanten, i den 35:e minuten bryter sömnen: ett inlägg för Luka, som blockerar den högst upp på straffpunkten. Bollen kommer till vänster om Samardzic: en rullande boll utanför målet. Den verkliga möjligheten för Bianconeri att avancera kommer från Pigols fötter i den 44:e minuten: efter en hörna tagen av Samardzic i mitten av området. Försvararen ställer upp Veronica och guidar henne exakt i det nedre hörnet. Merritt är orörlig men bollen kommer ut en tum nedanför. Det var inga förändringar i paus men i den tredje minuten riskerade Joao Ferreira att tappa omeletten: han tappade en blodfläckad boll i det lilla området och tvingade Okoye att hoppa bredvid från Cajustis skott från nära håll. Gästerna har en helt annan situation, och Osimhen finner fördelen i den sjätte minuten med en kraftfull nick som träffar stolpen innan den når nättaket. Politanos vanliga assist var perfekt.

Udinese – Neapel

Cannavaro springer efter skydd och ändrar attacken och upplägget: den omarkerade Luka, den omärklige Brenner ute efter framgång och Davis när Samardzic återvänder till mittfältet. Gnistan slår som tänder hoppet igen: I den 16:e minuten orsakade Davis panik med en serpentin och avfyrade en låg torped som Meret – den ende friulian på planen – mirakulöst räddade. Napoli är ett steg ifrån att fördubbla sin ledning: försvaret tappar bollen och Osimhen rusar mot mål, men Okoye undviker kollapsen i en desperat löpning vid fötterna på den maskerade anfallaren. Udinese är fortfarande farligt i den 26:e minuten: Samardzic slår en giftig hörna som ingen når, men Meret räddar målet. I den 35:e minuten verkade det som att matchen var avgjord: Osimhen gjorde sin personliga ställning med ett operationsdropp i en kontring. Det blev tyst på stadion men VAR tog andan tillbaka till en andlös fanskara. Udinese svänger fortfarande men faller inte: i den 38:e minuten ber Osimhen först Okoye att blockera ett skott från nära håll, sedan skjuter den nya ersättaren Traoré ett eftertryckligt skott men Juves ben avvisas till en hörnspark. I hörnan missar Osimhen med en nick från två steg. Och när allt hopp nu verkar förlorat, är här målet för framgång i den 47:e minuten: ett desperat inlägg i straffområdet med Kristenstein i spetsen. Den nigerianske anfallaren kontrollerar Meret och kyler ner honom.