Italienska ligan, kval: Vicenza – Padova 2-0

Hemmalaget kommer att spela den första delen av kvartsfinalen. Retur på lördag på Euganyo Stadium: Udos lag bör vinna med två mål

Efter 24 timmars uppskjutning på grund av dåligt väder vann Vicenza den första derbymatchen mot Padova med övertygande framgång: ställningen uppnåddes 2-0 tack vare en Franco Ferrari-ställning, ett mål i varje halvlek, ett övertag som gav Udos lag ( i sin första slutspelsmatch i denna omgång, där de slutade tvåa i ställningen) redan med ryggen mot väggen. Faktum är att Padova på lördag i Euganeo – som toppseed – måste vinna med två mål för att nå semifinal (mot Avellino eller Catania). Inför mer än tio tusen Menti bröt italienaren-argentinen – tre mål på tre matcher i dessa kval – dödläget efter bara 10 minuter med hjälp av Costa från vänsterkanten, medan gästens första samtal kom först i den 34:e minut. De fördubblade sin ledning i början av andra halvlek genom att skjuta en retur från ribban som träffade Tallarico innanför mål. Reaktionen från Padova, som uppenbarligen inte gynnats av inaktiviteten efter turneringen, var försenad: under de senaste tjugo blev gästerna farliga, särskilt från fasta mål, och de träffade också stolpen från en frispark med inbytte Cretella. Därmed fullbordas bilden av den första delen av kvartsfinalen med tre hemmasegrar och oavgjort mellan Juventus Next Gen och Carraresi. Returmatcherna kommer att hållas på lördag klockan 20:30, på förstaseedets stadion.