Italienska ligan: Empoli – Bologna 0-1, Fabian avgör saken på stopptid – Nyheter

Den 29:e omgången av den italienska ligan inleddes på Castellani Stadium med en match mellan Empoli och Bologna som ledde med 0-1. Nyheter

Bologna dominerar Empoli, vinner på bortaplan och gör tre mycket viktiga poäng i tabellen. Resultatet kunde ha varit mer rundat, men Bologna vann bara med 1-0 tack vare Caprils exceptionella räddningar. En belägring som varade i cirka 90 minuter, där Bologna hade mer än 70 % av besittningen. Det fanns redan två sensationella missade chanser av Sailemakers och Orsolini, och i den 94:e minuten kom det avgörande målet från den vanliga Fabian som gav Emiliens en nyckelseger vad gäller Champions League-kvalet. Efter en komplett motståndsmatch föll Empoli i matchens slutmoment. Tredje nederlaget 1-0 för Nicolas pojkar. Bologna befäster fjärdeplatsen och driver bort sina förföljare. Toscanerna missade ett tillfälle att ta sig ur den heta platsen i ställningen. Första halvlek utvecklades enligt det förväntade scenariot. Bologna tog över, krossade Empoli längst bak och försökte återuppta spelet. Första halvlek slutar utan mål. Thiago Mottas lag dominerar bollen och är nära att göra mål vid mer än ett tillfälle. Bara en lysande Caprelli mellan stolparna och en utmärkt Valukewicz i försvaret höll hemmalaget jämnt. I Bologna finns ingen Zirkzee utan Beukema och Urbanski sticker ut.

Zurkowski och Cambiaggi är alltid mycket aktiva på Empoli. I den 18:e minuten blev det en underbar dubbelchans för Bolognalaget efter en hörna: först Bukema med en nick, sedan Urbanski med högerfoten. Som nämnts gjorde Empoli-målvakten i båda fallen ett bra jobb med att rensa bort bollen från marken och undvika målet. Några minuter senare var Bologna fortfarande väldigt nära att ta ledningen med Biokema och Urbanski igen: först stängde försvararen in och blockerade ett strålande skott från Caprile i hans väg, medan Walkiewiczs glidtackling var avgörande för Urbanskis mål. I den 26:e minuten dök Empoli upp med personlig inspiration från Cambiage, som undvek Boukemas kontroll och skickade den till Niang.Den sistnämnde gjorde ett misstag när han räddade och bollen nådde Zurkowski, som sköt det första målet, men han sköt bollen bra. ovanför ribban. Till slut hade Empoli en sensationell chans: Cambiage spelade Niang djupt efter en foul på en passning från Boukema, men den senare kom tillbaka starkt framför den senegalesiske anfallaren och körde in honom i straffområdet och undvek ett mål som nästan gjorde mål. I andra halvlek ändrar tränarna ansiktet på sina lag med alla byten tillgängliga för dem. Den andra halvan av den stora kampen med planen blev tung på grund av det oupphörliga regnet som drabbade 'Castellani'. Odgaard och Saelemaekers verkar inte vara den bästa ersättaren för den skadade Zirkzee. Matchen hettar till mot slutet med Empoli som förlorar Ebuehi på grund av skada, efter att han nyligen deltagit och återvänt från ett långt uppehåll. I den 37:e minuten inträffar det första dramatiska misstaget av Marin i assisten när Saelemaekers flyger ensam mot Capril: den tidigare Milan-spelarens skott blockeras återigen av en briljant tackling av Capril som förvandlar bollen till en hörna. I den 40:e minuten hade Fabian en bra chans, som sköt bollen med högerfoten efter en hörna, och återigen briljerade Capril på returen. I den 42:a minuten, ytterligare en stor chans för Bologna, denna gång med Orsolini som huvudperson: ett perfekt inlägg från Christiansen till Orsolini som på egen hand sköt ett nästan tomt mål över ribban från ett mycket nära läge. I slutminuten av stopptid, när det såg ut som att Empoli i underläge kunde flytta upp i tabellen igen, gjorde Giovanni Fabian mål. Calafiore avslutar det vanliga, i en fri utgång från försvaret, efter en omsättning som avvisats av Capril på ett inte helt exceptionellt sätt, kommer Fabian från kranen och avslutar i hörnet och blåser bort mer än 4 000 Rossoblu-fans.

Se även  Vågar och pelare. Vad är verklig rättvisa?

”Bologna sörjer de tre änglarna och modern som steg upp till himlen”: Detta är banderollen som restes av Bologna-fans i södra hörnet av ”Carlo Castellani – Computer Grosse Arena” i Empoli (Florens) efter en kvarts spelande , med anledning av matchen mellan Empoli och Bologna. Därmed ville Bolognafansen minnas tragedin som inträffade i natt i en byggnad i utkanten av staden, där tre barn och deras mamma dog på grund av en brand som bröt ut i en av lägenheterna.